Amcamızın ve dayımızın eşine yenge deriz. Bu nedenle eniştemizin ya da yengemizin çocuğu da bizim kuzenimiz olur.
Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur. Anne tarafı, Annemizin kız kardeşi bizim teyzemiz olur.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
Cevabımız; Yeğeninizin cocugu gene sizin yeğeniniz olmaktadır. Büyük erkek yeğen ya da büyük kız yeğen olarak adlandırılabilir.
Sizin erkek kardeşinizde olsa kız kardeşinizde olsa onun çocuğu sizin 'Yeğen'iniz olur. Çoğu kişi bu kelimeye 'yiğen' der. Fakat doğrusu Yeğen'dir.
İlgili 39 soru bulundu
Bacanak Ne Demek? Damadın baldızının kocasına bacanak denir. Diyelim iki veya daha fazla sayıda kız kardeş var. Bu kız kardeşlerin kocaları, birbirlerine bacanak şeklinde hitap eder.
Kendisi, kız kardeşi veya teyzesinin kızı olur. sorular? Kuzen.
Yeğen, kişinin kardeşin ya da kuzenin çocuğu. Yeğen sözcüğü bazı bölgelerde akrabalık bağı olmasa da kendinden yaşça küçük çocuklar için kullanılabilir.
Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır. Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır.
Yeğen kelimesi günlük hayatta da sıklıkla duyabileceğiniz bir akrabalık ismidir.
Türkçe'de “kardeş çocuğu” anlamına gelen ve yaygın biçimde amca, hala, dayı ve teyze çocukları için de kullanılan yeğen kelimesinin Arapça'da özel bir karşılığı bulunmayıp bunun yerine erkek veya kız kardeşin oğlu yahut kızı, ikinci grup yeğenler için de teyzeoğlu, amcaoğlu, teyze kızı, hala kızı gibi ifadeler ...
yeğen yerine kuzen kelimesini kullanan kişi gayet doğru bir iş yapmaktadır, çünkü yeğen kardeşlerin çocukları için kullanılan bir kelimedir, kuzen ise hala, amca, teyze ya da dayının kızı/oğludur.
Ancak hala, dayı, amca, teyze olan üçüncü derecenin çocuğuyla evlenebilmek mümkündür. Halk arasında kuzen diye bilinen dördüncü derece hısımlık ile evlenilebilir; herhangi bir yasak konulmamıştır.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir. Aynı şekilde bahsi geçen kimse de kendi kuzenlerinin kuzenidir.
Amcanın oğlu, kuzenin olur.
Bir kimsenin amcasının oğlunun oğlu onun "kuzeninin oğlu" olur.
Öz Türkçe bir sözcük olan yeğen kelimesi, bazı yerlerde kuzen sözcüğünün yerine kullanılsa da iki kelimenin kökeni de anlamı da birbirinden farklıdır. Bir kişinin erkek ya da kız kardeşinin çocuklarına yeğen denir.
Yıllardır merak edip durduğum bir konudur. Şöyle imiş: Kuzen; Dayı, teyze, hala, amca çocukları. Yeğen; erkek veya kız kardeşin çocukları.
Kuzen Kimdir? Dayımızın çocuğu,amcamızın çocuğu, halamızın çocuğu,yengemizin çocukları kuzen oluyor.
Ondan sonrası 'Haramah' dediğimiz, evlilikleri kesin bir şekilde haram kılınan kişilerdir. Kişi kendi yeğeniyle, halasıyla, teyzesiyle, dayısıyla hiçbir şekilde evlenemez. İslam dininde bunlar kesinlikle haram kılınmıştır.
1. derece akrabalar çocuklar, anne ve babadan oluşmaktadır. 2. derece akrabalar dede, nine, torun ve kardeşten oluşmaktadır. 3. derece akrabalar yeğen, amca, dayı, hala ve teyzeden oluşmaktadır. 4. derece akrabalar kuzenlerden oluşmaktadır.
Yeğen kelimesi, akrabalık bildiren bir kelime olarak bilinmektedir. Yeğen kelimesinin temel anlamıyla amca, halı, teyze, dayı ve kardeş çocukları için kullanıldığını söylemek de mümkün olmaktadır. Kültürümüzde kardeş çocuklarına da yeğen denildiğini söylemek mümkündür.
Dayı, teyze, amca ve hala çocuklarına kuzen denir. Hala ve teyzenin eşine enişte denir. Amca ve dayının eşine yenge denir.
Evli bir çiftin ebeveynleri birbirlerinin dünürleri olur. Bir kadının eşinin kız kardeşi onun görümcesidir. İki erkek kardeşin eşleri birbirlerinin eltisi olur.
En İyi Cevaplar. Kuzen'in kocası enisten olur cocugu sana dayı diyebilir cunku kuzenler kardes gibidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri