13- KYK'dan burs alıyorum. Geçiş yaptığımda bursum kesilir mi? Hayır. Yatay geçiş kaydı tamamlandıktan sonra Üniversitemizden alacağın belgeyi KYK'ya ibraz edersen bursun devam eder.
adresinden burs / kredi nakil talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bulunmadıkları taktirde bursları / kredileri kesilir.
Kurum içi yatay geçişlerde: Öğrencilerimizin merkezi yerleştirme puanlarının, yatay geçiş yapmak istedikleri bölümün Üniversitemizdeki taban puanına eşit veya üzerinde olması durumunda; sahip oldukları ÖSYM bursları, lise ve diğer indirimleri aynen korunur. Ancak mevcut bursun yükseltilmesi mümkün değildir.
Yatay geçişlerde mevcut burslar geçerli değildir, puan aralığının yerinde ki bursu alabilirsin. Azami süre sonunda bursunun kesileceğini unutmamalısın.
- Kayıtlı olduğu programda tam burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler, taban puana göre yatay geçiş yaptıklarında tam burslu programlara yerleşmeleri halinde burslarının devam eder.
İlgili 44 soru bulundu
Yatay geçiş başvurularında genellikle ücret talep edilmezken; bu durum başvuru yapacağınız kuruma göre değişiklik gösterebilir. En sağlıklı bilgi, yatay geçiş yapılmak istenen kurumun internet sitesinde yayınlanan “yatay geçiş başvuru şartları” duyurusundan öğrenilebilir.
Yatay Geçiş İndirimi: Üniversite içi yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYM burs ve indirimleri ile Üniversite tarafından yapılan indirimler aynı oranda devam ettirilir.
Ön lisans diploma programlarında ikinci yarıyıl ve üçüncü yarıyıl başlarında, lisans diploma programlarında ikinci sınıf ve üçüncü sınıf başlarında yatay geçiş başvurusu yapılabilir.
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, Öğretim kurumunun kapatılması, Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alınması, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
- Yatay geçişle yerleştirilen öğrencilerin intibakları sonucunda öğrenciler yarıyıl/yıl kaybı yaşayabilirler.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
Aynı listede olmak üzere Yatay Geçiş, ÇAP ve YANDAL başvurularınız için toplam 10 tercih hakkınız bulunmaktadır.
Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu yapabilmek için GANO'nuzun 4 ,00 üzerinden en az 3,00 olması ve yatay geçiş yapacağınız yarıyıla kadar müfredatınızda bulunan tüm dersleri almış ve başarmış olma şartı yer almaktadır.
BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100'lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.
KYK'dan öğrenim kredisi alan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri, öğrenim kredilerinin evlilik durumunda silinip silinmeyeceği. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun mevzuatlarında evlilik durumunda borçların silindiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu hakkındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.
Eğitim gördüğünüz kurumdan isteğinizle ayrılma, çıkarılma, 1 dönem uzaklaştırma cezası alma gibi durumlarda da KYK geri ödemesiz bursu kesilir. Sağlık veya farklı nedenlerden dolayı, geçici, kısa ya da uzun süreli kayıt dondurma gibi durumlarda burs kesilir.
b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınmaya devam ederler.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
%25 bursu varsa (tercih veya ÖSYM bursu) bursu devam edecektir. %50 bursu varsa bursu kesilip %25 destek bursu verilecektir, %75 bursu varsa bursu kesilip %50 destek bursu verilecektir, Tam burslu olanların bursu kesilip %75 destek bursu verilecektir. %10 veya %15 tercih bursu olanların da bursu devam edecektir.
Tercih bursu, üniversitenin lisans programlarından herhangi birini ilk üç tercihinde yazan ve bu programlardan herhangi birine ilk üç sıralama içinde yerleşen öğrencilere verilen burstur. Tercih bursu koşullarını sağlayan öğrencilere aylık 5.000 TL burs verilir.
Başvurular, adayların genel not ortalaması ve eğer varsa geçmek istediği programın ortak derslerindeki başarısı dikkate alınarak, üniversite senatosu tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilir ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri