Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Yazıcı kafası temizleme işlevi, tıkanmış yazıcı kafası püskürtme ucunu temizlemenize olanak tanır. Çıktı, yeterli miktarda mürekkep olmasına rağmen soluklaşıyorsa veya belirli bir renk yazdırılamıyorsa yazıcı kafası temizleme işlemini gerçekleştirin.
Yazıcı Araç Kutusu açılır. Aygıt Hizmetleri sekmesine tıklayın ve Baskı Kafalarını Temizle'ye tıklayın. Temizleme işlemini başlatmak için Temizle öğesine tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için ekranda görüntülenen talimatları uygulayın. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra bir sınama sayfası yazdırılır.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
İlgili 22 soru bulundu
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Epson temizleme solüsyonu, yazıcı içerisinde yer alan sarf malzemelerinin yani, kartuşların ve baskı kafalarının temizlenmesine olanak sağlar. Özellikle belirli bir kullanım ömründen sonra tıkanmaya başlayan kartuşların temizlenmesi oldukça önemlidir.
Kartuş Temizleme Solüsyonu (Genel Kullanım için) - 500gr
Püskürtme "nozzle"larındaki tıkanıklıkları gidermek amacıyla üretilmiş etkili bir solüsyondur. HP, Canon, Lexmark yazıcılar için kartuş ve püskürtme ağzı problemlerinde kullanılabilir. (Epson ve Brother yazıcılar için piezo kafa solüsyonu önerilir.)
EPSON Printer Utility 3'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusunda Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesini tıklatın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı, temizleme döngüsü gerçekleştirirken güç ışığı yanıp söner.
Epson Printer Utility 4'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusundaki Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesine tıklayın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı bir temizleme sürecinden geçerken ışığı yanıp söner.
Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır. Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur: Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Yazıcının açık olduğundan emin olun. Hata uyarısı veren hiçbir ışığın yanmadığından ve yazıcıya kalın kağıt ya da CD/DVD tepsisi takılmadığından emin olun. Yaprak besleyiciye A4 boyutlu kağıt yüklendiğinden emin olun. Görev çubuğundaki yazıcı simgesini sağ tıklatın ve Head Cleaning (Kafa Temizleme) öğesini seçin.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Kartuşun ağız kısmındaki kafaya yani püskürtme uçlarına kartuş temizleme spreyini sıkalım. 30 saniye bekleyip, temiz bir peçete ile temizleyelim.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Toner çok fazla kullanılıp birçok kez dolum yaptırıldığında manyetik merdane de zarar görebilir. Bu durumda zarar gören bölümlerde baskı kalitesi düşebilir ve bu da yazıcının silik çıkartmasına neden olabilir. Manyetik merdanenin değiştirilmesi oldukça kolay ve ucuzdur.
Tıkanıklığın ciddiyetine göre; Kartuş yuvasındaki sivri çıkıntılara serum hortumuyla basılarak, Kartuşun içerisine solüsyon basılıp kafa temizletme işlemi yapılarak, Püskürtme kafaları sökülüp solüsyon içerisinde bekletilerek kullanılabilir.
Çıktılarınız beklenmedik bir şekilde soluksa ya da noktalar eksikse, bu sorunu, püskürtme kanallarının mürekkebi düzgün şekilde göndermesini sağlayan yazdırma kafasını temizleyerek giderebilirsiniz.
Yazıcının mekanik veya elektronik parçalarına su değdirmemeye dikkat edin. Yüzeyini çizecek kadar sert fırça kullanmayın. Yağlama maddelerini yazıcının iç bölümlerine damlatmayın; uygun olmayan yağlar yazıcı mekanizmaya zarar verebilir. Yazıcının yağlanması gerektiğini düşünüyorsanız EPSON satıcınıza başvurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri