YAZ OKULU SINAVI DEĞERLENDİRME HAKKINDA Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz okulu Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14.00'da yüz yüze yapıldı. Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanlar hesaplandı. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
FF notu olmayan öğrenciler başarılı kabul edilir ve AÖF'ten mezun olabilir.
30'dan az alan öğrenci dersten kalır. 30 ve yukarı not alan öğrenci başarı notunun karşılığa göre harf notunu alır. Koşullu geçer notu alan öğrencinin ortalaması 2.00 ve üzeriyse dersten geçer, 2.00 altındaysa ortalamasını yükseltene kadar derse uyarı verilir. 19) Yaz okuluna katılım zorunlu mu?
Yaz okulu sınav sonuçlarında ders geçme notu alt sınırı 35 olacak. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.
İlgili 33 soru bulundu
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Eğer ders notu 35 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır. Özetle AÖF yaz okulunda çan eğirisi var.
14) Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Kimler Yaz Okuluna Başvurmalıdır? Geçmiş dönemlerden kaldığı dersler olanlar, not ortalamasını yükseltmek isteyenler veya üst dönemlerden ders alarak daha hızlı bir şekilde okulu bitirme hedefi olanlar yaz okuluna başvurabilirler.
Son yapılan Üniversite Senatosu toplantısında bütünleme sınavlarına giren öğrencilerin yaz okulu uygulamasından da faydalanabilmesi kararlaştırıldı.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
a) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda, Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla 20 AKTS'yi geçmeyecek ve en fazla 12 ulusal kredi saat olacak şekilde dört adet ders alabilir.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.
Tek oturum şeklinde yapılacak AÖF yaz okulu sınav tarihi ve saati de giriş belgesi ile belli olmuştu. Kılavuza göre, söz konusu sınavda adaylara 20 soru yöneltilecek olup 30 dakika süre verilecek.
Erkenden diplomasını almak isteyenler hem yaz okuluna hem de 3 ders sınavına girerek okullarını erkenden tamamlamışlardı. Ancak 3 ders sınavının iptal edilmesi sonrasında öğrencilerin böyle bir imkanı bu sene için olmayacak.
Yapılan değişikliğe göre, bahar döneminden sonra uygulanan "3 ders sınav uygulaması" bu yıl son kez uygulanacak. 3 ders uygulaması yerine, yaz okulu uygulaması getirildi.
Yaz Okulunda açılan dersler için en az bir ara sınav ve en az bir yarıyıl sonu sınavı yapılır; ara sınava ve yarıyıl sonu sınavına sadece Yaz Okuluna kayıtlı öğrenciler girer. Ara sınavına haklı ve geçerli görülen bir nedenle katılamayan öğrencilere mazeret sınavı hakkı verilebilir.
AÖF yaz okulu sınavı kaç sorudan oluşuyor? Sınavda her ders için 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecek. Geçme notu 35'tir. 4 yanlış bir doğru uygulaması devam etmektedir.
S: Yaz okulunda alınan derslerin notları AGNO'yu nasıl etkiler? C: Yaz Okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO' sunun yerine geçer.
Normalde geçme notu 60 iken standart çan eğrisi sistemine göre 45'e düşürülmesi gerekirken ders hocası 45 – 60 arasında bir geçme notu belirleyebilmektedir. Bu nedenle çan eğrisi sisteminde not hesaplarken hocanın belirleyeceği geçme notu üzerinden ilerleyiş gösterebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri