YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor. YDS'den 70 almak zor değil, imkansız hiç değil! Düzenli ve odaklı bir çalışmayla bu puana erişebilmeniz mümkün.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
80-89 puan arası B seviyesi. 70-79 puan arası C seviyesi. 60-69 puan arası D seviyesi. 50-59 puan arası E seviyesi.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
öncelikle şunu belirteyim hiç ingilizce bilmeyen biri için bu süreç 6 ay ile 12 ay arasında sürecektir. bu süre istenilen puana, çalışma kapasitesine gibi etmenlere bağlı olarak uzayıp kısalabilir.
İlgili 43 soru bulundu
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir. 68 doğru 85 puan getirir. 72 doğru 90 puan getirir.
Peki YDS'den 55 Almak Zor Mu? Gramer ve kelime eksiklerinize odaklanarak bir çalışma yaptığınızda, YDS'den 55 almak zor değil. Ancak yapacağınız çalışmanın süresi, mevcut dil seviyenize bağlı. Daha önce YDS'ye girip girmediğiniz de önemli bir konu.
Sınav sonuçlarına ilişkin kılavuzda yer alan bu süre doğrultusunda, birçok öğrenci farklı yıllarda daha önce elde ettikleri puanı 5 yıl boyunca kullanabilmektedir. Yani 5 yıl boyunca 5 defa hakları olduğunu söylemek mümkün. Tabii ayrıca öğrenciler dilerlerse bu 5 yıl içerisinde sınava girebilirler.
Dil tazminatı için YDS geçerlilik süresi ise 5 yıldır. YDS SINAVININ İÇERİĞİ NASILDIR? YDS 11 bölümden oluşmaktadır.
70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi. 0-49 puan: A1 seviyesi.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
YABANCI DİL
Yabancı dil bilgisi okuma, yazma, konuşma, dinleme becerileri olarak ayrı şekilde derecelendirilmelidir. Varsa sınav puanı eklenebilir. (IELTS, TOEFL, YDS vb.)
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), e-YDS Kılavuzunda yaptığı değişiklikle, adayların yıl içerisinde sınava girme hakkını 1'den 4'e çıkardı. E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek.
* YDS daha çok akademik alanlarda geçerli bir sınavken YÖKDİL daha çok kurumsal alanlarda geçerli olan bir sınav. * YÖKDİL sınavında dil seviyeleri bulunmaz. YDS'de ise A, B, C, D ve E şeklinde 5 adet dil seviyesi bulunur. * YDS, KPSS A grubu için geçerli iken YÖKDİ, KPSS A grubu için geçerli olmaz.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir. Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır.
Yüksek lisans başvurularında;
-Türkçe yüksek lisans programlarına başvuracak adayların YDS' den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50 ye denk gelen bir puan almış olmaları gerekir.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri