Yasemin, armut, zencefil ve vadi zambağı kokusu. Kır hayatından ilham alarak evinizde romantik bir atmosfer yaratmak istediğinizde uygundur. Mum bittiğinde kabı küçük şeyleri saklamak için kullanabilirsiniz. Bu üründeki mumun en az %50'si yenilenebilir bitki bazlı mumdur.
Kokulu mumlar, kortizolü düşürme yeteneği ile sakinleşmeye ve stres semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bazı mumlar, pozitif bir ruh halini desteklemek için beyindeki serotonin ve dopamin gibi kimyasalları harekete geçiren özel çeşitli kokularla üretilmiştir.
Bu etki, mumun boyutuna ve yakıldığı süreye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Gelin birlikte, hangi mum kokusu rahatlatır sorusunun yanıtına göz atalım. İyot, deniz temalı kokuların baş notasıdır. Bu koku, orman, deniz kokularının içerisinde yer alabilen doğal bir rahatlatıcıdır.
Uykunun verimini düşürdüğü bilinen mavi ışıktan yani cep telefonlarımızdan uzak durup geceleri birkaç mum yakmak sakinleştiriyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor. Ofiste veya evde çalışırken mum yakmak da konsantrasyonu artırıyor ve negatif düşüncelerden uzaklaştırıyor.
Kokulu mumların kokusunu korumak için mumu tek seferde 4 saatten fazla yakmamaya özen gösterin. Yaktıktan sonra mumu ara sıra dairesel hareketlerle çevirerek çepeçevre erimesini sağlayın. Böylece fitilin hemen altında çukur yaratan bir erimeyi engelleyebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Kokulu mumlarla banyoda terapi etkisini hisset
Banyo dekorasyonunda yer vereceğin nane, limon, portakal kokulu mumlarla adeta spa etkisi yaratabilirsin. Banyo raflarına, küvetin ya da duşa kabinin yanına yerleştireceğin mumlarla loş bir ortamda günün negatif enerjini üzerinden atabilirsin.
Mum yakmak Rabbe sunulan bir adaktır. Dualarımızı ve O'nun nimetleri için olan şükürlerimizi O'na sunar. Mum yakmak duanın bir sembolüdür. Mum yakma hareketi, sözsüz bir duadır; yine de mum yakarken dua edilebilir.
Oda kokularına benzer şekilde, kokulu mumlar, potpuriler ve tütsüler de sağlığa zarar verebilir. Mumlar yandıklarında asetaldehit, formaldehit, naftalin gibi organik kimyasal maddeleri havaya yayar.
Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor. Mumlar yandıktan 5 dakika sonra oda ısınmaya başlıyor ve 30 dakika sonra sıcaklık 10 derece artıyor. Soğuk havalarda terasta oturmak isteyenler rahatlıkla kullanılabilir.
Yapay bir aydınlanma kaynağı olan elektrik lambaları baş ağrısına sebebiyet verebilirken mumun doğal ışığı, insanı rahatlatır. Mum ışığının loş ortamda yarattığı sıcak ve yumuşak atmosfer, ruhu dinginleştirir. Ayrıca bu ışık, yapay versiyonları gibi gözlerinizi yormaz ve cildinize zarar vermez.
Kadınları baştan çıkaran kokular ise genelde taze, odunsu, misk, baharatlı ve narenciye aromalı kokulardır. Bu kokuların içeriklerinde vanilya, sandal ağacı, yasemin ve lavanta bulunduğu için kadınlarda afrodizyak etkisi yaratmaktadır.
Yasemin kokusu
Yaseminin hafif ve narin kokusu, kadınların çok hoşuna gidiyor. Kadınları baştan çıkaracak kokular arasında olan yasemin aynı zamanda kadınlara cesaret veren bir koku. Yeteri kadar çaba göstermeye hazır ve duyarlı bir erkekseniz yasemin kokusunu mutlaka denemelisiniz. Örnek: Yves Saint Laurent Jazz.
Uzun süre kullanılmayan mumların üzerine toz yerleşmesi de siyah leke ve duman oluşmasını tetikler, bu yüzden nemli ve pamuksu yapıdaki bezlerle mum temizliğinin yapılmasında fayda olabilir.
Koku Hassasiyeti
Duyarlılık, vücut çapında bir bağışıklık sistemi tepkisini mutlaka tetiklemez. Hassasiyetle, birkaç saat sonra kaybolan bir kızarıklık veya hafif bir baş ağrınız olabilir.
Vanilya Kokulu Aromaterapi Mumu
Vanilya kokusunu sevmeyen yoktur. Mutluluk veren kokulardan biri olan vanilya, kaygıyı hafifletmek ve uyku kalitesini artırmak için kullanılıyor. Ayrıca vanilya kokusu hem zihinsel hem de fiziksel sorunların tedavisinde de sıklıkla tercih ediliyor.
Mumları yanar halde bırakmayın. Odadan çıkarken mumları söndürün. Hiçbir zaman mumu yanar bir şekilde bırakıp uyumaya gitmeyin ve asla çocukların odasında yanan bir mum veya benzeri şeyleri bırakmayın. Mumları söndürmek için bir kaşık veya mum söndürücü kullanın.
Özellikle yağmurlu veya bulutlu bir gün olmadığı sürece, mumları yalnızca güneş battıktan sonra yakmak uygundur. Ancak havanın güzel ve güneşli bir hava olduğunu varsayarsak, kahvaltılar, öğle yemeği veya ikindi çayı gibi gündüz vakti yemekler için mumlar yakılmamalıdır.
Özellikle mum yakmanın bir sakıncası yoktur. Yakılan mum filan dinin uygulamalarından birini taklide benziyorsa sakıncası olur.
Laboratuvar ortamında yapılan denemelerde yanan mumlardan çıkan dumanları analiz eden uzmanlar, mumların akciğer kanseri ve astım riskini artıracak zararlı duman çıkardığını tespit etti, ancak bunun zararlı etkisinin mumların yıllarca kullanılması halinde görülebileceğini itiraf ettiler.
Çamaşır deterjanı, kokulu mumlar, parfümler, deodorantlar, çeşitli koku içeren kozmetik ürünler hatta esanslı ürünler dahi alerjik reaksiyona neden olabilir. Genellikle sadece kokuya maruz kalındığında alerjik reaksiyon yaşayan kişiler, etkisini uzun süre hissetmez.
Mum nasıl yanar? Mum balmumu içine gömülmüş tutuşabilir bir fitil yardımıyla ışık veren yanıcı bir katı maddedir. Balmumu, alevin ısısıyla erir ve oluşan sıcaklık ile fitil alevi yanar. Mum ne kadar yumuşak olursa mumun yanış süresi de o kadar kısa olur.
Kurban bayramında ve kırkında da bu uygulama devam eder. Mezar ziyareti yapılırken mezarın üstünde mum veya ateş yakılır, genelde kötü ruhların ateşle birlikte yok olacağına inanılmaktadır (KK: 9, 10, 12, 15, 16, 17, 18).
Cevap: Türbelere bez, iplik bağlamak, mezarlara mum yakmak, dinimizde yoktur. Bunları, Hristiyanlar yapar. Mezara mum yakılmaz. Türbeye hizmet eden, orada ibadet eden fakirlere mum götürülürse, sadaka sevabı olur.
Depremin üzerinden geçen 1 ay boyunca yaşanamayan kederi dışa vurmak için 'Pencerende 1 mum yak' çağrısı yapıldı. Planlanan bu kampanya depremin 1. ay dönümü olan 6 Mart akşamı 21.00'dan itibaren 10 gün boyunca sürecek. Kampanya Twitter üzerinden #Pencerende1MumYak etiketi ile paylaşılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri