Yazlık yorganlar Mikrofiber yorganlardır. Genellikle Bambu ve Elyaf gibi malzemelerden üretilirler. Yaz ve bahar aylarında tercih edilen, serin tutan yorganlardır. Elyaf yorganlar, nefes alabilen yapısı ile uyurken terletmez.
Her mevsim yorgan değiştirmemiz önerilir; çünkü hava koşulları ve sıcaklık değişir. Örneğin, kışın soğuk havalarda daha kalın ve sıcak yorganlar kullanmak daha iyidir. Yazın ise daha ince ve hafif yorganlar kullanmak daha rahat olabilir.
Vücut sıcaklığını en ideal seviyede tutabilen yorganlar kaz tüyü, elyaf, pamuk dolgulara sahip yorganlardır. Hafif olmalarının yanı sıra, terlemeye müsaade etmeyecek ölçüde nemi dengeler ve rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olurlar.
Yazlık yorgan; özel dokusu ve kullanım konforu ile adından söz ettirir. Özellikle de mevsim geçişleri için kurtarıcı bir üründür. Yazlık pike yorgan, havanın çok sıcak olmadığı ve müşterilerin üzerlerine bir şey örtme ihtiyacı duydukları zamanlarda devreye girer. İnce yazlık yorgan terleme yapmaz.
Yün yorganlar, diğer yorgan türlerine kıyasla daha nefes alabilir bir yapıya sahiptir. Yün lifleri, havanın akışını kolaylaştırır ve vücut ısısını düzenleyen doğal bir nem dengeleyicidir. Bu özelliği ile yaz aylarında da terletmeden kullanılabilir. Yaz kış kullanım rahatlığı sağlar.
İlgili 43 soru bulundu
Bambu yorgan doğal ipliklerden üretildiği için havayı geçirmektedir. Bu sayede bedenin uyku sırasında nefes almasına yardımcı olur. Vücudun terlemesinin önüne geçerek rahat bir uyku deneyimi sağlar. Bambu yazlık yorgan modelleri sıcak yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
Bambu yorganlar pamuğa göre daha fazla su emer ve yazın serin tutar. Yaz ayları, sıcak bölgeler, sıcak evler veya çok terleyenler için bambu yorgan daha doğru bir tercih olacaktır. Pamuk yorganlar ise kalın yapısı ile yaz ayları için tercih edilmez ancak burada ürünlerin sıcaklık değeri de oldukça önemlidir.
Sıcak yaz günlerinde serin, kışın ise sıcacık tutarak mükemmel bir uyku deneyimi sunar. Hafif yapısıyla hareket özgürlüğü sağlarken, kaliteli malzemeleriyle uzun ömürlü kullanım sağlar. Her gece rahat ve huzurlu bir uyku için vazgeçilmeziniz olacak.
Bambu Yastık ve Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır? Yüksek nem emiciliği özelliği ile özellikle yaz aylarında tercih edilen bambu yorganlar, doğal ve hafif bir dokuya sahiptir. Çamaşır makinesinde oldukça rahat bir şekilde yıkanan bambu yastıklar, makinenizin normal programında 30 derecede yıkanabilir.
Mikrofiber Yorgan Terletir mi? Microfiber yorganlar, yapıları gereği hava geçirgenliği yüksek ve nefes alabilen ürünlerdir. Bu sayede terlemeyi azaltarak konforlu bir uyku ortamı oluşmasına yardımcı olurlar.
%100 yünden elde edilen türleri, ısıyı dengeler ve eşit şekilde dağıtır. Özellikle kış şartlarının çetin geçtiği bölgelerde mükemmel bir ısıtma görevi görür. Ayrıca yaz aylarında da vücudu terletmeme özelliğine sahiptir.
Bedeninizin nefes almasına yardımcı olan yapısı bebekler ve çocuklar için de oldukça idealdir. Yatak odasındaki konforun tamamlayıcısı olan ürünler doğal olmalarıyla güvenli bir kullanım sunar. Bu nedenle, bambu yorgan sağlıklı mı, sorusuna evet yanıtı verilebilir.
Mevsim geçişlerinde kullanıma uygundur. Yazın serin, kışın sıcak bir uyku sunar. Makinede yıkanabilme özelliğiyle temiz bir uyku ortamı sağlar.
Pamuk Yorgan
4 mevsim kullanıma uygundur. Doğal pamuk yapısı ile yumuşaktır.Terletmeyi azaltmaktadır.
İnsanların deliksiz ve sorunsuz bir uyku çekmeleri için özel olarak üretilen mikrofiber yorgan modelleri, geliştirildikleri materyal sayesinde dört mevsim kullanıma uygundur.
Yorganları tertemiz tutmak için ideal süre 8 ila 12 ay arası demek mümkün. Nevresimler ise hafta ya da ayda 1 defa muhakkak yıkanması önerilir. Her yorganın kumaş ve iç yapı malzemesi farklı olduğu için, yıkama talimatları da değişkenlik gösterebilir.
Yatak odanız çok nemli ise bambu yorganları, ortalama bir nem seviyesine sahipse ipek, kaz tüyü ve elyaf yorganları, kuru bir ortama sahip ise pamuklu yorganları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
TOG Değerlerinin Karşılığı
6,5 TOG yazlık kullanım, 8,5 TOG ilkbahar ve sonbahar kullanımı, 10,5 TOG görece daha fazla sıcaklık isteyenler, 13,5 TOG üstü ise soğuk kış geceleri için uygundur.
Pamuk doğal bir yapıdan yapılır, M.fiber gibi su emici özelliği bulunur. Pamuk ve mikrofiber yorgan arasındaki fark pamukların yıkama sonrası buruşmaya daha yatkın olmasıdır. Pamuk yorganlar kırışır ve renk atabilirken, mikrofiber örtüde bu yoktur. Kimyasalsız liflerden yapılan pamuk normaline göre daha iyidir.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Elyaf yorgan ısıyı dengelemediği, devamlı sıcak tuttuğu için insanı terletir ve rahatsız eder. Rutubet ve hararet yaparlar. İpek yorgan fazla nemi içindeki hava boşluklarına emerek terletmez, sıcaklığı düzenleyen benzersiz yapısı nedeniyle dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir.
İpek ve Alerji
Bu nedenle yattığınız ortamı kalıcı olarak temiz ve antialerjik hale getirmek içi ipek yorgan, ipek yastık kılıfı ve ipek yastık kullanmanızı öneriyoruz.
OTEL YORGANI
Silikon elyaf içerdiği özel koruma madesi sayesinde bakterilerin oluşmasını engeller. Silikon Elyaf otel yorganın Dış kılıfı statik elektirik üretmemesi için ranforce kumaş ile kaplıdır. Yıkama ve silkeleme sonrası yığılma ve toparlanma olmaycak şekilde kapitone ve emniyet dikişi uygulanmıştır.
Pamuk, havayı içine hapsederek kumaşa yalıtım özelliği kazandırır. Bu sebeple soğuk havalarda kullanıma uygun bir yapı sunar ve kişiyi son derece sıcak tutar. Bambu yorganlar; terletmeyen, nefes alabilen, UV ışınlarına dayanıklı ve içerisindeki kun maddesi sebebiyle antialerjik bir yapıya sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri