Bir bebeğin altının günde ortalama günde en az 6-7 kez değiştirilmesi gerekebilir. Hatta yenidoğan döneminde ı bebeklerin daha sık kaka yapıyor olmasından bu sayı fazlalaşabilir.
Uzun süre bebeğinizin altını değiştirmediğiniz de bebeğiniz de pişik olabilir. O nedenle bu konuya dikkat edilmelidir. Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 7 ya da 8 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir.
Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 6 ya da 7 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir. Bebeğiniz gece uyumadan önce uykusunu tekrar bölmemek adına altını temizleyip yatırabilirsiniz.
1 numara bebek bezi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik kalite bakımından da farklılık gösterir. Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır.
Bebeğin altının temiz, kuru ve serin kalması sağlayınız. Pişik kremini gün içinde her alt değişiminde kullanınız. Pişik kreminin özellikle bebeğin cilt kıvrımları arasına da nüfuz etmesine dikkat ederek ince bir tabaka halinde sürmelisiniz. Bebeğin altını sık sık açık bırakıp hava almasının sağlanması iyi olur.
Bebek bezleri, büyüklüğüne göre 0-6 arasında numaralandırılmıştır. Yenidoğan bezi 1 numaradır. Bebeğiniz 2-5 kg arasındaysa tercih edebilirsiniz. Prematüre bebek bezinin numarası 0'dır. 3 kg'a kadar bebekler için tercih edilebilir.
Yenidoğan bebeğinizin bel çevresinde ya da kalçasının kenarlarında kırmızı çizgiler oluşuyorsa kullandığınız bez küçük demektir. Hareket etmeye başladığında sürtünme izlerine bakın. Sürtünmeden kaynaklanan izler gözünüze çarptığında bir büyük bedene geçmenin vakti gelmiştir.
Bebeğin kilosu, anne sütünün yeterli olup olmadığını gösterir. Yaklaşık bir hafta içinde anne sütü artınca bebek günde 25-30 gram, haftada 200 gram alırsa, bu anne sütünün yettiğini gösterir. İlk üç ayda iyi beslenen bebekler ay başına ortalama 800-1000 gram alır.
Bebeğin ilk ay en az 600 gr kilo alması, günde en az 5-6 defa altını ıslatması, doğumdan sonraki 10. günde ise doğum kilosuna ulaşmış olması bebeğin aldığı sütün yeterli olduğunu gösterir” diyor.
Yenidoğan dönemi, gebelik haftasına bakılmaksızın her bebeğin doğumdan sonraki ilk 28 gününü içerir. Bu dönem aslında bebeğin anne karnından dış ortama uyum sağlama sürecini geçirdiği dönemdir. Bebekler hem fiziksel hem de gelişimsel özellikleri bakımından çocuk ve erişkinden farklıdır.
Aynı zamanda her insan dışkısı toprağa karıştığında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuralları ihlal edilmektedir. Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir.
2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. 3 aylık bebeklerin emzirme sıklığı yaklaşık 3-4 saatte birdir. 4 aylık bebekler 3-4 saatte bir emzirilme ihtiyacı duyabilir. 5 aylık bebekler de 3-4 saatte bir beslenebilir.
Doğumdan sonraki ilk dakikalarda bebeğin idrar yapması aslında gayet iyi bir göstergedir. Eğer bir bebek hayatının ilk 24 saati hiç idrar yapmadıysa bu böbrek hastalıklarının bir bulgusu olabilir.
Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Sızıntılar genelde bezin mühürleme alanı yaratmanın daha zor olduğu arka tarafında yaşanır. Sızıntı olduğunda bezi suçlamak normaldir fakat pek çok durumda bezin boyutunun yanlış olması veya bezin doğru takılmamış olmasından ötürü meydana gelir.
Yeni doğan bebek bezi, 1 numara olarak geçmektedir ve 2-5 kg arası bebekler için uygundur.
Özellikle Prima Premium Care'ın, Prima'nın en iyi bezi olduğu düşünülüyor ve pediatristler de bu bezi öneriyorlar.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır. Farklı markaların tasarımları arasında karar verme güçlüğünü aşmak için pek çok modeli deneyimleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.
Bebek bezi numarası, bebeğinizin kilo ve yaşına bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle, doğru numarayı seçmek, bebeğinizin daha konforlu bir gün geçirmesini sağlayacaktır. Genellikle bebek bezlerinin ambalajında kilo aralığı belirtilir.
Bu nedenle bebeğin, bezinin 3-4 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Genel olarak bebeği emzirdikten sonra altını değiştirmek uygundur. Her değiştirmede bebeğin altı pamuk ve su ile temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Kızlarda bu temizliğin önden arkaya yapılması önemlidir.
3. Temizleme: Bebeğinizin poposunu su ve özel bebek temizleme jeliyle (sabun içermeyen) ya da durulama gerektirmeyen temizleme suyuyla ıslatılmış bir pamukla temizleyin. Bebeğinizin cildi geliştiğinde ıslak mendil de kullanabilirsiniz.
Bebeklerde bile kullanılabilen Bepanthol kremi güvenerek herkes kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri