Belirlenen süre içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere Genel Müdürlüğe iade edilir."
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
30. Dağıtım birimince ilgilisine teslim edilemeyen kimlik kartlarına ne işlem yapılmaktadır? Yurt içinde dağıtım birimince ilgilisine teslim edilemeyen kimlik kartları, başvuru sırasında bildirilen nüfus müdürlüğüne teslim edilir. Bu kartlar teslim alan nüfus müdürlüğünce kayıt altına alınır.
Seçimler yaklaşırken birçok vatandaş "eski kimlikle oy kullanılabilecek mi" sorusunu merak ediyor. 135 sayılı genelgenin 27. maddesine göre, TC kimlik numarası net şekilde belli olan eski kimlik kartını yenilemeyen vatandaşlar da 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilecek.
Kanunen herkesin sahip olması gereken kimlik kartları yurt dışında da geçerli olabilmesi ve sorgulama işlemlerinin daha kolay olması için çipli hale geldi. Bu yüzden eski tip nüfus cüzdanını kullananların 2024 yılına kadar kimlikleri yenilemesi gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
2 Ocak 2017 tarihinden itibaren eski nüfus cüzdanları değiştirilerek üzerinde çip ve biyometrik veriler bulunan kimlik kartına geçiş yapılmıştır. Kart; İçişleri Bakanlığının, tüm Türk vatandaşlarına verdiği AB benzeri bir kimlik kartıdır. Hükûmet, eski nüfus cüzdanlarının geçerlilik süresini 2023'e kadar uzatmıştır.
Kimlikleri yenileme süresi 2023'e kadar uzatıldı. -Eski nüfus cüzdanı ve ehliyetlerin 2023 yılına kadar. geçerli olduğu açıklandı
Bu ceza miktarı 2023 yılı için aşağıdaki gibidir; Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
Eski kimlik kartlarını yenisi ile değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2023 tarihidir. Yani eski kimlik kartları 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerlidir. Daha sonrasında eski kimlik kartları kullanılmayacaktır.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
İptal edildikten sonra kartınız bulunsa da iptal işlemi geri alınamaz. Bu durumda, kartınızı kapı geçişlerinde ve nakit harcama noktalarında (kafeterya, spor salonları, sosyal bina, havuz, kütüphane, öğrenci işleri) kullanamayabilirsiniz.
Başvuruda kimlik kaybı nedeniyle bir ücret ödenmesi istenecektir. Bu ücret; Vergi Dairesi Müdürlüklerinden. Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla.
Eski kimlik geçerlilik süresi olarak İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanmış olan son tarih 31 Aralık 2023 tarihidir. 2024 yılının, yeni tip kimlik başvurusu için son tarih olduğu belirtilmiştir. Açıklanan tarihe kadar yeni tip kimlik kartı için başvuru yapılmayan kişiler için ceza uygulanacağı belirtilmiştir.
Yeni ceza dudak uçuklattı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tabloya göre, bu yıl kartını kaybedenlerin 166 TL ödeme yapması gerekiyor.
Bakanlığımızın yeni hizmeti olan ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarına yüklenmesi bugün resmen başladı. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'nden randevu alan vatandaşlar işlemlerini yaptırarak ehliyet taşımak zorunda olmaktan kurtuluyorlar.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski kimliklerin bankalarda geçersiz olduğunu açıkladı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara'da yaptığı açıklamada eski kimlik kartlarının artık bankalarda geçersiz sayılacağını açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bir çalışma yapıldığını belirterek, "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.
10 yıl geçerlilik süresi eski nüfus cüzdanlarını da kapsıyor olup nüfus cüzdanlarında değiştirme zorunluluğu yoktur. Ancak tüm vatandaşların, 1 Ocak 2017 yılında yürürlüğe giren kimlik değişikliği kararı ile 2023 yılına kadar kesinlikle yeni kimlik kartı edinmesi söz konusudur.
Nüfus ve Aile Cüzdanını Kaybetmenin Cezası Nedir? Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezasıdır.
Kimliğimi Kaybettim Ne Yapmalıyım? Kimliğinizi kaybettiğinizde e-devlet üzerinden ya da ALO 199 numaralı çağrı merkezinden kimliğinizin iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak yeni kimlik için başvuruda bulunabilirsiniz.
Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Vatandaşlarlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor.
Bankalarda yeni kimlik kartı zorunluluğuyla ilgili çalışma başlatıldı. Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile çalışma yürütüldüğünü duyuran Bakan Soylu, ''Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak'' dedi.
Tapuda işlem yapılmasını gerektiren işlemler için tüm noterlik işlemlerinin yapılması sırasında kimlik tespitinde kullanabilecektir. Milletvekilleri, yasama organı eski üyeleri ile dışarıdan atanan bakanlara verilen kimlikler - Tapuda işlem yapılmasını gerektirenler dahil olmak üzere noterlik işleminde kullanılabilir.
1924 Anayasası'nda yapılan değişiklikler
1924 Anayasası'nda 1924'ten 1960'a kadar bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler şunlardır: 10 Nisan 1928 tarihinde yapılan değişiklikle Anayasa'nın 2 maddesinde yer alan “Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır” hükmü çıkarılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri