Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor. Bakteri üremesinin yanı sıra fermantasyon, basınç oluşumuna neden olabilir ve kapak contasına zarar verebilir.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Termos soğuduktan sonra soğuk içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra evden çıkmaya hazırsınız. Termosunuzda örnek olarak müsli, süt, yoğurt, smoothie veya meyve suyu saklayabilirsiniz.
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
İlgili 19 soru bulundu
Yemek termosları yiyecekleri uzun saatler boyunca koruyabilir. Bu süre zarfında ısı kaybı yaşanmayacağı için öğle saatlerinde ve akşamüzeri saatlerinde dahi yemeğiniz sıcacık olarak önünüzde hazır bulunacak. Dilediğiniz zaman termosun kapağını açıp yemeğinizi yiyebileceksiniz.
Yemeklerini sıcak yemeyi sevenler, yemek termosu kaç saat sıcak tutar diye düşünür. Stanley'in sana sunduğu yemek termosları ortalama 7 saat sıcak tutma özelliğine sahiptir. Ancak bazı modeller 15 saate kadar da ısıyı koruyabiliyor.
Yemek termosu sefer tası işlevi de görebilen ve özellikle hızlı bir günlük yaşama sahip olanlar için kurtarıcı etkiler doğurabilecek bir üründür. bir başka deyişle yemek termosu, özellikle sıcak yemekleri uzun süre sıcak tutmak için tasarlanmış bir cihazdır.
Sıcaklığın ani ve yüksek derecede değişmesi camların çatlamasına ya da kırılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle termosunuza kaynar su koymak istediğinizde cam hazneye zarar verme ihtimaliniz oluyor. Bu tarz bir sorun yaşamamak için önce termosa ılık su koyarak sıcaklığını yükseltmeniz tavsiye ediliyor.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Termosların içerisinde genellikle günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayacak gıdalar konur.
Tuz gücü!
Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz.
Daha iyi bir kullanım için. Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz. Bu sayede içecekleriniz daha uzun süre sıcak/soğuk kalabilir.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Yiyeceklerinizi karıştırarak, sıcak yiyecekleri soğuması için yüzeye çıkaracaksınız. Zaten soğuk olan yiyecekler dibe çökecek ve yemeğinizin geri kalanını soğutmaya yardımcı olacaktır. Sıcak çorbaya bir buz küpü ekleyin. Soğuğun dağılmasına yardımcı olmak için çorbayı sık sık karıştırın.
Termos temizliği için kendine bir gün belirlemene gerek yok. Eğer sadece sıcak su kullanıyorsan haftada 1 defa yıkaman yeterli olur. Ancak çay ve kahve için kullandığın termosları her akşam yıkaman daha iyi sonuçlar verir.
Bunun sebebi ise termosun içerisindeki iki katmanın arasında hava bulunmaması. Isıyı iletecek bir hava olmadığında sıcaklık da dışarı yansımıyor.
1. Kaynamış su paslanmaz çelik termos şişeye konur, üzeri kapatılır ve kapatılırsa ertesi gün içilebilir çünkü musluk suyu kaynatıldıktan sonra bakteri ve mikroorganizmaların çoğu ölür ve bakteri ve mikroorganizmalar olmaz. kapalı duruma girin, böylece gece boyunca saklanabilir.
Bir çeşit soğutma cihazı içermez. Sıcak şeyleri sıcak tutan vakum, birebir aynı şekilde soğuk şeyleri soğuk tutar. Termosun soğuk muhtevasına aktarabilecek olan ısının, termos duvarları arasındaki vakum nedeniyle ona ulaşması önlenir.
Yemek termosu alırken nelere dikkat edilmeli? Yemek termosu alırken malzeme kalitesi, boyutu ve sızdırmaz özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Alanında kendini kanıtlamış markaları tercih ederseniz, uzun süreli kullanımlarda yaşayacağınız sorunların önüne geçebilirsiniz.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
Dışarıda hava kaç derece olursa olsun bu paslanmaz çelik yemek termosu, yalıtımı sayesinde yiyeceklerinizi 15 saat sıcak, 18 saat soğuk tutar.
Çelik termoslar, sıcak veya soğuk içecekleri uzun süre muhafaza ederler. İç kısımlarındaki vakumlu tasarım sayesinde, termosun içindeki içecekler aynı sıcaklıkta kalır.
Özetle, Stanley termosların sıcak tutmama sorununun çözümü, doğru kullanım, vakum yalıtımının yenilenmesi veya hasarlı termosların tamir edilmesidir. Ayrıca, içeceğinizi termosa doldurmadan önce, mümkünse kaynar su ile termosun iç yüzeyini ısıtmanız, sıcak tutma performansını artırabilir.
· 15 saat boyunca sıcak içecekleri sıcak, soğuk içecekleri soğuk tutar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri