Dondurucu bölümünün -18 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Böylece hızla bakteri üreten kırmızı ve beyaz etlerin çözülmesi engellenmiş olur. Bu derecelerin yaz ve kış aylarında değiştirilmesi gerekir.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Derin dondurucu, gıdaları uzun süre saklamak için kullanılan bir bölme olduğu için genellikle -24 ile -18 derece arasında ayarlanır. Bu derece, gıdaların bozulmasını önler.
Cihazınızın normal saklama sıcaklığı -18 °C (0 °F) olmalıdır.
Ürününüzün iç sıcaklığı -18 'C ile -25 'C derece olarak ayarlanabilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Yaz mevsimin en gözde sebzeleri; enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabilir. Meyvelerin derin dondurucuda saklanma süreleri ise sebzelere göre farklılık gösterir.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Beko markalı buzdolabı için ise; Yaz aylarında buzdolabının dondurucu kısmını -20, -21, -22, -23, -24 dereceye getirilebilir.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Dikey -15/-45 derece aralığında soğutma yapan derin dondurucular daha çok yerden tasarruf sağlamak ve dondurulacak malzemelerin çok çeşitli olmasından dolayı tercih edilen modeldir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Cihazınızın normal saklama sıcaklığı -18 °C (0 °F) olmalıdır.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Dondurucunuza elektrik geldiği sürece yeşil ışık yanar. Yanıp sönmesi halinde ise elektrik hattında sorun olabilir. Bu durumda ehliyetli bir elektrikçi tarafından kontrol edilmesi gerekir. Sorunun tespiti için buraya tıklayarak kolayca servis kaydı oluşturabilirsiniz.
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Cihazınız normal çalışıyor
Arka duvarda veya yan duvarlarda tahliye kanalı etrafında ısınması normaldir. Bunun nedeni, otomatik buz çözme için ısıtma elemanının burada bulunmasıdır. Cihazın gövde üzerinde bir yanık izi yoksa ve buzdolabındaki soğutma sıcaklığı normal olduğu sürece endişelenecek bir durum yoktur.
Derin dondurucuya koyacağınız gıdaların kaliteli ve taze olması gerekir. Dondurucuya yeni bir gıda koyarken, tamamen donmuş bir gıdanın yanına koymayın. Besinleri, saklama kaplarına koyarak daha kolay bir şekilde saklayabilirsiniz. Eğer besinleri hiç kapatmadan buzluğa koyarsanız, 'donma yanığı' oluşacaktır.
Ayrıca yiyeceğin temas ettiği malzemenin sağlıklı olması şart. Bu yüzden dondurmak istediğiniz ürünü sakladığınız malzeme önemli: İçerisinde sağlığa zararlı maddelerin bulunmadığına emin olduğunuz plastik kaplar saklama için uygundur. Cam, mika veya metal kaplar tercih edilebilir.
6 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 haftadır. 12 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 1 ay kadardır. 18 oC sıcaklığa sahip derin dondurucuda muhafaza edilen bir besini saklama süresi ortalama 3 ay kadardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri