AÖF Yaz okulundan ders almak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz okulu öğretim ücreti ödemekle yükümlüdür. AÖF Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺375,00 öder. AÖF Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺450,00 öder. AÖF Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺525,00 öder.
Alınan haftalık ders saati sayısı x 160
Örneğin yaz öğretiminde haftada toplam 6 saat işlenen bir ders güz veya bahar döneminde 3 saat işleniyorsa burda hesaplama 3 saate göre yapılır yani vereceğiniz ücret şu şekilde olur: 3 x 160= 480TL.
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Özel Üniversite Yaz Okulu Para ödemir öğrenciler bu paralarını 10 yıllık geriye dönük almaları mümkün olmaktadır. Özel Üniversite Yaz Okulu Para İadesi almak için öğrencilerin Tüketici mahkemelerine dava açmaları gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Kredi kartı üzerinden ödeme işlemi yapmak istemeyen öğrenciler ise; ön kayıt işlemleri sonrasında belirtilen tarih aralıklarında Türkiye Halk Bankasına ders saati ücretini yatırmaları gerekmektedir.
Yaz okulu ücretlerini manuel olarak dersin açıldığı birimlerin yaz okulu hesabına yatıracaklardır. kaydedilecektir. Kayıt olunan dersler öğrencinin derse kayıt olduğu birimin öğrenci işleri tarafından öğrencinin üzerine atanacaktır. ikinci öğretim için açılan manuel hesaba yatıracaklardır.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
Bilindiği üzere MEB DYK kurslarının ödediği ders ücretleri normal ek ders ücretlerinin iki katıdır. 2022 yılının Haziran ayında kurs için ödenecek olan ek ders ücreti 55.50 TL'dir. Bu doğrultuda 48 saat yaz kursu veren ve %15 vergi diliminde olan bir öğretmen en az 48×55,50=2.664 TL ücret alacak.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
Yaz Okulunda, bir öğrenci toplam en çok 5 (beş) ders alabilir.
Yaz eğitimine devam edecek öğrencilerden tam burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrenciler, yaz eğitimi için hiçbir ücret ödemez.
Yaz okulunda dersin devam şartını sağlamış olması, normal eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir. Derse devam mecburiyeti vardır.
Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Öğrencilerin yaz okulunun yapıldığı öğretim yılı bahar dönemindeki öğrencilik statüsü değişmez.
Öğrenciler, almak istedikleri dersi istedikleri takdirde kendi üniversitesinde açılsa bile, o dersi başka bir üniversiteden alabilirler. Bu duruma başka üniversitelerin diğer fakülteleri de dahildir. 2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar.
Yüksek Öğretim Kurumu (Yok) kararı gereğince 2022-2023 yılı "yaz okulu" sınavlarının yüz yüze yapılması kararı açıklanmıştır.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir. borçlarını 01-12 Ağustos 2022 tarihlerinde ödeyebilecektir.
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri