Yeni alınan buzdolabı temizlenmeden önce 6-24 saat arası dinlendirilmelidir. Daha sonra buzdolabının içinden çıkarılabilen raflar çıkarılır ve temizliğe başlanır. Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir.
Temizlik işlemi için 2 adet mikrofiber bez kullanın. Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır.
Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır. “Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir.
Buzdolabınızın ilk çalıştırılmasında, 6 saat boyunca aşağıdaki noktalara dikkat ediniz. -Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
İlgili 23 soru bulundu
Buzdolabı temizliğinin yılda en az 3 kez yapılması öneriliyor. Fakat buzdolabını düzenli olarak temizlemenin yanı sıra onu doğru bir şekilde temizlemek de önemli. Gelin, buzdolabı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri ve “Buzdolabı temizliği nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını verelim.
Daha sonra cihazın içini temizlemeye geçilebilir. Bu kısımda sabun ve deterjan kullanmaktan kaçınmakta fayda var çünkü yiyecekler kokuyu emebilir. Buzdolabının ve derin dondurucunun iç duvarları da tüm buzu çıkardıktan sonra temizlenmelidir.
Buzdolabı taşıma son derece dikkat gerektiren bir işlemdir. Her buzdolabının ortalama 70-130 kilo arası olduğu düşünüldüğünde taşımanın ne kadar zor olduğu aşikardır. Buzdolabı taşıma işleminden 24 saat önce fişten çıkarılmalı ve taşındıktan sonra tekrar fişe takmak için en az 1 saat beklemek gerekmektedir.
Eski veya yeni buzdolabı kokusu nasıl giderilir merak edenler karbonatı gönül rahatlığı ile kullanabilir. Tek yapmanız gereken genel bir tabağa karbonatı dökmek ve buzdolabında birkaç gün muhafaza etmek.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabı rafları
Üstüne bir şeyler döküldüğü için buzdolabı rafları sık sık kirlenebilir. Bu yüzden arada bir zaman ayırarak rafları çıkarabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Ocağı temizlerken yağ çözücü spreylerden yardım alabilir ve bir temizleme beziyle yüzeyi ovabilirsiniz. Ardından duru su ile ıslatılmış bir bezle ocağı kurulayabilirsiniz. Su izi kalmaması için kuru bir bezle ocağın üzerindeki nemli bölgeleri silebilirsiniz.
Yeni bir buzdolabı aldığınızda teknik servis evinize gelip buzdolabının kurulumunu yapar. İlk kurulum sonrasında genel bir ayar yapılır. Bu ayar +4 ve -18 dereceye ayarlanır.
BEYAZ SİRKE İLE BUZDOLABI TEMİZLİĞİ
Buzdolabının içerisine küçük bir kap ile ağzı açık süt, çay posası, mangal kömürü ya da pirinçli Türk kahvesi koyun ve 4 saat kadar bekletin. Kokunun uzaklaştığını göreceksiniz. Buzdolapları birbirinden alakasız birçok besinin muhafaza yeridir.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Eğer buzdolabı kısa mesafede taşındıysa 40 dakika yeterlidir. Ancak buzdolabı uzun mesafe taşındıysa 2-3 saat sonra çalıştırılır. Buzdolabının hemen çalıştırılmamasının sebebi içerisinde bulunan yağın kompresör borularına akmasıdır.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir.
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Buzdolabının iç duvarlarını ve raflarını karbonat ile temizleyebilirsin. Bir çay kaşığı karbonatı yarım litre suda eriterek temizlik kürünü hazırlayabilirsin. - Hazırladığın kürü sünger ya da yumuşak bir bez yardımıyla uygulayarak temizliğini tamamlayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri