Evet. Para karsiligi uygulama gelistiriyorsan artik meslek erbabisindir.
Yazılım uzmanlığı eğitimi almak yazılım uzmanı olmak için yeterli değildir. Sınav sonucuyla bilgilere hakim olunduğunun ispatlanması gerekir. Eğitim sonunda yapılan online değerlendirme sınavında 45 ve üzeri puan alan kişiler Microsoft yazılım uzmanlığı sertifikası almaya hak kazanır.
Yazılımların geliştirilmesi ve kurulması ile yakından ilgilenen yazılımcılar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olabileceği gibi yazılım ve programlama alanında düzenlenen çeşitli kurslara giderek de yazılımcı olunabilir.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
NET ve C# kullanarak yazılım geliştirme pozisyonlarında iş bulabilirler. Bu programdan mezun olanlar yazılım uzmanı, yazılım geliştirici, analist yazılım uzmanı, veritabanı programcısı, . net yazılım uzmanı, web yazılım geliştirme uzmanı, masaüstü yazılım geliştirme uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
İlgili 15 soru bulundu
3-4 ay süren bir kurstan mezun olduğunuzda basit bir web sitesini yapabilir, web sitesini veri tabanı ile ilişkilendirebilir düzeye gelebilir ve bir yazılımcının ihtiyaç duyduğu yeteneklere başlangıç seviyesinde sahip olabilirsiniz.
Yazılım uzmanlığı genel olarak mühendislik sistemlerinin yaygın olduğu bir sektördür. Yazılım sektöründe çalışan kişiler ve bu konulardaki okullarda mezun olan kişi oldukça şanslıdır. Yazılım uzmanlığı yazılımsal sistemlerin tasarımlarının yapılması konularında da görev almaktadır. Yazılım Uzmanı Kimdir?
Eğer yazılımcı olmayı istiyorsanız ve üniversite okuyacaksanız tercihinizi “Yazılım Mühendisliği” ya da “Bilgisayar Mühendisliği” gibi bölümlerden yana kullanabilirsiniz. Eğer başka bir bölümden mezunsanız, sektör değiştirmek ve yazılım alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız da sorun değil!
Yazılım Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve mühendislik fakültesine bağlıdır.
Kendi kendini motive edebilen insanlar, doğru kaynakları takip ederek bir kursa gitmeden de altı ayda yazılımcı olabiliyorlar. Ancak sıfır noktasında olan bazı yetişkinler gençlere göre farklı durumdalar. İngilizce bilmiyor ya da temel konseptlere hakim değiller ya da izleyerek öğrenmeyi tercih etmiyorlar.
Eğer web yazılım kursu sonrası ne yapılır merak ediyorsanız, öncelikle web yazılım geliştirme uzmanı olarak çalışabileceğinizi, işinizi serbest zamanlı olarak veya bir kurumsal firmaya bağlı olarak yapabileceğinizi bilmelisiniz. Çünkü web yazılım kursu sonrası size bir web yazılım eğitimi sertifikası verilir.
Programcı olmak için Yazılım Mühendisliği Bölümünden mezun olmak yeterli olabilir. Bu bölümden mezun kişiler çalıştıkları kurumlar için yazılımlar oluşturmanın yanı sıra kendileri için de ilgilerine ve yeteneklerine göre programlar oluşturabilirler.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
İlk olarak şunu söylemeliyiz ki sadece yazılım öğrenmek için İngilizce bilmeniz gerekiyor kuralı doğru değildir. Bunun bir zorunluluk olması Türkçe kaynakların az olmasından kaynaklanmaktadır. Gerçekten de yazılım öğrenmeniz için İngilizce öğrenmenize gerek yoktur.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir. Bu sürenin dönemsel olarak farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. SAP ABAP danışmanı olan bir yazılımcı ise günde ortalama 6-8 saat arasında çalışmaktadır.
Lise veya üniversitenin ilk yıllarında bu dili kapsayan eğitimler alarak yazılım geliştirme uzmanı olma yolunda emin adımlar atabilirsiniz. Üniversite yıllarında değerlendirebileceğiniz yetenek programları ve stajlar ise yeni mezun olduğunuzda iş bulmanızı kolaylaştırır.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
Üniversitede Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bilgisayar eğitimi veren bölümlerden mezun olan ya da bu alanda eğitim veren farklı bir bölümden mezun olan kişiler yazılım alanında çalışabilir.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri