Bu sorunun cevabı : Evet. Oyun oynamak zekayı geliştirir. Oyun ortamları çocukların bilişsel, sosyal, dilsel ve duygusal gelişimlerinin sağlanması bakımından oldukça önemli alanlardır. Çocuklar oyunlar ile dünyayı keşfetmeye çalışırlar, ve yeni beceriler öğrenirler.
TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYANIN ZEKÂYA OLUMLU HİÇBİR ETKİSİ YOK. Geleneksel görüşe göre; saatlerce oyun oynamak, çocuklara hiçbir fayda sağlamıyor, ancak yeni çalışma ortalamadan daha fazla video oyunlarına zaman harcayan çocukların, IQ'larının iki yıl içinde ortalamadan 2,5 puan daha fazla arttığını gördüler.
Oyun oynamak çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel olarak geliştirir. Yapılan araştırmalarda, oyun oynamanın sinir hücrelerinin ve sinaps bağlantılarının gelişmesine katkıda bulunduğu görülmüştür. Ayni zamanda, oyun oynama deneyimi, beyindeki üzüntü, kaygı, öfke gibi olumsuz hisleri ortadan kaldırmaktadır.
Oyun oynamak çocuğun zekasını, insanlarla iletişim kurma yeteneğini, hayal gücünü, kelime hazinesini, dikkat toplama – konsantre olma becerisini, yaşam enerjisini olumlu etkiler ve ayrıca enerjisini boşaltmasını sağlar.
Bunlardan biri de ''Strateji oyunları zeka geliştirir mi?'' sorusunun cevabı. Bu konu üzerinde yapılan araştırmalar gösteriyor ki, strateji oyun türü, kişilere günlük hayatında daha kolay problem çözebilme veya bir şeyleri rahatlıkla organize edebilme yeteneği kazandırıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Bu sorunun cevabı : Evet. Oyun oynamak zekayı geliştirir. Oyun ortamları çocukların bilişsel, sosyal, dilsel ve duygusal gelişimlerinin sağlanması bakımından oldukça önemli alanlardır.
OYUNUN ÖNEMİ
Motor becerilerini, sosyal ve duygusal gelişimini ve zihinsel gelişimini etkilemektedir. Oyunun sosyal boyutu kişilerarası ilişkilerdeki gelişimi, bilişsel boyutu ise nesnelerle temas ve nesne kullanımındaki gelişimi ele almaktadır.
Yapılan birçok araştırma ise , oyun bağımlılığının anksiyete, depresyon, obezite, uyku bozuklukları ve stresle de bağlantılı olabileceğini gösteriyor. Video oyunuyla ilgili sağlık sorunları, sürekli zorlanma yaralanmalarına, cilt bozukluklarına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.
"Çocuk ve ergenlerin uygun olmayan oyunlarla oynaması, yaşına uygun olmayan görüntü ve bilgiler nedeniyle psikolojik travmaya, olumsuz kimlik gelişimine, kişilik bozukluklarına, yalnızlaşmaya, yabancılaşmaya, toplumsal olaylara karşı duyarsızlaşmaya, davranış bozukluklarına neden olabilmektedir.
Oyun, çocuğun motor ve zihinsel gelişiminde önemli rol oynar. Oyun sırasında ve oyuncaklarıyla oynarken kas kontrolünü, el-göz koordinasyonunu sağlamayı öğrenirken, plan yapma, sorun çözme, sonuca ulaşma gibi bilişsel yetenekleri geliştirme fırsatını da yakalar.
Empati becerisini pekiştirir. Farklı bakış açılarını keşfetmesine fırsat tanır. Yeni bilişsel yeteneklerini geliştirmesine ve üzerinde çalışmasına olanak sağlar. Gerçek hayattaki bir çok farklı sosyal rolü deneyimleyebilir. • -mış oyunlarında hayatı kontrol edilebilir olduğunu hisseder, rahatlar.
Eğlenceli ve neşeli bir oyunla salgılanan endorfin stresinizi azaltırken, kendinizi psikolojik olarak iyi ve keyifli his etmenizi sağlayarak depresif duygulanımın azalmasına yardımcı olabilir. Bilişsel becerilere dayanan oyunları çocuğunuzla oynamak sadece onun değil sizin de dikkatinizi ve belleğiniz güçlendirir.
Evet IQ yükseltmek mümkün,ihtiyaç duyduğun şey beyninize egzersiz yaptırmaktır. Çok yüksek bir IQ beynin uygun bir şekilde kullanıldığını gösterir. IQ geliştirilebilir ve IQ testinde başlangıçta iyi puan alamayan bir kişi belli beyin egzersizlerini takip ettikten sonra diğer testte daha iyi yapabilir.
Uzmanlar, uzun süre telefonla ve bilgisayarla uğraşmanın beyne zarar verdiğini söylüyor. Başta fiziksel anlamda zararlı olan bu davranışlar göz bozukluğu ve zeka geriliğine kadar gidebiliyor.
Zeka geriliği sıklığı, çeşitli toplumlarda %2-3 olarak verilmektedir. Erkeklerde daha sıktır. Zeka geriliği olan çocuklar genellikle konuşmada gecikme yakınması ile getirilirler. MR olan bireylerin %10'unda ciddi düzeyde ek psikiyatrik bozukluk bulunur.
İSTANBUL, (DHA) - 'Oyuna Genç Bakış' başlıklı panel öncesi çocuklar için oyunun önemine değinen İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.
Genellikle birçok insan video oyunlarını rahatlamak ve eğlenmek için oynamaktadır. Bu amaçlarla oynanan video oyunlarının belirli bir oranda risk taşıdığı da unutulmamalıdır. Yapılan yeni araştırmalar, video oyunlarının beyine zarar verebileceğini ve bunama riskini arttırdığını göstermektedir.
Aşırı oyun oynamak obezite ile sonuçlanabilir.
Uzun süre hareketsiz kalan bir beden kilo almaya meyillidir. Oyun oynarken de bu durum geçerlidir. Uzun süre oturarak ya da yatarak oyun oynamak aşırı kilo alımına bunun sonucunda da obezite sorunu yaşamanıza sebep olabilir.
Çocuklar yaklaşık 2,5-3 yaş civarı hayali oyun oynamaya başlarlar.
Oyun oynamak çocukların: Akıl yürütme ve problem çözme becerilerini geliştirir. Dil, konuşma ve iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Hayali senaryolar aracılığıyla kavrama becerisini geliştirir.
Genel olarak, oyun terapisi dikkat eksikliği yaşayan çocuklar için etkili bir tedavi olabilir. Davranışlarının yanı sıra dikkatlerini ve konsantrasyonlarını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca daha iyi sosyal beceriler geliştirmelerine ve duygularını daha iyi düzenlemelerine yardımcı olabilir.
C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri