Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır. Temizleme aşamasında kimyasal ürün kullanmamaya çalışın.
Ancak iç yüzeyin temizliğinde kimyasal malzemelerden kaçınılmalıdır. Buzluk ve dolabın iç kenarlarında doğal materyaller tercih edilmelidir. Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar.
Buzdolabınızın içinin iyice temizlenmiş olmasına dikkat ediniz. İki soğutucu yan yana yerleştiriliyorsa aralarında en az 2 cm boşluk bırakılmalıdır. Buzdolabınızın ilk çalıştırılmasında, 6 saat boyunca aşağıdaki noktalara dikkat ediniz. -Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır.
Rafları temizledikten sonra kapağın içini bulaşık deterjanlı bir bezle sildikten sonra durulanmış bir bezle silerek deterjandan arındırabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir.
Eski veya yeni buzdolabı kokusu nasıl giderilir merak edenler karbonatı gönül rahatlığı ile kullanabilir. Tek yapmanız gereken genel bir tabağa karbonatı dökmek ve buzdolabında birkaç gün muhafaza etmek. Yeni ve eski buzdolaplarındaki yiyecek kokularını giderecektir.
Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir. Buzdolabını nakliyeden hemen sonra çalıştırırsanız buzdolabının mekanizması zarar görür ve buzdolabı zarar görür. Bunun nedeni, taşınan soğutucudan gelen yağın kompresör hattına karışmasıdır.
Karbonatlı suyun buzdolabı yüzeyinde 5 dakika kadar beklemesinden sonra, nemli bir bez ile yüzeyleri temizleyin. Bu yöntemi dilediğiniz an uygulayabilir, buzdolabının daha parlak ve temiz görünmesini sağlayabilirsiniz. Kimyasal maddeleri kullanmak istemediğiniz anda karbonatlı su yardımınıza koşabilir.
Karbonat, kötü kokuların doğal çözümleri arasında yer alır. Bir kâseye karbonat döküp buzdolabının bir köşesine koyarak kötü kokuları ortadan kaldırabilirsiniz.
Buzdolapları asla yıkanmaz. Temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti ozonlama metodu ile uygulanır.
Çünkü buzdolaplarının içinde özel bir gaz vardır ve bu gazın hareketi ile soğutma yapar. Buzdolabı yer değiştirdiğinde gazın yerine oturması ve çalışmaya hazır hale gelmesi gerekir. Yer değiştirme sonrasında buzdolabı direkt olarak fişe takılırsa gaz işlevini kaybeder ve arzulanan seviyede soğutma yapamaz.
Mutfağınızın en önemli eşyalarından olan buzdolabının dış kısmını ayda bir temizleyebilirsiniz. İç kısmını derinlemesine temizlemek için ise buzdolabı temizleme sıklığı en az 6 ayda bir olmalıdır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolabınızda oluşan kokuyu giderebilmek için çay posası kullanabilirsiniz. Demlenmiş ve soğumuş çay yapraklarını ağzı geniş bir kaseye koyarak buzdolabınızın orta rafına yerleştirin ve 12 saat beklettikten sonra çıkarın. Bu işlemi pişirilmemiş ve toz halindeki Türk kahvesiyle de deneyebilirsiniz.
Buzdolabının içerisine küçük bir kap ile ağzı açık süt, çay posası, mangal kömürü ya da pirinçli Türk kahvesi koyun ve 4 saat kadar bekletin. Kokunun uzaklaştığını göreceksiniz. Buzdolapları birbirinden alakasız birçok besinin muhafaza yeridir.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
Öncelikle merak ettiğiniz “Buzdolabı temizlerken fişi çekilir mi?” sorusunun yanıtını vererek başlayalım. Evet, buzdolabının fişini çekerek temizlik esnasında güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca statik yani dondurucu kısmı buzlanan bir buzdolabınız varsa buzların erimesi için de bu adım olmazsa olmaz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Su ve deterjan yeterli olmakla birlikte mutfak tezgahının temizlik sonrası 5 litre suya yarım çay bardağı (50 mililitre) çamaşır suyu konularak hazırlanan solüsyon ile ya da ticari olarak satılan dezenfektan ürünlerle dezenfeksiyonu (yüzeyin mikroorganizmalardan arındırılması) yapılabilir.
Yüzeylerin pırıl pırıl olmasını sağlayan Asperox sarı güç yüzey temizleyici olarak da piyasada bulunur. Hala yerdeki mikroorganizmaların ve hastalık yapan bakterilerin büyük bir çoğunluğunu öldürerek sağlıklı ve temiz bir zemine kavuşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri