Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj Koordinatörü bulunmayan bölümlerde stajdan sorumlu olacak kişi belirlenmeli ve iletişim bilgileri Personel Daire Başkanlığına bildirilmelidir. Staj yapmak isteyen öğrencilerin bölümlerine bir dilekçeyle müracaat ederek Bölüm Başkanlığının onayını almaları gerekmektedir.
Stajını iptal etmek isteyen öğrenciler ancak işverenlere mücbir bir sebep sunarak stajlarını iptal ettirme talebinde bulunabilirler. Bu durumda öğrenci, işverenle iletişime geçerek Kariyer Kapısı sistemi üzerinden stajı iptal etme taleplerini iletmelidir.
Yaz okuluna katılım sağlayan öğrencilerimiz yaz okulu sürecinde staj yapamazlar.
İlgili 16 soru bulundu
Yaz okulu sonunda tek dersi kalan öğrenciler, devam şartını yerine getirmiş olmak koşuluyla yararlanabilir. 13. Yaz Okulunda alınan dersler %10 başarı sıralamasını etkiler mi? Hayır etkilemez.
Hükmü gereği; Güz yarılında, bahar yarıyılında ve yaz okuluna derslere kayıtlı kayıt olan ve ders alan öğrencilerin staj yapmaları mümkün değildir. Sadece stajını korono virüs sebebi ile proje olarak yapacak öğrenciler yaz okulunda hem ders alabilir hem staj yapabilecektir.
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
“Aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere işletmeler (iş yerleri) tarafından ücret ödenmesi zorunludur.”
Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Sınavların bitiminden eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar geçen süre içinde staj yapılabilir. Defteri tükenmez kalem ile doldurabilir miyim? Evet.
19 Haziran 2023 - 04 Ağustos 2023 tarihleri arasında (30 iş günü) yapılacaktır.
Yaz stajlarının süresi ortalama iki ve üç ay arasında, yani 8 ila 12 hafta sürmektedir. Bu süreçte öğrenci çalıştığı kurum tarafından beğenildiği vakit, bu staj süreci yaz mevsimi sürecinin ardından devam edebilmekte ve devamlı bir staj haline geldikten sonra kurumda iş bulma fırsatı sunabilmektedir.
- “Staj Seferberliği Programı” kapsamında staj yapan stajyerlere, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun 25 inci maddesi gereğince staj bitiminden sonra staj yapılan iş günü bazında, hafta sonları dahil (resmî bayram ve tatiller hariç) ücret ödemesi yapılacaktır.
Yaz dönemi stajları ile ilgili olarak;
Öğrencilerimizin stajlarını öğretim süresi içinde bitirmeleri esastır. Bu sene staj yapacak 11.sınıf öğrencilerimiz ve eksik stajı olan 12. sınıf öğrencilerimiz geçen seneki eksik stajlarını bu sene tamamlayacaklardır. Bir iş günü 8 saat olarak değerlendirilir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz.
Q3) Hangi zamanlarda staj yapılabilir? A3) Yazın ve kış yarıyıl tatili sırasında staj yapılabilir. İlkbahar ve güz dönemlerinde veya final döneminde staj yapılamaz.
Bir yaz döneminde hem Yaz Stajı 1'i hem de Yaz Stajı 2'yi yapabilir miyim? Eğer 2 stajınızı da aldığınızda o dönem mezun olacaksanız iki stajınızı da o dönem yapabilirsiniz. Sadece mezun durumundaki öğrenciler iki stajını da aynı dönem yapabilir.
İşletme Fakültesi'nin programlarında sunduğu zorunlu stajlar, kamu kurumlarında veya özel şirketlerde staj yaparak, derslerde edindiğiniz bilgileri uygulamaya koymanıza olanak verir. Bu stajlar, kuramsal, pratik ve kişisel gelişiminizi destekleyici deneyimler sunar.
2.Öğrenciler, 60 iş günü stajının 45 iş gününü zorunlu staj alanlarının içerisinden yapmak zorundadır, kalan 15 iş günü stajını ise seçmeli staj alanlarının içerisinden tamamlayacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri