Yaz gömleği olarak adlandırılan erkek gömlek modellerinde genellikle daha serin tutacak keten, poplin, şile bezi, %100 pamuk, krep, ipek ve şifon kumaşlar kullanılır.
Pamuk, poplin, keten, ipek kumaşlardan tasarlanan gömlekler terletmeyen yapısıyla özellikle sıcak havalarda sıklıkla tercih edilir. Pamuk kumaşlardan tasarlanan gömlekler, hem yumuşak oluşu hem de nemi tutmasıyla uzun süre rahatsız etmeden kullanılabilir.
Gömleğin kalitesini kesimiyle birlikte kumaş kalitesi belirler. Bu nedenle keten, ipek ve pamuklu gibi kumaşları tercih etmeniz gerekir. Oxford, koton, poplin, pamuklu ve pamuklu-ipek karışımı kumaşlar da iyi alternatiflerdir.
Yazlık kumaşlar sıcak havalarda cildin hava almasını ve bu şekilde terlemenin azalmasını sağlayan kumaşlardır. Hava geçirgenliklerinin yüksek olması terlemeye neden olmadan kıyafetlerin rahatlıkla kullanılabilmesini sağlar. Hobi malzemeleri arasında da görülen bu kumaşlar çok farklı amaçlarla da kullanılabilir.
Yazın Terletmeyen Kumaşlar
Sıcak havalarda terletmeyen kumaşlardan birisi de tülbent kumaşlardır. Bu kumaşlar hafif, yumuşacık ve serindir. Terletmeyen kumaşlara ulaşmak isteyen kişiler pamuklu kıyafetlere yönelebilir. Pamuklu kıyafetler, kişilerin sıcak yaz aylarını daha rahat atlatmasını sağlayabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Yaz gömleği modellerinde, erkek gömlek tasarımları için genellikle şile bezi, keten, %100 pamuk ve krep kumaşlar kullanılırken kadın gömlek modellerinde ekstra olarak şifon ve ipek kumaşlar da kullanılır. Erkek ve kadın gömlek modellerinde sıkça karşımıza çıkan %100 pamuklu kumaşlar, nem tutma özelliğine sahiptir.
%100 pamuk kumaş yazın giyilir mi? %100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuklu kumaşlar, her mevsim sizi mutlu edebilecek seçenekler arasındadır. Beden üzerindeki nemi ve teri kendine hapsederek sizin rahatlamanıza yardımcı olur. Böylece yaz sıcaklarını rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. İnce, hafif seçenekler arıyorsanız poplin kumaşı en iyi karar olacaktır.
Pamuk, doğal bir hammaddeye sahip olduğu için hem organik giyimin önemli bir kısmını oluşturur hem de sağlık bakımından en çok tercih edilen parçalar pamuktan üretilmiştir. Emme gücü yüksek, hava alabilen ve uzun yıllar giyilebilecek kalitede kıyafetlerin genellikle %100 pamuk olduğu görülecektir.
Ölçüler: Öncelikle, gömleğin size uygun olup olmadığını kontrol etmek için ölçülerine dikkat etmelisiniz. Gömlekler genellikle kolların uzunluğu, göğüs çevresi ve beden ölçülerine göre sınıflandırılır. Ölçülerinizi alıp, gömleklerin ölçülerine göre seçim yapmalısınız.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Yaz mevsimi için gömlek seçerken, gömleğin kumaşına dikkat etmeniz gerekir. Keten, pamuklu, poplin gibi ince ve terletmeyen kumaşa sahip gömlekler, yaz sıcaklarını rahat ve şık geçirmenize yardımcı olur. Özellikle keten beyaz gömlek, yazın tercih edebileceğiniz hem şık hem de rahat gömlek modellerinden biridir.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Non Iron gömlek ne demek diye merak edenler için; Non Iron gömlekler, ütü gerektirmeyen kumaşlardan üretilmiş gömleklere denir. Non iron kumaşlar ile üretilen gömlekler yıkandıktan sonra hiçbir şekilde ütü gerektirmeden sıfır kırışık şekilde kurur.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Keten Kumaş Terletir mi? Keten kumaş; iri gözeneklere sahiptir. Bu yüzden sıcak aylarda tercih edilen bir kumaş çeşidi olup, terletmeyen yapılı olması, tercih edilmesinde önemli bir etkendir.
Pamuklu kumaş
Özellikle yazlık ürünlerin dikiminde kullanılır çünkü terin buharlaşarak havaya karışmasını sağlar. İç çamaşırı, tişört, atlet gibi parçalarınızı pamuklu almanızı tavsiye ederiz. Sıcak suda yıkanabilir. Serin tutar, esnek ve sürtünmelere karşı dayanıklıdır.
Polyester Kumaş Terletir mi? Sık bir dokuma tekniği kullanılarak üretildiği ve hammaddesi polimer olduğu için polyester kumaşlar hava geçirmez. Bu da yazlık kıyafet kullanımında doğru ürün olmayacağını gösterir. Polyester kumaşlar daha çok kışlık ürünlerin hazırlanmasında kullanılır.
%50 pamuk 50 polyester kumaş nasıldır? Sorunun yanıtı ise yine benzer şekilde kullanım amacına göre değişir. Önemli olan polyester oranının yüksekliğinden dolayı bu karışımın yaz aylarında tercih edilmemesidir. Çünkü polyester kumaşlar, terlemeyi önlemez ve teri emme özelliğine sahip değildir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Bir ürünün pamuklu olup olmadığını anlamak için ilk önce etiketine bakmak gerekir. Etikette ürünlerin ne kadar oranda pamuklu olduğu yazmaktadır. Ayrıca etiket üzerinde cotton veya pamuk gibi ifadeler ile belirtilmektedir. Giyim ürünleri % 100 pamuk olabileceği gibi pamuk karışımı da olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri