TEMİZLEME TALİMATLARI Ellerinizin temiz olduğundan emin olun, günde bir kez piercing bölgesinin her iki tarafındaki (giriş ve çıkış) küçük miktar antibakteriel sabun ile takının görünen kısımlarını itmeden veya hareket ettirmeden temizleyin.
Bunun yerine piercing bölgesini steril ya da tuzlu su ile günde birkaç kez temizlemeniz yeterli olur.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Piercing değiştirme işlemi ilk delimden en az 1 ay sonra yapılmalıdır ve acısız bir işlemdir.
24 saatin sonunda duş alabilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken kurallar var. Duşa girmeden önce delinen bölgeye antibiyotik bir krem sürmelisin. Daha sonra duş alabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra ise pansuman yapmanız gerekiyor.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Ayrıca bir kaç gün basınç ağrısına da neden olabilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan kulağınıza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; Kıkırdak dokuda kan akışı çok az olduğundan iyileşme süreci 2-6 ay sürebilir.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Piercing işleminden sonraki ilk 2 ay yeni piercingler için oldukça hassas bir dönemdir. Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır.
öncelikle 1-2 gün hiç takma. sonra kolonya ile iyice dezenfekte et tak iyileşir.
İğneleri olmadığı için bölgeye yerleştirilen küpe ile bölge parçalanarak işlem gerçekleştirir. Özellikle kıkırdak bölgelerinde tabanca; kıkırdak dokusunu kırar. Bölgeye büyük bir hasar vermesi sonucu iyileşme süreci imkansız hale gelir. İğneler ise etilen oksit gazıyla sterilize edilirler.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
Burun piercingi modelleri; genel olarak kemerli burna sahip kadınlara yakışır. Aynı zamanda estetik duruşu bulunmayan, uzun dalgalı saçları ve göz yapısı daha iri olan kadınlara yakışan bir aksesuardır.
Kıkırdak bölgesinde yapılan bir uygulama olduğundan diğer bölgelerdeki piercing türlerine göre helix piercing delimi biraz daha acı verici olabilir. Ancak hissedilen acı genellikle çok şiddetli değildir ve iyileşme süreciyle birlikte kademeli olarak azalır.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercing uygulaması sonrasında, bölgenin iyileşmesine yardımcı olur.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Burnun delinmesi ile takılan piercingler çoğunlukla klipsli bir tasarıma sahiptir. Çıkarma işlemi için klipsin çevrilmesi yeterlidir. Ancak iyileşme süresinin bitimine kadar çıkarma işleminin yapılması önerilmez.
Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Hayatınızı bir döneminde büyük bir ilgi ve heyecanla taktırdığınız piercingin vücudunuzda kötü bir iz bırakmaması için öncelikle bu konuda uzman kişilerden yardım almalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri