Hastanede dağıtılan bebek hediyeleri arasında magnet, mum, nazar duası, katı sabun gibi eşyalar yer alır. Bebek çikolatası ve kurabiyesi de hastanede dağıtmak için bir ikram olarak tercih edilir.
İlgili 17 soru bulundu
Ayrıca işin hayırlı olsun notunu ekleyebileceğimiz bir çiçek, çikolata, ya da meyve sepeti sevdiklerimizi mutlu etmeye yeter. İşyeri hayırlı olsun hediyesi olarak da isminin yazılı olduğu bir kupa, ajanda, kalem, ya da iş yerindeyken keyifle içebileceği dünya çaylarını değerlendirebilirsiniz.
EL ÖPTÜRME : Şerbet gününden 2-3 gün sonra damat babası,annesi ve yakınları belirlenen günün akşamı kız tarafına misafirliği gider.Akşam yemeğinden sonra gelin adayı kız,gelen misafirlerin elini öper.Damadın babası,annesi ve yakınları kıza hediyelerini ( Altın bilezik,kolye,saat,küpe ve giyim eşyası)takar.
- Loğusa ziyaretine gelenlere “loğusa şerbeti ikram edilir”.
Hamileliğin ilk 3 ayı içinde alınacaklar listesi yapmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak bebeğin cinsiyetinin belli olduğu 16. hamilelik haftasından sonra da alışveriş işine girişebilirsiniz.
- Zıbınlar bebekler için en rahat parçalardır. Doğumun ilk zamanlarında kullanılmaktadır. Bu nedenle 2 veya 3 tane alınmalıdır.
Dünyaya yeni bir canlının gelecek olması sevinçle karşılandığı için olsa gerek, doğumdan önce ya da sonra hiç fark etmeden bebeğe hediye verilir.
Magnet ve anahtarlık gibi hediyelikler için belirlenen konsept doğrultusunda resim ve fotoğraflar kullanmak da mümkündür. Bunun yanı sıra havlu, seccade gibi ürünler de bebek mevlütlerinde sıklıkla dağıtılan hediyelikler arasında yer alır.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Mümkünse ilk 6 ay anne ve bebeğin aynı odada kalmaları önerilmektedir. Uyuduğu oda serin ve temiz havalı bir oda olmalıdır. Yatış pozisyonlarının aralıklı değiştirilmesi, uyurken sırtüstü veya yan yatmaları önerilmektedir. Bebek sadece anne uyanıkken ve bebek göz önünde iken yüzüstü yatırılabilir.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Lohusa şerbetini ikram ederken yanına tatlı ya da kuru yemiş ikram etmek uygun olabilir. Adana ve yöresindeki illerde lohusa ziyaretlerinde ikram edilen kaynar çayı tarifi ilginizi çekebilir. İçine 1-2 tane kuru gül yaprağı veya tomurcuğu atarak ikram edebilirsiniz.
Lohusalık dönemi başladığında anneye al (kırmızı) basmasından korumak için kırmızı taç takılır. Al basması eski Türkler'den kalma bir hurafedir ve aslında bir lohusalık enfeksiyonuna bağlı ateş yükselmesi sonucu halusinasyon görülmesinden başka bir şey değildir.
Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir günlük düzenli olarak tüketilmelidir. (Günde en az 2-3 su bardağı süt veya yoğurt, 2 dilim peynir) Protein yönünden zengin olduğundan; haftada 3-4 adet yumurta, her gün et, tavuk, balık, köfte, etli sebze yemeği veya kuru baklagil tüketilmelidir.
Bebek müjdesi yayılır yayılmaz anneanneler, babaanneler, halalar, teyzeler elinden örgü gelen herkes yumuşacık bebek yünleri alır; dünyaya gelecek minik için rengârenk patikler, hırkalar, battaniyeler örmeye başlar. Bebeğe hazırlanan giysiler, ufaklık dünyaya gelene kadar içine beyaz sabun koyulup saklanır.
Damat töresi bittikten sonra düğün bitirilmiş olur. Düğünden bir hafta sonra gelin ve damat, gelinin baba evine el öpmeye giderler.
Yeni evlenmiş ve düğünü yapılmış olan gelin gerdek gecesinin ertesi sabahı erkenden kalkar yatağını düzelttikten sonra gider önce kayınvalidesinin daha sonra kayınpederinin elini öper. Ve daha sonra da ailede ne kadar insan var ise bunların da ellerini öper. Böylece bunlara karşı devamlı saygılı olacağını belirtirdi.
Düğünün ertesi günü misafirler gelinin evinde toplanır lar ve çorba, kıymalı yumurta, pilav (bu gün için adı “gale pilavı”), bamya ve zer dali tatlısı yenir. Evin dar gelmesi ve ge lenin çok olması halinde komşu evlerde ağırlanan misafirler yemekten sonra müzik çalıp oynayarak eğlenirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri