Gece yatmadan önce yoğun bakım kremlerinizi sürerek, siz de bu verimli zaman diliminden faydalanabilirsiniz. Doğru kozmetik ürünler kullanıldığında her uyku güzellik vadediyor. Gündüz hava sıcaklığı, aktivite ve cildin savunma gereksinimi sonucu kaybedilen nem, gece yeniden sağlanıyor.
Geceleri biz uyurken cildimiz yenilenir ve yeni hücre oluşumu desteklenir. Bu nedenle geceleri uyumadan önce cildi nemlendirmek ve cilt bakım kremi sürmek çok önemli! CeraVe nemlendirici kremi, uyumadan önce yüzüne sürerek cildinin beslenmesini ve derinlemesine nemlenmesini sağlamalısın.
Serumlar cildin gece onarılma ve yenilenme sürecine çok büyük katkı sağlar. Bu sebeple gece cilt bakımında serumu atlamamak gerek. Serumlar aynı zamanda cildin daha pürüzsüz, canlı ve aydınlık olmasına da yardımcı olurlar. Cildine uygun bir tonik ile cildinin gece onarılma hızına destek verebilirsin.
En iyi gece kremi tavsiyelerine gelecek olursak; Loreal Paris, DermaDerm, Dermoskin, Neutrogena, Nuxe Merveillance, Nivea, Vichy, Caudalie, nemlendirici, onarıcı, sivilce akne engelleyici, kırışık karşıtı, onarıcı, bakım yapıcı, besleyici gece kremi markaları olarak biliniyor.
Gündüz Kreminde SPF gibi bileşenlerin eklenmesi güneş ışığının zararlı etkilerinden korunma sağlar fakat gece kremlerinde bu bileşen kullanılmaz, gece bu korunmaya ihtiyaç yoktur. Bu sayede gece onarılma işlemini daha rahat gerçekleştiren gece kremleri kullanılır.
İlgili 37 soru bulundu
Sadece ihtiyacın kadar kremi cildine masaj yaparak uygulaman gün boyu canlı görünen bir cilde kavuşmak için yeterlidir. Maske olarak kullanılan ürünlerdeyse kullanım talimatlarına uygun olarak 5-10 dakikayı geçmemek oldukça önemlidir.
Geceleri, cilt dokuları dinlenir. Bu sayede de yenilenmiş olur. Eğer doğru bir cilt bakımı yapmak istiyorsanız mutlaka gece kremleri kullanmanız gerekir. Gece kremlerinin; cilt üzerinde onarıcı, yenileyici ve nemlendirici özellikleri olduğu bilinir.
Örneğin, gece cilde sürülen kremler, gündüz kremlerine göre çok daha alt katmanlara nüfuz ediyor. Cildin yenilenmeye hazır olması, sürülen kozmetik ürününün cilt yapılandırmasında kısa sürede etkili olmasını sağlıyor. Güneşin cilde nüfuzu olmadığı için leke karşıtı ürünler de genellikle geceleri kullanılıyor.
Genel hatlarıyla belirtmek gerekirse, gece kremlerinin büyük bir çoğunluğu 35 yaşından itibaren kullanıma uygundur.
Temiz cilde serum uygulaması, yüz kremi uygulamasından hemen önce gelmelidir. Serumlar kremlere oranla daha fazla vitamin ve antioksidan gibi aktif içeriklere sahip olabilmektedirler.
Yeteri kadar uyumak stres seviyesini azaltır
Uyku sırasında salgıladığımız büyüme hormonu ise, cildin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor; aynı zamanda yaşlanma belirtilerini geciktirerek ciltteki esnekliği de artırıyor. Büyüme hormonunun bu etkisi ise kolajen üretimini destekleyici özelliğinden geliyor.
Duştan sonra nemlendirin!
Bu anlamda, yüz kremleri ve vücut losyonları harika bir seçenek. Tabii doğru uyguladığınız sürece... İşte size işinizi kolaylaştıracak bir öneri; vücut losyonunuzu da şampuanların yanında bulundurun. Böylece banyonuz bittikten sonra, cildiniz henüz ıslakken nemlendiriciyi uygulayın.
Uyurken vücudumuz su kaybediyor. Bu durum ince çizgilerin ve kırışıklıklarının daha az görünür kılınmasına ve cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Eğer gözaltı torbalarınız varsa düzenli uyku onların azalmasına ve daha az fark edilir hale gelmesine de yardımcı olur.
KREM-LOSYON (PERMETRİN) KULLANIMI
Krem sürdükten sonra ellerinizi yıkamayın! Aksi takdirde yıkanan yerlere tekrar krem sürmeniz gerekir. Losyon en az 8 saat süreyle cildinizde bırakınız.
Eliniz ya da yüzünüz için kullandığınız nemlendiricinizi, göz çevreniz için kullanamazsınız. Vücut için yoğun kıvamlı nemlendiriciler tercih ediyorsanız, yüzünüz için hem etkili hem de hafif nemlendiriciler tercih etmelisiniz.
Lekeli Ciltler İçin Nemlendirici; cildinizdeki nem değesini sağlamanın yanı sıra cildinizde meydana gelen pigmentasyon farklılıklarını da gidermeye yardım eder.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
Deri kremi ne kadar sürede emer? sorusu en sık duyduğumuz sorulardan biri. Nemlendirme amacıyla kullandığın krem, yapısına göre cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir. Bunun için ortalama 10 dakika yeterlidir.
Özellikle saat 23.00 ve 03.00 saatleri arasında vücudunuzun metabolizması çok daha fazla çalışır. Vücut kendini dinlenmeye alır ve cilt hücreleri yenilenir. Bu yüzden, bu saatler arasında uyuduğunuz bir uyku rutini edinmek hem genel sağlığınız hem cildiniz için oldukça faydalı.
Gündüz kullanılan ürünlerin içeriğinde genelde SPF yani güneş koruma faktörü olur. Gündüz kremleri sadece gündüz (sabahtan sürülerek) kullanılmalıdır. SPF'li ürünlerin gece boyunca ciltte kalması, cildin hassaslaşmasına ve tahriş olmasına sebep olabilir.
Nemlendiriciyi temiz cilde uygulamalı, özellikle duş sonrası kullanmayı asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü yıkama ve duş sonrası cilt neme daha çok ihtiyaç duyacağı için nemlendiricinin daha çabuk emilmesini sağlayacaktır.
Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır. Cildinizi tanıyın, gerisi gelecek, cilt bakım alışkanlıklarınız zamanla oluşacaktır.
Ayrıca geceleri cilt kendisini yenilemeye başlar ve toksinleri dışarıya atar. Sabah uyanıldığında yüzün yağlanması bu yüzdendir. Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır.
Her cilt bakım rutininde olduğu gibi gece cilt bakımında da doğru ve uygun yöntemi kullanmak çok önemlidir. Gece kremi ile uyumadan önce bakım yaparak kısa vadede ertesi sabah cildinizin daha taze olmasını sağlayabilir, uzun vadede ise daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri