2014- Aydem Enerji Bünyesinde Yatağan Termik Santrali, 1 Aralık 2014 tarihinde Aydem Holding tarafından devralındı.
Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesini 1 milyar 91 milyon dolarla Elsan Elektrik kazandı. *6 firmanın katıldığı ihalede elemesiz turda en yüksek teklif 500 milyon dolar oldu. *Elemeli ikinci turda fiyat 928 milyon dolara çıktı.
Santral, 27 Ağustos 2014'te Yeniköy Termik Santrali ile birlikte 2.671.000.000 Amerikan doları tutarla özelleştirme yoluyla IC İÇTAŞ Enerji – LİMAK Enerji ortaklığı'na devredildi.
Yatağan Termik Santraller Genel Müdürü Korhan Tiryaki'den, Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı Ziyaret.
Termik santralin yapımına 1977 yılında başlanarak, her biri 210 MW gücünde olan ünitelerden ilki 1982'de, ikincisi 1983'te, üçüncüsü ise 1985'te işletmeye açılmıştır. Toplam kurulu gücü 630 MW, yıllık enerji üretim kapasitesi 4096 GWh (4 milyar 500 milyon kWh) dir. Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.
İlgili 26 soru bulundu
İlçemizin en önemli sanayi kuruluşları; Yatağan Termik Enerji Santrali, 50 adet Mermer Ocağı, 45 adet Mermer Fabrikası/işletme, 2 adet Kömür Ocağı, 1 adet Süt İşleme tesisi, 9 adet Zeytinyağı Fabrikası, 1 adet kendi markasına sahip zeytin yağı işletmesi vardır.
Türkiye'de düşük kaliteli linyit genellikle çıkarıldığı yerde termik santrallerde yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülmektedir. Yatağan'dan ve ilçeye yakın bölgelerden çıkan linyit de bu termik santralde yakıt olarak kullanılmaktadır.
2014- Aydem Enerji Bünyesinde
Yatağan Termik Santrali, 1 Aralık 2014 tarihinde Aydem Holding tarafından devralındı.
Enerji sektöründe özellikle Ege Bölgesi'nin elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik üretim alanında faaliyet gösteriyor. 40 yılı aşkın köklü tarihi ve 1500 çalışanından aldığı güçle her zaman insanı merkeze alarak çalışan Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş., elektrik üretim alanında hayat için enerji mottosuyla ...
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
İkizköylüler, Orman Genel Müdürlüğü'nün para karşılığı, Akbelen Ormanı'nı Limak-IC İÇTAŞ ortaklığının sahibi olduğu Yeniköy, Kemerköy termik santrallerine satarak, anayasanın ihlal edildiğini ve görevin kötüye kullanıldığını savunuyor.
Bunun 42.941 MW'ı termik, 695 MW'ı jeotermal, 26.232 MW'ı hidrolik, 4.770 MW'ı rüzgar, 443 MW'ı güneş kaynaklıdır [9]. 2016 yılı Mayıs ayına ait verilere göre Türkiye'de 367 adet lisanslı termik santral bulunmaktadır [9]. Bu işletmelerin kullanılan yakıta göre dağılımı Tablo 1'de verilmiştir.
İhalede en yüksek bedel 1 milyar 91 milyon dolar olmuştu.
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Yatağan Termik Santrali'nin 1 milyar 91 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satışını onayladı.
Dünya çapında en fazla kömürlü termik santrali bulunan ülke ise Çin'dir. Çin'i Hindistan, ABD ve Japonya takip eder. Çin'de bulunan Tuoketuo Elektrik Santrali, 6,7 GW ile dünyanın en büyük aktif kömürlü termik santralidir.
Eren Enerji Çatalağzı Termik Santrali (ZETES-Zonguldak Eren Termik Santrali), Zonguldak, Çatalağzı'nda kurulu, Eren Holding'e ait termik santraldir.
1972 yılında temelleri atılan Yatağan Termik Santrali düşük kalorili kömürü yakarak enerji üretiyor. Yatağan'ın özelleştirilmeye çalışmaları 23 Kasım 2013'ten öncesine dayanıyor.
Muğla'da bulunan Yatağan Termik Santrali; 630 MWe kurulu gücü ile ortalama 825.768 kişiye düşen tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılar.
Bu tesisler ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmekte kullanıldığından bazı kaynaklarda enerji dönüşüm santrali olarak da geçer. Bazı termik santrallar elektrik üretmenin yanı sıra endüstriyel ve ısıtma amaçlı ısı üretimi, deniz suyunun tuzdan arındırılması gibi amaçlarla da kullanılır.
Türkiye'nin dört bir yanında
Santraller, ağırlıklı olarak Çanakkale, Kahramanmaraş, Karabük, Kütahya, Manisa, Zonguldak, Sivas ve Şırnak'ta yer alıyor.
Kısa adı : ÇATES
Türkiye'de Cumhuriyet döneminde inşa edilmiş ilk termik santraldir. Santralin bugünkü sahibi Elektrik Üretim A.Ş.'dir (EÜAŞ). Zonguldak iline 17 km mesafedeki Çatalağzı Beldesinde kurulmuştur. Santralin son sahibi EÜAŞ ise, T.C. Enerji Bakanlığına bağlı bir kamu iktisadi teşekkülüdür.
Yatağan Termik Santrali Muğla ilinin 26 km kuzeyinde bulunan Yatağan ilçesine 3 km uzaklıkta, 1.163 m2 lik alan üzerinde kurulu Türkiye'nin beşinci büyük termik santralidir.
Yatağan ve Milas ilçelerinde önemli linyit potansiyelleri bulunmakta olup, ildeki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin kömür ihtiyaçları buralardan karşılanmaktadır.
yönetim kurulu başkanı ceyhan saldanlıdır. aydın, denizli, muğla'nın (adm edaş) ve izmir, manisa'nın (gdz edaş) elektrik dağıtım şirketlerinin sahibi olan şirket.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri