Almanca YDS hazırlık eğitimlerine başlamak için en az A2 düzeylerinde Almanca bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Almanca YDS eğitimlerimize katılmayı planlayan kursiyerlerimize başlıca seviye belirleme sınavı yapmaktayız.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
İngilizce testi B2 (Orta Üstü Seviye İngilizce / Upper-Intermediate English)
Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
Almanca YDS kursları ve sınavı ile Almanca konuşulan ülkelerde yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilir, çalıştığınız şirketten dil tazminatı talep edebilir, Almanca konuşulan bir ülkeye yerleşmeden önce hazırlık yapabilirsiniz.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
B1 İngilizce seviyesi, eşik seviyesi olarak da adlandırılabilir. Bu seviyedeki öğrenciler temelden daha ileridedir, fakat sadece İngilizce dilinde çalışmaları ve eğitim görmeleri zorlayıcı olabilir.
B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) üçüncü seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "orta seviye" olarak adlandırılabilir ve bu zaten CEFR'deki resmi seviye tanımlamasıdır.
YDS'den En Az Kaç Puan Almak Gerekir? Araştırma görevlisi olmak için başvuruda bulunan adayların YDS'den <strong>en az</strong> 50 puan almaları gerekir. Yani toplamda 40 soruyu doğru cevaplamaları gerekir. Doktora, doçent ve sanatta yeterlilik için başvuran adayların YDS'den en az 55 puan almaları gerekir.
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları için lisansüstü başvurularında, adayların program için gerekli asgari YDS puanını almaları koşulu ile sıralama puanı hesaplamasında yer alan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu değerlendirme dışı bırakılmıştır.
Dil tazminatı için YDS geçerlilik süresi ise 5 yıldır. YDS SINAVININ İÇERİĞİ NASILDIR?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Geçerlilik Süresi Nedir? YDS sınav sonuçları, ÖSYM tarafından 5 yıl boyunca geçerlidir. Bu süre içinde, sınav sonucuyla başvurulan herhangi bir alanda (üniversite, yüksek lisans programı, iş başvurusu vb.) İngilizce dil yeterliliğini kanıtlamak için kullanılabilir.
50 üzerinde bir YDS puanı için en az 4 - 5 ay çalışılması önerilmektedir. 70 civarında bir YDS puanı için en az 6 ay çalışılması önerilmektedir. 70 üstü puan almak için adaylara en az 8 - 9 ay çalışması önerilmektedir.
A1 – Beginner (Başlangıç) A2- Elementary (Temel) B1 – Intermediate (Orta) B2 - Upper Intermediate (Orta Üstü)
B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri