Yatak odasını temizlerken daha yumuşak kokulu , asit oranı düşük temizleyiciler kullanmamız gerekir aksi halde bu durum alerjik bir reaksiyona dönüşebilir.Tozunu alırken daha yavaş hareketler yapılmalıdır.Olası durumlarda temizlediğiniz yerlerde bulunan tozlar ve göz ile görünmeyen bakteriler uçuşup başka eşyaların ...
Yatak odasında yer alan dolapların temizliği vakumlu süpürgeler ile yapılmalıdır. Vakumla yapılan temizlik sonrasında yatak odasında bakteri veya toz kalmayacaktır. Aksi durumda yatak odasını doğru bir şekilde temizlemiş olmazsınız.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
4) Deterjanla Yatağı Silin
Şimdi derin kova içinde 1 fincan beyaz sirke, 1 fincan karbonat ve 2-3 litre suyu karıştırın. Elde edilen bu karışım, sizin yatak temizliğinize yardım edecek etkili deterjanınız olacak.
Kuru bir bez ile toz temizliği yapmak genellikle işe yaramaz ve sadece tozları dağıtır. Bunun yerine biraz nemli olan bir toz bezi kullanabilirsiniz. Hatta, tüm mobilyalarda ve yüzeylerde tozu en iyi şekilde alan mikrofiber bezlerden yardım alın.
İlgili 37 soru bulundu
Suya hiçbir şey karıştırmayın, sadece temiz suyunuzun olması yeterli. Birçok alanın tozunu almak için toz alma suyuna bir şey koymanız gerekmeyecektir. Genellikle bez ve sudan başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yine de içiniz rahat etmiyorsa toz alma suyuna birkaç damla şampuan damlatabilirsiniz.
Kimyasallardan kaçış yok ama mutfağınızda ve evinizde gerçek bir mucize arıyorsanız güvenilir bir temizleyici olarak karbonat kullanabilirsiniz. Sizi karbonat kullanmanın yollarını öğrenmeye davet ediyoruz. Yatağın bu şekilde temizlenmesi, kir, ter, ölü deriler ve istenmeyen kokulardan arınmanızı sağlar.
Çamaşır suyu tüm lekelerin düşmanıdır. Yatağın üzerinde gerçekleşen sarı lekelerin geçmesinde en fazla kullanılan yöntemlerden birisi olarak kabul ediliyor. Ufak bir kap içerisinde 1 çay bardağı çamaşır suyu ile 1 su bardağı su konulup karıştırıldıktan sonra bez ile sarı lekeler güçlü şekilde silinmelidir.
Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
Eğer varsa boş bir sprey kabına, yoksa herhangi bir boş kaba 2 bardak sirke, bir bardak su koyarak karıştır. Böylece doğal temizleyicini hazırlamış olacaksın. Eğer sirke kokusu seni rahatsız ederse, karışımına birkaç damla lavanta yağı, portakal yağı ya da limon yağı gibi hoş kokulu doğal yağlardan ekleyebilirsin.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Ahşap yüzeyler için doğal temizleyici hazırlamak için 2 su bardağı sirke, 1 su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı zeytinyağlı sabun, birkaç damla çam yağı gereklidir. Sabunun rendelenerek eklenmesi gerekir. kaynar su içine tüm malzemeler katılır ve köpürtülür. Parkeler bu suyla temizlenir.
Bunun için mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Toz alma bittikten sonra nemli bir bez alarak hijyenin sağlandığından emin olun. Silme işleminden sonra yatağınızı hemen örtmeyin. Eşyaların iyice kuruması gerekir.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
Temizlik kovamızın yarısına kadar soğuk su koyduktan sonra içerisine 1 kapak çamaşır suyu ekleyin. Hazırladığınız karışıma mikrofiber bezi batırıp çıkardıktan sonra yatağınızı ovarak güzelce silin.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Ter lekesinin üzerine karbonat döküp, birkaç damla limon suyu damlatıp 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulamak genellikle ter lekesini çıkmasını sağlayabilmektedir. Beyaz Sabun: Ter lekesinin oluştuğu bölgeyi beyaz sabunla ovalayarak yıkadığınızda başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor. Üstelik karbonat kokuyu bastırmak yerine, tamamen yok ediyor, ayrıca bulması kolay ve oldukça hesaplı!
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Karbonat, banyonuzdaki kireç, sabun kalıntıları ve kirleri çıkarmak için harika bir temizleyicidir. Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve bu karışımı banyo fayanslarının ve küvetin üzerinde sürün. Ardından bir fırça veya sünger ile iyice ovun ve durulayın.
Yatak üzerinde oluşmuş birçok farklı türden ve büyüklükten lekede etkili temizlik malzemelerinden birisi, bulaşık deterjanıdır. Her evde bulunan bulaşık deterjanı, oldukça pratik bir şekilde yatak temizliği yapmanızı sağlayacaktır.
Yatak yıkama ipuçları: Yatağınızda geçirdiğiniz ortalama 8 saat boyunca vücudunuz terler ve cildinizde ölü deri hücreleri birikir. Bu nedenle yatağınızı düzenli olarak yıkamak, sağlıklı bir uyku ortamı sağlamanız için önemlidir.
Uzun süre güneş ışığına maruz kalan yataklarda sarı leke oluşumu gözlenebilir. Bundan dolayı yatağın doğru pozisyonda konumlandırılması büyük önem arz ediyor. Oluşan terlemeler de yatakta sarı lekelerin oluşumunda etkilidir. Fazla terleyen bireylerin yattığı yataklarda sarı leke oluşumu daha fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri