Yaylacık, Ardahan ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Yaylacık, Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür.
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı bir köy olan Birgi, daracık sokakları, ahşap penceresi ve kiremit çatılı evleri ile görenlerin kalbini Ege'de bırakmalarına sebep olacak kadar güzel.
Saraycık, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mısırcık, Kilis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
İlgili 35 soru bulundu
Yaylaköy, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür.
Yaylacık köyü, Balıkesir'e bağlı Çepni Alevisi köyüdür.
Tunceli Alevileri
Tunceli, %80-%85 oranla Türkiye'nin diğer illerine nazaran en çok Alevi nüfusunu barındıran şehirdir.
Balıkesir halkının büyük çoğunluğu Sünni olup halkın bir kısmı Alevi inancına sahiptir.
1305 - Alevi-bektaşi inançlı Sarı Saltuk Türkmenleri (Kazdağı Türkmenleri), Ece Halil önderliğinde Dobruca yöresinden Anadolu'ya geri gelerek Karesi topraklarına sığınmışlardır. Günümüzde Kazdağları'nda yaşayan Tahtacılar'ın kökenini oluştururlar.
Yaylayanı (Kürtçe: Memika), Mardin ilinin Savur ilçesine bağlı bir mahalledir.
İstanbul'un dibinde Saros Körfezi'nin o güzel suyuyla Yayla sahili… Tam olarak, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlıdır.
Yaylabaşı, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür.
800 metre rakıma sahip olan Ağla Yaylası, Köyceğiz'e bağlı Yayla Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Kendi aracı olanlar; Muğla – Köyceğiz – Yeşilköy – Yayla Köyü güzergahını kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirler.
Yaylacının köy veya kasabada kalıcı bir meskeni bulunurken, göçerlerin çoğunlukla kalıcı konutları yoktur. Yaylaların dinlenme, turizm gayesiyle kullanılan ve mahalle niteliğinde olanları turizm tatil köyleri haline gelmekte hatta geçici yerleşim yeri olmaktan çıkıp daimi yerleşim yerleri olmaktadır.
Yenimahalle, İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesine bağlı bir mahalledir.
Merkez, İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı bir mahalledir. Şişli semti ayrıca bulunduğu ilçeye de adını vermiştir.
Tahtacılar, genel olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinin ormanlık yörelerinde yaşayan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ve kısmen günümüzde ağaç işçiliğiyle uğraşan Alevî Türkmenlerdir. Kızılbaş inancına sahiptirler.
Üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevilerin daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal, Ardahan şehirleriyle, İç ve Doğu Anadolu'da yer alan Erzincan, Sivas, Tunceli, Tokat ve Kahramanmaraş'ın ilçelerinde gelmektedir.
Günümüzde Rumeli ve Anadolu'da yaşayan Oğuz/Türkmen boylarından biridir. Karadeniz bölgesindekiler çoğunlukla Sünni olmakla birlikte, Alevi olan gruplara da rastlanır.
Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA`dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra`nın adından, yada Balak-Hisar veya Balık-Hisar`dan geldiği söylenir...
1 Balıkesir yöresinde nüfusu fazla olan Yörük aşiretlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri