Lavanta tütsüsü, yatak odasında az miktarlarda da olsa yakılabilecek nadir tütsülerden biri. Lavantanın yatıştırıcı özelliğe sahip olması nedeniyle bu tütsü yatak odasında yakılarak gün boyu yorulmuş bir zihnin gevşemesine ve uykuya rahatça geçişe yardımcı olabilir.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Özellikle doğal içeriğe sahip tütsülerin, stresi azaltmak, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, odaklanmayı arttırmak gibi faydaları bulunmaktadır. Bu sebeple, yatmadan önce yakılacak olan bir tütsü zihninizi boşaltmanızı ve rahatlamanızı sağlayacağı için uykunuzu getirir.
Yasemin: Gerginliği giderir, yatıştırıcı etkisi ile tazelik hissi verir. Limon otu: Sakinleştirir, zihinsel berraklığı artırır ve duygusal yorgunluğu giderir. Lotus ve beyaz misk: İç huzur ve sükunet duygusunu pekiştirir. Opium: Gevşemeye yardımcı olur, uyku düzenini iyileştirir.
Tütsülerin akciğere doğrudan zarar verebilen partiküller barındırdığı ve tütsü yakılan yerin her zaman havalandırılması gerektiğine dikkat çekildi. Kapalı alanda yakılan tütsülerin akciğere zarar verdiği belirlendi.
İlgili 42 soru bulundu
Yüksek titreşimli adaçayı, düşük titreşimleri uzaklaştırır, kötü enerjiyi temizler. Eskilerden günümüze kadar gelen en yaygın kullanılışı tütsü olarak adaçayı bitkisinin yakılmasıdır. Uygun bir kasede birkaç dalı yakın ve söndükten sonra çıkan dumanı evinizde gezdirin. Işık girmeyen bölümleri unutmayın.
Çıkan Duman kokusunu kapı girişinden başlayarak, saat yönünde soldan başlayarak evin her yerinde dolaştırıp en sonunda da sokak dış kapısından tütsünün dumanını çıkartarak bitirilmesidir. 10 dakika sonra bütün pencere camları açılarak içerisi havalandırılır.
Kaliteli bir uyku için üzerlik yakılır.
Lavanta hem kötü enerjilerden arınmak, hem de hanenize bolluk ve bereket getirmek için sıkça tercih edilmekte.
Tütsü yakacağınız ortamda mutluluk, huzur ve dinginlik istiyorsanız amber, vanilya ve lavanta tütsüleri sizin için ideal seçimler arasında yer alacaktır.
Tütsü yakmak da cinlerden korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle “üzerliksin, havassın, her bir derde devasın, sen bu evde daimken, kaza bela savarsın” diyereküzerlik yakmak, karanfil çatlatmak âdeti de yaygındır (Uluğ, 2017: s. 212).
Bir tütsü demeti yaktıktan sonra, dumanı savurmak için bir tüy veya yelpaze kullanabilirsiniz. Tütsü yaktığınızda, önce ellerinizi yıkıyormuş gibi dumanla ellerinizi temizleyin. Daha sonra, dumanı; başınızın, gözlerinizin, kulaklarınızın, ağzınızın ve vücudunuzun üzerine çekin.
Amerikalıların eski geleneklerinden tütsü yakmak, arınma yöntemlerinden biri. Negatif enerjiden kurtulmak için otların yakılması sadece spiritüel değil aynı zamanda bilimsel bir gerçek. Yanan otlar içinden, serbest kalarak mekana yayılan oksijen atomları daha temiz bir hava solumamıza yardımcı olur.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Dişil Enerji Tütsü; kalbi açan zarif ve hoş kokulu Gül, denge içinde sakinleştiren dinlendiren Lavanta ve Portakal aromalarından oluşmaktadır.
-Negatif enerjiye düştüğünüzde hemen uyumamak önemlidir. Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Lavanta tütsü: Koruma ve sevgi için kullanılır. Pozitif bir enerji getirir, kalp çakrasını açar ve zihni sakinleştirir.
Adaçayı yakmak, adaçayı yapraklarının tütsü olarak kullanılmasıdır. Bu uygulama, yüzyıllardır çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Adaçayı yakmak, özellikle negatif enerjiden kurtulmak isteyenler için yaygın bir uygulamadır. Adaçayı tütsüsünün, insanı sakinleştirici bir etkisi olduğuna inanılmakta.
Adaçayı, tarçın, sandal ağacı gibi bitkilerin yakılması yani tütsü geleneği çok eski dönemlere; Pagan ve Şaman inancına dayanmaktadır. Hoş kokulu bitkilerin ateşle yakıldıktan sonra söndürülmesiyle yapılan bu işlemin birçok yararı olduğu iddia ediliyor.
Tütsü ne zaman yakılır? Evinizde tütsüyü istediğiniz zaman yakabilirsiniz. Bunun için özel bir gün veya Dolunay, Yeniay gibi ay döngülerini beklemenize gerek yok. Her gün kullanmak ya da haftalık ve aylık ritüeller yapmak da gayet iyidir.
Palo Santo tütsüsü, böcek ve sivrisinek kovucu olarak da kullanılıyor. Yaz aylarında doğal içerikli bir sivrisinek kovucu için Palo Santo tütsüsü pencerelere yakın yerlerde ve zaman zaman yatak odasında yakılarak sivrisineksiz bir ortam elde edilebiliyor.
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.
Tütsü, etkisini 20 ila 30 dakika gösterir. Eğer tütsü çubuğunun tamamını yakmayı düşünmüyorsan iyice söndürmek için ucunu suya batır.
Adaçayı ve Palo Santo, en bilinen nazar tütsüleridir.
Hangi formda üretilmiş olursa olsun, tüm buhurlar yakılarak kullanılıyor. Tütsüyü yakabilmek için öncelikle kibrit veya çakmakla uç kısmından tutuşturmak gerekiyor. Dumanın tütmeye başlamasının ardından buhur hafifçe üflenerek söndürülüyor. Böylece içten içe yanarak aromatik kokusunu yaymaya devam edebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri