ppm'in İngilizce karşılığı Page Per Minute'dir. Buna yazıcılarfa hız birimi de denir. Ppm, hız birimi yazıcının dakikada bastığı sayfa sayısı ile belirtilir. Yazıcı alırken bu teknik özelliğe dikkat edilmesi gerekir.
Yazıcı baskı kalitesi ve çözünürlük
Çözünürlük için dpi değerlerine bakmalısınız. Tasarım ve fotoğraf gibi sanatsal işler için minimum 1200dpi baskı çözünürlüğüne sahip yazıcıları tercih etmelisiniz. Daha iyisine ihtiyacınız varsa baskı çözünürlüğü açısından size bunu sağlayan yazıcılara göz atmalısınız.
Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Tanklı Yazıcı Nedir? Mürekkep tanklı yazıcı baskı için sıvı mürekkep kullanan mürekkep püskürtmeli yazıcıların bir modelidir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuş maliyetleri yüksek olduğundan dolayı dolumu daha pratiktir. Bu cihazların tanklarının mürekkep şişeleri ile doldurulması metodu ile kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Çok fonksiyonlu yazıcı, bir ev veya işyeri ortamında kullanılmak üzere birden fazla fonksiyona sahip bir yazıcı türüdür. Çok fonskiyonlu yazıcılar, genel olarak e-posta, faks, fotokopi makinesi, yazıcı ve tarayıcı gibi özelliklere sahiptir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı nedir sorusunun da çok fazla sorulduğu görülmektedir. Bu yazıcılar, bilgisayarlardan aldığı sinyallerle çalışmaktadır. Elektronik uçlarla ve mürekkeple metin ve grafik baskısı için kullanılabilmektedir. Mürekkebin püskürtülerek baskı malzemesinin üzerine geçirilmesi sağlanmaktadır.
Kaç çeşit 3 boyutlu yazıcı vardır? 3 boyutlu yazıcılar, kullanılan teknolojiye ve işlevselliklerine göre birçok çeşide ayrılır. En yaygın olarak bilinen teknolojiler FDM (Fused Deposition Modeling), SLA (Stereolithography), SLS (Selective Laser Sintering) ve DMLS (Direct Metal Laser Sintering) gibi teknolojilerdir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
Ppm, hız birimi yazıcının dakikada bastığı sayfa sayısı ile belirtilir. Yazıcı alırken bu teknik özelliğe dikkat edilmesi gerekir. Eğer yazı özelliklerinde 22 ppm yazıyorsa o yazıcı dakikada 22 sayfa basabiliyor demektir. Farklı bir tanımlama yapılmamışsa genelde verilen hız değerleri taslak modda verilen değerlerdir.
DPİ değerleri yazıcı seçiminde önemli bir faktördür. Düşük çözünürlüklü görüntüler 150 DPİ altında olanlardır. Orta çözünürlüklü yazıcılar, 200 DPİ -300 DPİ arası çözünürlüklü olanlardır. 600 DPİ ve üzeri çözünürlüklü olan yazıcılar yüksek çözünürlüklü olarak kabul edilir.
Standart çıktılar, genellikle 72 DPI çözünürlüğündedir. Bununla birlikte, görsel kalitesine önem verilen baskılarda 300 ve 600 DPI tercih edilmektedir. Baskı kalitesini en iyi şekilde test edebilmeniz için 600 DPI çözünürlüğe sahip dökümanları yazdırmanızı tavsiye ediyoruz.
Deskjet yazıcılar, renkli ve siyah-beyaz baskı işlemi gerçekleştirir. Farklı kağıt türlerini kullanabilme özelliğine sahip olan deskjet yazıcılar aynı zamanda kaliteli baskı da yapar. Photoret Precision Teknolojisi'nin kullanıldığı deskjet yazıcılar paralel ve USB portlarına sahiptir.
Lazer Yazıcı Mürekkebi Biter Mi? Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkebi kağıt üzerine uygularken, lazer yazıcılar yüksek sıcaklıktaki bir silindir ile sayfayla kaynaştırılan kuru toner kullanır.
Hızlı baskı özelliği, yazıcıların baskı sürelerini ve sayfanın çıkış hızlarını ifade eder. Bu durum pages per minute yani PPM olarak ifade edilir. Daha yüksek PPM değeri, daha hızlı baskı yeteneği anlamına gelir. Hızlı baskı yapma süresine sahip yazıcılar, kısa sürede işlemin gerçekleşmesidir.
“Tarama”, kağıt verilerin (belge, magazin kupürleri, fotoğraflar, elle çizilen çizimler vb. gibi) optik bilgilerini dijital görüntü verilerine dönüştürme işlemidir. Taranan verileri JPEG veya PDF gibi dijital görüntü olarak kaydedebilirsiniz.
All-in-one olarak da bilinen çok fonksiyonlu lazer yazıcılar faks, fotokopi, baskı ve tarama fonksiyonlarını tek başına yerine getirirler. Çok yönlülükleri ile öne çıkan bu yazıcı türü, özellikle ofis ortamları için bire birdir.
Lazer yazıcılar ise toner kullanır ve bu tonerler, mürekkep kartuşlarına kıyasla daha uzun süre kurumadan kalabilir. Ancak, lazer yazıcılar da uzun süre kullanılmazsa, toner kartuşlarındaki tozun birikmesi ve sıkışması gibi sorunlar yaşayabilir.
Lazer yazıcı olarak da adlandırılan tonerli yazıcı içerisinde bulunan toner ve bileşenleriyle kâğıda baskı yapar. Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri