- Sofrada mutlaka kaşık, çatal bıçak ve bardak kullanmalıyız. - Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almamız gerekir. - Yemeğimizi yerken ağzımızı şapırdatmamalıyız. - Ağzımıza mutlaka küçük lokmalar atarak yemeğimizi yemeliyiz.
Yemekhane sırasında kargaşa oluşmaması için dikkat edilmesi gerekenler; - Öğrenciler kendilerine ayrılmış masalarda yemek yemelidir. - Sıraya geçerken diğer öğrencilerin sıra hakkına saygılı olunmalıdır. - Yemek alırken, yemek kartları mutlaka gösterilmelidir. - Yemek yerken görgü kurallarına uyulmalı, gereksiz ...
Muhammed'in yemek öncesinde el ve ağzını yıkadığını, sonra da besmele çekerek yiyip içtiğini bildirir. Bu şekilde yapmak yemeğin bereketini arttırdığı gibi daha az yemekle doymayı sağlamakta. Yemeğe tuzla başlayıp tuzla bitirmek birçok tasavvufi çevrede yaygın olarak uygulanır.
İlgili 35 soru bulundu
Enes (r.a) “Peygamberimizin en sevdiği yemek kabaktı" buyuruyor. Bu rivayet Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların kültüründe, Peygamberimizin doğum gününde kabak pişirmeyi bir alışkanlığa dönüştürmüş.
Kavun, karpuz, taze hurma, et
Peygamber kavunla ve karpuzla taze hurmayı beraber yerdi. Eti sever ve "Ehli dünya ve ehli Cennetin yemeğinin efendisi ettir" derdi. Etin bazı kısımlarını diğer kısımlarına göre daha çok severdi.
Yemekhane sorumlusu, bir yemekhane için görev alan kişidir. Yemekhane sorumlusu, yemeklerin hazırlanması, servis edilmesi ve temizlenmesi gibi görevleri yerine getirir. Ayrıca, yemekhane personelinin eğitimini ve işlerinin yönetimini de yürütür.
Yemekhane ihtiyaçlarını tespit etmek ve gerekli araç-gereç ve malzemenin temin edilmesini sağlamak, Yemekhanede yapılacak yemekler için aylık olarak Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Yemek Listesini temin etmek ve buna uymak, Birimin yemek, ulaşım, güvenlik, vb. idari faaliyetlerini yürütmek.
Yemekhane: Okul, fabrika vb. kuruluşlarda yemek yenilen büyük salon.
Pilav gerektiği zamanda bıçakla desteklenebilecek şekilde çatalla yenir.
Kaşığın tabağın kenarına bırakılması, kaşıkla yenen yemeğin bittiği anlamına gelir. Yemek esnasında bıçak ve çatal ters V şeklinde ya da arası açık paralel bir şekilde bırakılmalıdır. Çatal ve bıçak bu şekilde bırakılması kişinin yemeğe devam ettiğini gösterir.
1- Doyduğu halde yemeğe devam etmek, [Misafiri varsa, onun yemesine mani olmamak için, yer gibi davranmak gerekir.] 2- Sofrada çalgı, yabancı kadın, içki, kumar ve başka haram şeyler bulundurmak. 3- Yemekte israf etmek, [Gıda maddelerini, lüzumu kadar ölçerek almalı, ölçüsüz, çok almamalıdır.
Daha çok resmî ziyafetlerde kullanılan U şeklindeki masanın ortasına ev sahibi erkek ve sağına ev sahibi kadın olmak üzere yan yana otururlar. Ev sahibi erkeğin soluna birinci derecedeki konuğun eşi oturur. Ev sahibi kadının sağına ise birinci derecedeki misafir erkek oturur.
Yemekhanenin temizlik ve düzenini sağlayarak yemek dağıtım alnını temizlemek, düzenlemek, Yemek servisi için kullanılacak tüm ekipmanların eksiksiz olarak hazır olmasını sağlamak, Yemekhanede bulunan tüm ekipmanların düzenini ve yerleştirilmesini sağlamak.
Kepçeci nedir sorusuna, iş yeri tarafından belirlenen görevler doğrultusunda; toprak, gübre, kum, çakıl ya da ev enkazı, inşaat molozu gibi her türlü hafriyat malzemesinin taşınmasını kepçe ile yapan kişidir, şeklinde yanıt verilir.
Mutfak elemanı, işletmelerin mutfak bölümünde değişik statülerle hizmet eden personeldir. Mutfakta aşçı, yardımcı aşçı, komi ve temizlik personeli bulunabilir. Hizmet ettikleri bölüm açısından, bu pozisyonların hepsine mutfak personeli denir.
Yemekhane Yönetim Kurulunun Kurulması MADDE 5-Yemekhane Yönetim Kurulu; a) Yemekhane Yönetim Kurulu; Şube Müdürü başkanlığında, Yemekhane Şefi, Muhasebe Personeli, Satın Alma Personeli, Depo Personeli, Diyetisyen ve Gıda Mühendisi başta olmak üzere en az 3 (üç) kişiden oluşur.
İkram Uzmanları, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli yiyecek ve içecekleri servis ederler. Ayrıca, misafirlerin rahat etmesini sağlamak için gerekli olan diğer hizmetleri de sağlarlar.
Mutfakta çalışacak personelleri seçmek, personelleri çeşitli bölümlerde görevlendirmek ve onların çalışma programlarını ayarlamak. Mutfak operasyonunu yönetmek. Otel mutfağındaki personelleri idare etmek ve koordinesini sağlamak. Mutfaktaki planlama ve organizasyonu sağlamak.
Orhan OSMANOĞLU on X: "•“Allah'ın en sevdiği yemek üzerinde ellerin çoğaldığı yemektir.” Hadis..rudani..5554 Beraber yemek yemek aile bağlarını güçlendirir." / X.
Hz. Peygamber (asm), günde iki kere yemek yerdi. Az yemeyi tavsiye ederdi.
Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri