Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Yeni kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan öğrenci adayları, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır ve herhangi bir hak iddia edemezler.
Yatay geçiş başvurusu yapan adayların kayıt niyetlerinin olumsuz olması halinde, mevcut kayıtlı oldukları Üniversite ile herhangi bir işlem başlatılmayacağından, aday kendi isteği ile ilişik kesmediği takdirde, ilgili Üniversitedeki kayıtları devam edecektir.
10-Yatay Geçiş için başvurdum ve kazandım , ancak gitmek istemiyorum.Bir sorun olur mu ? Hayır. Hiçbir sorun teşkil etmez. Eski üniversitenize devam edebilirsiniz.
Başvuru sonuçlarına göre hepsine kabul edilirseniz, istediğiniz okula kayıt olabilirsiniz. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE ÖĞRENCİLER KAÇ DEFA YATAY GEÇİŞ YAPABİLİRLER? - Öğrenciler merkezi yerleştirme puanına göre sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler.
İlgili 42 soru bulundu
* Yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kesin kayıt yaptıran öğrenciler 23 Eylül 2021 tarihine kadar yatay geçiş hakkından vazgeçebilirler. *Hakkından vazgeçen öğrencilerin kayıt yaptırdıkları birime dilekçe ile başvurmaları durumunda yatay geçiş işlemleri iptal edilir.
- Yatay geçişle yerleştirilen öğrencilerin intibakları sonucunda öğrenciler yarıyıl/yıl kaybı yaşayabilirler.
Merkezi Yerleştirme Puanıyla Lisans Yatay Geçiş (Ek Madde-1) hakkından eğitim-öğretim hayatım boyunca kaç defa yararlanabilirim? Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirsiniz.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
“Onaylandı” ibaresi olan öğrencilerimizin başvuruları kabul edilmiştir.
Öğrenci Sayısı: Bir bölüme yatay geçişle kaç öğrenci alınacağı genellikle o bölümün öğrenci kontenjanı ile orantılıdır. Bu oran % 5-10 arası olabilir. 100 kişilik bir kontenjanı olan bölüm 5 öğrenci alabilir. Bu sayılar da üniversiteler tarafından belirlenir ve açıklanır.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Belirlenen usul ve esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek yatay geçişleri kabul edilir. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlayıp sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme (ÖSYM) puanı, geçmek istediği programın taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, başarı durumuna ve program eşdeğerliğine bakılmaksızın hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. Yatay geçiş başvuruları akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.
adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
➖3) Açık konuşalım, ortalama ile yatay geçiş kontenjanları düşük olduğu için ortalamanızın yüksek olması gerekmekte. İyi bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorsanız ortalamanızın 3.50 civarı olması gerekir.
12)Yatay geçiş başvuruları için öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının yüz üzerinden 60 veya 4 üzerinden 2,29 olması gerekir.
Yatay geçiş sonuçlarında asil ve yedek liste olmak üzere iki ayrı liste ilan edilir. Belirtilen tarihler içinde kayıtlarını yapmayan asil liste öğrencileri kadar yedek listedeki öğrencilere hak tanınır. Yedek listelerde puan sıralamasına göre en baştan başlamak üzere kayıt hakkı verilir.
Başvuru tarihini kaçırdım halen başvuru yapabilir miyim? Başvurular akademik takvimde ilan edilen tarihlerde alınmaktadır. Son başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde başvuru kabul edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri