YDS Puan Harf Karşılıkları 80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
YDS sınavı Hedeflenen puana göre seviye önem kazanır. 50-60 puan hedefleyen bir aday Intermediate (orta) seviyesinde iyi bir eğitimle istediği puana ulaşabilecekken, 70 ya da üzeri puan hedefleyen bir öğrencinin Upper-Intermediate ya da Advanced (ileri) seviyesinde olması gerekir.
YDS'de dil seviyeleri A, B, C, D ve E olmak üzere beş farklı seviyede ölçülmektedir. Bu seviyeler, dil becerilerinin farklı düzeylerini temsil etmektedir. YDS C seviyesi, en üst seviyedeki dil yeterlilik düzeyini ifade eder ve ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olan kişilerin hedeflediği bir seviyedir.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
İlgili 30 soru bulundu
İngilizce'nin kendi içerisinde seviyeleri bulunur bunlar toplamda 6 tanedir. Bu seviyeler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenir. Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir.
B2 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü Seviyesi (Upper Intermediate) B2 seviyesi İngilizce, çoğu dil bilgisi konusuna hakim olduğunuz ve kelime bilginizin birçok alanda konuşmak için yeterli hale geldiği noktadır. Aynı şekilde konuşma ve dinleme yetenekleriniz de diğer insanlarla iletişim kurabileceğiniz seviyeye gelir.
56 doğru 70 puan getirir. 60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir.
70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi. 0-49 puan: A1 seviyesi.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS sınavı nedir kimler girebilir? YDS sınavına başvuru için herhangi bir kısıt bulunmamaktadır. Kamu personelleri, lisans öğrencileri, lisans mezunları veya lisanüstü öğrenciler YDS sınavına başvurabilir.
C1 İngilizce seviyesi, işte ya da akademik bir pozisyonda tam hakimiyet sağlar. C1 seviyesi, İngilizce konuşulan bir ülkede tam kapsamlı karar verme hakkı da sağlar. Resmi CEFR ilkelerine göre C1 İngilizce seviyesindeki bir kişi: Geniş yelpazedeki zorlu ve daha uzun metinleri anlayabilir ve tam anlamını kavrayabilir.
B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme.
B2 İngilizce Seviyesi – İleri (Advanced Level)
B2 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) dördüncü seviyedir.
Avrupa Konseyi'nin hazırladığı, dil seviyelerini belirten belge olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına (CEFR - The Common European Framework of Reference) göre, A1 ve A2 düzeyleri temel seviye, B1ve B2 düzeyleri orta seviye, C1 ve C2 düzeyleri ileri seviye olarak nitelendirilmektedir.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
Peki YDS'den 55 Almak Zor Mu? Gramer ve kelime eksiklerinize odaklanarak bir çalışma yaptığınızda, YDS'den 55 almak zor değil. Ancak yapacağınız çalışmanın süresi, mevcut dil seviyenize bağlı. Daha önce YDS'ye girip girmediğiniz de önemli bir konu.
YDS'den Kaç Puan Almak Gerekir? YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri