Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır.
Toplamda ilk yardım sorusu 12 , trafik adabı sorusu 6, trafik sorusu 23 ve motor sorusu 9 adet olmak üzere 50 soru bulunmaktadır. E-sınavı ile merkezi ehliyet sınavı arasında soru sayısında değişiklik yoktur fakat E-sınavının süresi 45 dakikadır.
Ehliyet sınav süresi ne kadardır? Sınav süresi, 60 dakikadır.
E-SINAV SAAT KAÇTA YAPILIR? Kontenjan ve başvuru yoğunluğuna göre Hafta içi 18:00-19:00, Hafta sonu 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 ve 17.30 saatlerinde yapılmaktadır. Kimin hangi saatte gireceğini Milli Eğitim Müdürlükleri belirlemektedir.
(Seçim yapılmadığında varsayılan En Yakın Tarihtir.) E-Sınavlar Hafta içi saat 18:00 ve 19:15 olmak üzere 2 oturum; hafta sonu 10:00, 11:15, 12:30, 13:45, 15:00 ve 16:15 olmak üzere günde 6 oturum şeklinde her gün yapılabilmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Ehliyet almak için teorik sınavda karşınıza trafik, motor ve ilk yardım ile ilgili sorular çıkar. Her ne kadar ehliyet sınavlarının teorik kısmı kolay olarak görülse de aslında oldukça zor bir sınavdır.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı son buldu. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.
L park yaparken ise park alanına tek seferde girmelisiniz. Araç belirlenen alana girdikten sonra bir ileri bir de geri manevra hakkınız bulunuyor.
Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. Sınava geç kalmanız durumda ki bu en fazla 15 dakika olabilir; sizden önce çıkan bir aday yoksa sınava alınırsınız. Aksi taktirde sınava giremezsiniz. Ona göre işinizi sağlama alıp erkenden sınav yerinde olunuz.
En az 35 doğru cevap ile 70 puan alıp geçersiniz. Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.
ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ! Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak.
Ehliyet sınavında toplamda kaç doğru soru çözmem gerekiyor? Adayların başarılı olabilmesi için toplam 50 sorudan oluşan yeni müfredat ehliyet sınavından 35 doğruyu cevaplaması ve toplam 70 puan alması gerekmektedir.
Sınav süresi içerisinde elektrik/internet kesintisi ile karşılaşmanız durumunda, sınav süresi bitmeden sisteme tekrar giriş yaparak kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak sınav süreniz bittikten sonra sınavınız sonlanacak ve bu ana kadar cevapladığınız sorular üzerinden not alacaksınız.
Ehliyet sınavında toplam 50 soru vardır. E-sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı soruları sorulur ve sınav 45 dakika sürer. Her bir sorunun değeri ise 2 puandır. Elektronik sınavda online olarak sorulara cevap verilir.
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Elektronik sınav ücreti 2023 yılı için 400,00 TL'dir. E-sınav ücretlerini banka yoluyla (Ziraat, Halk ve Vakıf bank), odeme.meb.gov.tr adresinden kredi kartınızla veya kursa ödeyebilirsiniz.
Her araçta dörtlü ikaz lambalarını yakabilmek için özel bir buton bulunur. Bu buton genelde kırmızı üçgen renktedir. Butona basıldığında ön ve arkadaki 2'şer lamba aynı anda yanmaya başlar. Dörtlü lambaların çalışması için motorun çalışır durumda olması gerekmez.
Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Dönüş esnasında sinyalin atması durumunda sinyali tekrar verip vermediği kontrol edilecektir. Sürücü adayı bu aşamada sağ sinyal vererek yanaşacaktır. 30 saniye bekledikten sonra el freni kullanmaksızın 50 cm den fazla aracı geri kaçırmayıp sol sinyal vererek sınava devam edecektir.
Sınav randevu saatinizden en az yarım saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınav başladıktan sonra gelen hiçbir aday sınava alınmaz. Sınava gelirken yanınızda SINAVA GİRİŞ BELGESİ ile birlikte NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT veya önceki sertifika türünden EHLİYET bulundurmayı unutmayınız.
50 soruluk tek bir sınav yapılır. Her soru 2 puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmez. Bu nedenle 35 doğru yapan 70 puan alarak sınavı geçmiş kabul edilir.
DİREKSİYON SINAVI TEMEL BİLGİLERİ
Sınavlarda görev yapmak üzere, M.E.B. her bir araç için ikişer kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu atamaktadır. Sınava, yanınızda komisyon üyelerinden biri, arka koltuklarda ise M.E.B. dan diğer komisyon üyesiyle birlikte direksiyon öğretmeniniz oturmaktadır .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri