Sansevieria / Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı, aloe vera ve barış çiçeği gibi NASA'nın havayı temizlediğini onayladığı çiçekler arasında. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürerek daha kaliteli bir uyku için yardımcı olacak paşa kılıcı, yatak odanızda baş köşeyi hak ediyor.
İlgili 28 soru bulundu
Dünyadaki oksijenin % 90'lık kısmını algler sağlar.
Aloe vera, bambu palmiye, kasımpatı, benjamin, gerbera, deve tabanı, İngiliz sarmaşığı, büyük flamingo çiçeği, altın sarısı şeritli ejder kanı, salon eğreltisi, yelken çiçeği, açelya, beşparmak, kraton bitkisi ve peru mumu odanın havasını etkili bir biçimde temizliyor.
Barış zambakları sadece geceleri oksijen üretmekle kalmaz, bütün gün boyunca tadını doyasıya çıkarabileceğiniz güzel çiçekler açarlar.
Bitkiler kaygı ve stres seviyelerini yatıştırmaya ve azaltmaya yardımcı olan bol miktarda taze ve temiz oksijen üretir. Özellikle kokulu bitkiler yatak odanız için harika bir tercih çünkü aromaterapi uyku kalitenizi artırmanıza da yardımcı olabilir.
Aloe Vera. Hem iyi bir oksijen deposu olan hem de insan sağlığına katkı sağlayan aloe vera, iç mekânda kolayca yetişebilen bir bitkidir. Hava temizleme konusunda başarılı olan aloe vera, gece boyunca mevcut havayı temizlemeye devam ettiği için yatak odası bitkilerinin başında gelir.
Yaprakları olağanüstüdür, ayrıca havayı temizler.
Dünya yüzeyinin üçte ikisini kaplayan okyanus ve denizlerde yaşayan su yosunları, dünyadaki oksijenin yaklaşık yüzde 80'ini üretiyor. Bu yönüyle dünyanın en önemli oksijen kaynağı olan okyanuslardaki su yosunları, ayrıca su canlıları için de önemli bir besin ve yuvalama alanı olarak dikkati çekiyor.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Kılıç çiçeği adıyla da bilinen paşa kılıcı, NASA'nın onayladığı çiçekler arasında yer alır. Gece boyunca havadaki karbondioksiti oksijene dönüştürür ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlar. Doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymadığı için, evde kolayca yetiştirilebilir.
Lavanta çiçeği uyku ve rahatlama için bilinen en doğal ilaçlardan biri olarak kabul ediliyor. Yatak odasında bakılmaya uygun bitkilerden biri olan lavanta, yaydığı muhteşem koku ile stres ve gerginlik halini azaltarak uykuya geçişi kolaylaştırıyor.
Yılbaşı kaktüsü ya da yılbaşı çiçeği olarak bildiğimiz bu bitki de yatak odalarında bulunması faydalı bitkilerdendir. Kırmızı, pembe veya beyaz çiçekleri olan bu bitkiyi balkon veya pencere önlerinde büyütebilirsiniz. Ancak havaların soğumaya başlaması ile birlikte evlerinize, yatak odalarınıza almalısınız.
Hepimizin çevresinde mutlaka, evinize aldığınız bitkiler hakkında aynı odada uyumamamız gerektiği, sağlığa çok zararlı olabileceğini söyleyen insanlar olmuştur. Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Uyku getiren bitkiler nelerdir öğrendikten sonra eğer uyku problemi yaşıyorsanız en yakın market veya aktardan melisa, pasiflora, papatya, lavanta veya rezene çayı alabilirsiniz.
İğne yapraklı ağaçlar
Bir hektar iğne yapraklı orman yılda 30 ton oksijen üretmektedir. İğne yapraklı en çok oksijen üreten ve karbondioksit emen ağaçlar Ardıç, Çam, Köknar, Ladin, Mazı, Sedir ve Servi ağacıdır.
Nazarlık otu bitkisi, tohumu nazar ile ilişkilendirilmesinden ötürü bu otun taneleri ipliklere dizilir. Aynı zamanda boyama vb. başka süsleme işlerinde de üzerlik kullanılabilir. Yeşilimsi beyaz çiçekleri ile çekici bir görünüme sahip olan üzerlik bitkisi meyveli bir türdür.
Balmumu havayı kirletmediği gibi hava temizleyen özelliğiyle de biliniyor. Bu yüzden kesinlikle denemenizi öneririz. Hava nasıl olursa olsun, günde 5 dakika da olsa odanızı havalandırarak içerideki kötü havanın dağılmasına yardımcı olun.
Devetabanı, areka palmiyesi, orkide, menekşe, kaktüs, salon bitkileri en çok tercih edilen bitkilere örnektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri