Bebekler için reflü yatakları 0-6 ay arası kullanım için uygundur. Fizyolojik reflü sorunu bebeklerin 6. Ay gelişiminden itibaren yavaşça azalacaktır ve bu yüzden bebeğinizin artık reflü yatağında uyumasına gerek kalmayacaktır.
0-6 ay arası kullanıma uygundur. Ürünün içi yüksek kaliteli dansiteli süngerden oluşmaktadır.
Yatağın pozisyonu bebeğin yan yatışını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bebekler yan şekilde yatak pozisyonuna uygun şekilde yatırılmalıdır. 0-6 aylık süreçte bebeklerin mide gelişimi devam ettiğinden bebek için reflü yatağı kullanmaya devam edebilir.
Bebekler için uygun olarak üretilen modeller gönül rahatlığı ile kullanılıyor. Bebek reflü yastığı ile geceleri uykusunu alamadığı için sık sık uyanan bebekler, rahatça uyuyor ve bu da sağlıkları açısından büyük bir yarar sağlıyor.
Bebeğin Yatış Pozisyonunun Düzenlenmesi
Bebeğin yatış pozisyonu da reflü rahatsızlığında önemlidir. Eskiden reflüsü olan bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatması tavsiye edilirken günümüzde bu anlayış geçerliliğini yitirmiştir. Reflü sorunu yaşayan bebeklerin sırt üstü yatırılması faydalı olur.
İlgili 34 soru bulundu
Hangi Mağazada Var? e&e Anti-Kolik Bebek Reflü Yatağı, sağladığı pozisyon ile mide asitinin kaçışını engeller. Yan kısımlarında bulunan yastıklar bebeğin yan yatış pozisyonunu destekler. Karın bölgesinde gaz çıkarmayı kolaylaştıran masaj özelliği vardır.
Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir. Öğürme veya sütü boğazına kaçırma sık ve yaygın şikayettir.
Bebekleri yan yatarken, doğru uyku pozisyonunda tutmak için tasarlanmıştır. Bebeğin genişliğine göre cırt bantlar ile ayarlanabilir. Doğumdan itibaren 3 aya kadar kullanılabilir.
Babyjem Reflü Yastığı, reflülü bebekleri en doğru pozisyonda sabit tutmanızda yardımcı olur. Reflülü bebekleri yatırmanın en doğru pozisyonu karnın altta kafanın yukarıda kaldığı şekildir. Reflüsü olan bebekler yemek borusuna kaçan mide asitlerinden rahatsız olur ve uykuları düzenli olmaz.
Yenidoğan bebeklerin yatakları en fazla 10 derecelik bir eğime sahip olmalıdır. Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır.
Bebeklerin gaz sancılarını yatıştırmak için ideal bir üründür. Kiraz çekirdekleri ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaşça dışarı vererek bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur.
Yan yatış pozisyonunda yatırılan bebeğin baş kısmının yatağın yüksek kısmına gelmesi son derece önemlidir. Yan yatış pozisyonu sayesinde bebeğin baş kısmı yüksekte, ağzı ise yan konumda kalacağından hem reflü problemi önlenirken hem de ani kusmalara ve boğulma riskine karşı önlem alınmış olur.
Reflü 4 ay civarında en yoğun şekilde görülürken, reflünün 12-18 ay arasında tamamen düzelmesi beklenir. 24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır.
Kiraz çekirdekleri ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaşça dışarı vererek bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur.İçerisinde doğal kiraz çekirdekleri bulunan minderi ısıtıp reflü yatağı içindeki bölmesine koyarak gaz sancılarını yatıştırabilirsiniz.Normal fırında veya mikrodalgada ısıtılarak kullanılır.
🔼Yatak çarşafı çıtçıtlar sayesinde kolay takılır ve çıkarılır. Sevi Bebe Anne Yanı Reflü Yatağı'nın kumaşı pamuk, iç dolgusu, nefes alır, silikon boncuk elyaftır. 🚿Nasıl Yıkanır? Yatağın çarşafı 40 derecede kolayca sökülüp yıkanabilir .
Nasıl Yıkanır? Yatağın çarşafı 40 derecede kolayca sökülüp yıkanabilir .
Örneğin; yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları, hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk, beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük (öğürme, boğazına kaçırma), beslenme sonrası ağlamalar, kilo alınımında duraksama gibi tipik olmayan belirtiler de olabilir.
Reflü yatağı olabilen, yan yatış yastığı olarak kullanılabilen, boğulmayı önleyici yastık, gaz sancısı için ise kiraz çekirdekli torbası bulunan çok fonksiyonlu yataktır. İçinde ise yüksek dansiteli sünger bulunur. Ayak kısmında bulunan yastık sayesinde bebeğin aşağı doğru kayması önlenir.
Bebekler, güvenli bir şekilde uyumaları için sırt üstü pozisyonda yatmalıdır. Sırt üstü yatış pozisyonu, bebeğin ani bebek ölüm sendromu (SIDS) riskini azaltmaya yardımcı olur. Bebeğin yüzü açıkta olmalı ve yatakta yumuşak yastık, peluş oyuncak gibi potansiyel boğulma riski yaratabilecek nesneler bulunmamalıdır.
Bebeklerde kafatası şekil bozukluğu gittikçe artmaktadır. 1992'den beri Amerikan Pediatri Akademisi, boğulmayı önlemek ve ani bebek ölümü sendromu (SIDS) riskini azaltmak için bebeklerin sırtüstü yatırılmasını tavsiye ediyor.
Yenidoğan Bebek Ne Zaman Yastık Kullanabilir? İşin doğrusu ve güvenli olanı bebeğiniz yürümeye başlayan bir çocuk olana kadar yastıkla uyuyamaz. Bebekler en az 1 yaşına kadar yastık, battaniye ve diğer yumuşak yatak takımlarından arındırılmış sert ve düz bir yüzeyde uyumalıdır.
Bebekler 3 aylık olana kadar ağızdan nefes alabilme yeteneğine sahip değildir. Ayrıca bebekler biz yetişkinler gibi sümkürerek burunlarını temizleyemezler.
Reflü problemi bulunan bebeklerde uyku
- Uyuma zamanı gelince bebeğini her zaman sırtüstü yatır. - Karyolasının başucunu yükseltmek, uyumasına yardımcı olabilir. Yatak altına defter, katlanmış havlu ya da yastak koyarak karyolayı yükseltebilirsin. - Bebeğine masaj yaparak sindirimine yardımcı olabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri