m) Yasak işareti: Tehlikeye neden olabilecek veya tehlikeye maruz bırakabilecek bir davranışı yasaklayan işareti, ifade eder.
Yasak işareti: Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işarettir.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır.
UYARI İŞARETİ
Uyarı işareti, uyarı kelimesiyle birlikte kullanılır. Bir uyarı işareti Kullanmak, bir tehlike olduğunu belirtir.
Uyarı levhaları üçgen şeklinde ve kırmızı renklidir. Toplamda 52 tane uyarı levhası bulunuyor. Bu levhalar genellikle sağa viraj, yol tehlikesi, yol eğimli, kasisli yol, kaygan zemin, sola viraj, yaya geçidi, öğrenci geçidi gibi en çok kullanılan levha işaretleridir.
İlgili 37 soru bulundu
Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.
Tehlike uyarı işaretleri, yolun kullanıcılarını, yol üzerindeki bir tehlike konusunda uyarmayı ve bu tehlikenin özelliği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu işaretler aynı zamanda, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir.
Kırmızı renkli işaretler Yasak/tehlike alarmı ve yangınla mücadele için kullanılır. Dur, kapat, tahliye et gibi. Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi.
m) Yasak işareti: Tehlikeye neden olabilecek veya tehlikeye maruz bırakabilecek bir davranışı yasaklayan işareti, ifade eder.
Girilmez levhası anlamı : Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu alana girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Bu araçları kullanan araç sürücülerinin, bu yola girmemeleri gerekir. Açık veya kapalı tüm otoparklar içerisinde de kullanılmaktadır.
Park etmek yasaktır levhası anlamı: Bu uyarı levhası, park etmenin yasak olduğunu ve sadece yolcu indirme, bindirme, yük alma ve boşaltma için araçların durmasına izin verilebildiğini bildirir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
MAVİ: Zorunluluk işareti özel bir davranış ya da eylem kişisel koruyucu donanım kullan. YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.
Tehlike yok Normale dön Mavi: Parlak turuncu: Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir. Emniyet işaretleri dışında sarı yerine kullanılabilir.
*Sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve (sarı kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Yasaklayıcı işaretler:Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretlerdir.
Kırmızı renkteki trafik işaretleri tehlikeli durumları sürücülere bildirmek amacıyla kullanılır; çoğu üçgen şekilindedir.
AŞINDIRICI (C)
Canlı doku ile temasında, dokunun tahribatına neden olabilen maddelerdir.
TEHLİKE UYARI İŞARETLERİ (T GRUBU)
Tehlikeli viraj (dönemeç) veya birbirini izleyen tehlikeli devamlı virajlara yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.
Dönel Kavşak Levhası T-24: İleride bir dönel kavşak olduğunu bildirir. Hız azaltılmalı, ilk geçiş hakkı dönel kavşak içindeki araç sürücülerine verilmelidir. “Dönel kavşak” levhası ile birlikte tehlikenin niteliği hakkında bilgi veren ilave bir panel levha da kullanılabilir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Tehlike uyarı işaretleri ve anlamları
Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır. Bu işaretleri gören sürücülerin daha dikkatli olmaları ve hızlıysalar hızlarını azaltmaları gerekir.
Hem duraklamak hem de park etmenin yasak olduğunu anlatan bu levha, yuvarlak içinde çarpı işareti ile resmedilmiş. Dolayısıyla bu levhayı gördüğünüz yerlerde hem duraklama yapamaz hem de buraya park edemezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri