Bebek sağlığı için suda kolaylıkla çözünebilen bebeklere ve çocuklara özel deterjanlar üretilmekte. Yenidoğan bebek deterjanlarında ise tavsiyemiz, toz değil sıvı sabun tercih etmeniz yönünde.
Hassas cilde sahip olan bebeklerin kıyafetleri için birçok anne - baba deterjan kullanır. Ancak tercih edilen deterjan yetişkinlerde kullanıldığı gibi değildir. Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
Sıvı deterjan olmalıdır. Organik deterjanlar seçilmelidir. Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir.
Bebek kıyafetleri kaç derecede sıkılır sorusu ile kaç derecede yıkanmalı sorusunun cevapları aynıdır. Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür.
Genel olarak, çamaşır deterjanı ne kadar doğal ise, bebeğinizde alerjik reaksiyonların tetiklenme ihtimali o kadar düşük olur. Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
İlgili 37 soru bulundu
O yüzden bebek kıyafetleri yıkanırken yumuşatıcı kullanılır mı sorusuna hitaben hayır cevabını vermek gerekir. Çünkü bu ürünlerin kimyasal içeriği bulunur ve parfüm etkisi sağlar. Bebeklerin çamaşırını yıkarken mümkün olduğu kadar kokulu ürünlerden uzak durmak gerekir.
Normal deterjanlar, bebek deterjanlarından farklı içeriklere sahip olduğu için bebek kıyafetlerini yıkarken tercih edilmemelidir. Çünkü doğal içerikli olmayan normal deterjanların içerisinde farklı kimyasal maddeler yer alır.
Bebeğinizin kıyafetlerini temizlemek için temiz içerikli bebek çamaşır deterjanlarından faydalanabilirsiniz ancak bebeğinizin kıyafetlerinin kullanıma tam anlamıyla hazır olması için çamaşır deterjanlarının etkilerinin çamaşır yumuşatıcılar ile desteklenmesi gerekir.
Bebekler için yeni alınmış giysilerin canlı renkleri ve temiz görünümleri sizi yanıltmasın. Üretim, depolama ve nakliye süreçlerinde çeşitli zararlı kimyasallara ve bakterilere maruz kalmış giysilerin bebeğinizle temas etmesini önleyin. Kullanmadan önce mutlaka deterjanla yıkayın.
Göbeği düştükten bir gün sonra bebek banyo yaptırılabilir. Göbek genelde doğumdan sonra 1-2 hafta içinde düşer. Düşünceye kadar yumuşak bir bezle cildini kaynamış ılımış su ile silin ve kurulayın. Bu işlemi gün aşırı yapabilirsiniz.
Bebek deterjanı lideri Uni Baby, annelerin yenidoğan bebeklerinin sağlıklı gelişimi için hassas ciltlerine uygun doğal ve bitkisel içerikli temizlik arayışından yola çıkarak doğal kaynaklı Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu'nu geliştirdi! Doğal kaynaklı sıvı sabundur. Yıkandıktan sonra çamaşırda sabun kalıntısı bırakmaz.
Türkiye'nin ilk bor mineral içeren markası olan Minoris Baby deterjan, tamamen bitkisel ve doğal içeriği ile bebekler için en iyi deterjanlardan biri.
OMO Baby Sıvı Deterjan 1950 Ml - A101.
Bebekler için özel olarak üretilmiş parfümsüz ve renksiz temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinizle birlikte yıkamamanız hijyen açısından daha uygun olabilir. Deterjan seçimi yaparken kokusuna önem vermeyin. Koku verici kimyasallar bebeğinizde alerjiye sebep olabilir.
Toz deterjanlar, bebek kıyafeti temizleme işlemi için doğru bir tercih olmayabilir. Deterjanların toz formda olan seçeneklerinin yıkanan giysilerde bebeğinizin cildini tahriş edebilecek kalıntılar bırakma ihtimali söz konusudur.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Bebek kıyafetlerinin yıkama ve kurutma işlemi bittikten sonra ütüleme işlemi yapılmalıdır.
Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Bebek Kıyafetlerinde Yıkama Sonrası
Bu aşamada kurutma makinesinde ya da dışarda kurutma sağlanır. Bu konuda bebek kıyafetlerinin yeterli güneş ışınları ile kurutulması daha sağlıklı olacaktır. Kurutma süreçlerinde en önemli nokta kıyafetlerin gerekli güneş ışığını almasıdır.
Renklileri ve beyazları ayırın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkamadan önce beyazlar ile renklilerin farklı sıcaklık derecelerinde yıkanabilmesi, boyasının çıkıp, renk solmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.
Bebeklerin çamaşırları en az yedinci aya kadar ayrı yıkanması gereken hassas eşyalardır. Çocuk çamaşırı yıkama konusunda ise herhangi bir kısıtlama yoktur.
Hafif deterjanlar
da beyazlatıcı maddeler veya optik parlatıcılar içermez. Bu deterjanların rölatif olarak pH değeri düşüktür, dolayısıyla özellikle hassas kumaşların narin bir şekilde yıkanması için tavsiye edilir. Bazı hafif deterjanlar kirlerin çamaşırlardan akması veya çözünmesini sağlayan enzim proteaz içerir.
Genelde bebek kıyafetlerinin çok daha temiz olacağı düşünülerek, 60 ya da 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkandığı görülmektedir. Fakat bunun aksine bebek kıyafetlerini yıkamak konusunda maksimum sıcaklıkların olması şart değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri