Cam üzerinde asetonun gücü
Bir kağıt havlu, bez ya da süngerin üzerine bir miktar aseton dökün ve etiketi çıkarttıktan sonra kalan tortuyu iyice ovalayın. Ovalama işlemini dairesel hareketler şeklinde uygulamaya özen gösterin.
Bu yöntemler arasında sıcak su ve sabunla ovma, sirke kullanma, tuz ve limon suyu karışımı uygulama, bulaşık deterjanı kullanma, alkol veya tiner kullanma gibi yöntemler bulunur. Bu yöntemler leke üzerindeki yapışkan kalıntıları çözmeye yardımcı olur ve bant izlerinin kolayca temizlenmesini sağlar.
Bant izlerinden kurtulmada en çok bilinen yöntem WD – 40 olmaktadır. Kimyasal bir madde olan WD – 40 kolayca yapışkan maddeleri sökerek alanın temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bunlara ek olarak tiner ve aseton da yapışkanları çok kolay bir şekilde çıkarabilmektedir.
ısı tabancası ile rahatça sökebilirsiniz ya da fön makinesi deneyin. Sıcak su ile yumuşatıp çıkarmaya çalışın kalan izler için ise pamuğa aseton döküp silebilirsiniz. Sıcak su ile yumuşatıp çıkarmaya çalışın kalan izler için ise pamuğa aseton döküp silebilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Çok bilinen bir problemin basit çözümü Kullanımı son derece basittir: Etiket çıkarma kalemi önce kuvvetlice çalkalanır, sonra pompalanarak doldurulur. Kalemin içindeki yağ, etiketin üzerine sürülür ve birkaç dakika beklenir. Arkasından etiket hiç bir kalıntı bırakmaksızın çıkarılabilir.
- Bandın çıkarılmak istenilen yüzeyine sıcak su dökerek biraz beklenilmeli ve bant yavaşça çıkartılmalıdır. - Güçlü yapışma özelliği olan çift taraflı bantlar sıcaklık veren herhangi bir malzeme ile ısıtılarak çıkarılabilmektedir. - Aseton içeriğinde bulunan kimyasallardan dolayı güçlü bir çözücü olmaktadır.
İhtiyacınız olan tek şey ılık, köpüklü su. Ilık su bandı yumuşatır, böylece bir sünger veya bezle kurumuş bantları çıkarabilirsiniz. Isı uygulayın! Ilık suyun bandı yumuşatmasına çok benzer şekilde, ısı uygulamak da doğramaların yüzeyine zarar vermeden inatçı yapıştırıcıların erimesine yardımcı olabilir.
Emine hanım merhaba, daha pratik ve sağlıklı bir öneri; asetonla ıslattığınız pamuğu çamaşır sodasına bandırıp sorunlu yere sürdüğünüz de toz siler gibi çıktığını göreceksiniz.
Vazelini yapışkanın olduğu yere sürünüz. Fırça yardımıyla izlerin üzerine doğru sürtünüz. Ilık suyla durulama yapınız. - İspirto, selülozik tiner gibi malzemeler bant izlerini çıkarmada kesin çözümdür.
Aseton tırnak üzerinde bulunan yapıştırıcının kısa sürede çıkmasını sağlayacaktır.
Araba gibi hassas yüzeye sahip olan malzemelerde tiner çeşitleri içinden selülozik tiner gibi etkili tinerlerin kullanılmaması gerekir. Bu tür tinerler aracın boyasına zarar verir. Daha doğrusu boyanın mat bir görünüm almasına neden olur. Bu nedenle araba temizliğinde sentetik tiner kullanımı çok daha uygundur.
Hafif hareketlerle asetonu bölgeye dağıtın ve yavaş şekilde çekin. Bunu çok yavaş uygulamalısınız çünkü deriniz zarar görebilir. Eğer dudak gibi hassas bölgelere bulaştıysa bol bol su ile yıkayın ya da tükürük yoluyla çıkarmaya çalışın. Göze temas eden durumlar karşısında ise mutlaka doktordan yardım almanız gerekir.
Camdaki bant lekesi için, sıcak su ve sabun karışımı kullanılabilir. Yine yüksek sıcaklıkta hava veren fön makineleri, dikkatli kullanılmazlarsa camın çatlamasına neden olabilirler. Bu nedenle cam sil gibi temizlik ürünlerini, sıcak su ve sabun karışımını veya sirke camdaki bant lekesi için tercih edilebilir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
Beyaz Sirke Kullanımı
Birden fazla kavanozdan etiketi çıkarırsanız, suyun en büyük kavanozu kaplayacak kadar derin olması gerekir. Su ne kadar sıcaksa, etiketin altındaki yapıştırıcıyı o kadar iyi çözecektir. Birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Bulaşık deterjanı bulamazsanız normal el sabunu da kullanabilirsiniz.
Kalan yapışkanı , 90⁰ alkol ile temizleyebilirsiniz. Bir kompresin üzerine bir kaç damla alkol dökün ve alkolü yara temas ettirmeden yapışkan izi nazikçe çıkartın.
Bunun için bir saç kurutma makinesi veya sıcak su kullanabilirsiniz. Isı uygulandığında, etiketin altındaki yapışkan madde daha kolay çözülür. Ardından, etiketi dikkatlice kaldırarak işe başlayabilirsiniz. Bu süreçte pimapen yüzeyine zarar vermemeye dikkat edin.
Bandı ıslatarak kolay bir şekilde çıkarmak mümkün olacaktır. Bandın çıkarılmasının ardından ise zaman zaman kalıntıları yüzeyde kalabilmektedir. Bu kalıntılardan kurtulabilmek için su, sirke ve sabun kullanılabilmektedir. Bu malzemelerin karıştırılması ile kolay bir şekilde kalan yapışkanları çıkarmak mümkün olacaktır.
Kaplamanın kenarlarına bıçak veya spatula yardımıyla hafifçe bastırarak kaldırılır. Kaplamanın altından yapışkanı çözen su bazlı bir yapıştırıcı çözücü uygulanır. Kaplamanın altından başlayarak yavaşça kaldırılır. Bu esnada bıçak veya spatula yardımıyla yapışkan temizlenir.
Yapıştırıcıyı sertleştirmek için az miktarda sofra tuzu uygulayın. Ardından, çıkartma soyulmaya başlayana kadar dezenfektanlı ıslak mendil kullanın. Birkaç ıslak mendil kullanmanız gerekebilir. Kalıntının üzerine bir silgi sürün.
Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda , yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır .
Benzin ile çıkar. Kaput filmini sökünce kalan yapışkan maddeleri benzin ile çok kolay çıkartıyorlar.Dikkat etmeniz gereken far, stop gibi yerlere kesinlikle gelmemeli.Buraları matlaştırır.
Herhangi bir ısı kaynağı kullanılarak, çift taraflı bandın alanı ısıtılır ve bant yerden ayrılır. Buradaki ısı kaynağı evde saç kurutma makinesi veya ütü olabilir. Doğrudan bir saç kurutma makinesi uygulayabilirsiniz. Sonra erimiş bandı bir bezle silin.
Güçlü bandı iz bırakmadan sökmek için sıcak suyu bir beze döktükten sonra uygulama yapılan alanı uygun bir şekilde silebilirsiniz. Bunun yanı sıra bir parça pamuğa aseton dökerek çıkarabileceğiniz çift taraflı güçlü bandı dilerseniz üstüne fön makinesi tutarak da çıkarabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri