Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yeni rapor parası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yeni rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

2024 1 günlük rapor parası ne kadar?

Ocak 2023'den Ocak 2024'e kadar toplam asgari brüt ücret 140.535 TL yapar. 360 prim gününü doldurması durumunda günlük brüt kazancı 390,37 TL'dir. Buradan 1 günlük iş kazası rapor ücreti ayakta tedavi için 260,24 TL, yatarak tedavi için 195,18 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

10 günlük rapora kaç para ödenir?

Örneğin, rahatsızlandınız ve 10 günlük rapor aldınız. Rapor ücreti 8 günlük olarak ödeniyor, çünkü ilk iki gün hesaba katılmıyor. Asgari ücretli çalışansınız ve 10 günlük rapor aldınız; ayakta tedavi olduğunuzda alacağınız rapor ücreti 1.784 lira olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortagazetesi.com

3 günlük raporun kaç günü ödenir?

İlk raporda 3 gün ikinci raporda 1 gün ücreti SGK tarafından karşılanır. Toplamda 4 günün ücretini SGK ödemez. Alınan rapora Kontrol şartı konulmuş ise bu durumda işçi yeniden rapor alması durumunda ilk rapor ve ikinci rapor için 2 gün kesinti yapılır ve kalan günler için rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

5 günlük rapor parası ne kadardır?

Alınacak olan rapor parası; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı olurken, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak hesap edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

YÜKSEK PRİM BİLDİREN DAHA AZ RAPOR ÜCRETİ ALACAK! 2022 YILI RAPOR ÜCRETİ HESAPLAMASI!

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 hafta rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

3 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Rapor alınca maaştan kesinti olur mu?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

Söz konusu maddelerde aylık ücretli çalışanlardan bahsedilmiş olduğundan, aylık maktu ücretle çalışanların hastalık nedeniyle rapor almaları durumunda, SGK tarafından ödeme yapılan tutar mahsup edilecek ve SGK nun ödeme yapmadığı ilk iki gün işveren tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

1 günlük rapor parası ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Kaç gün Rapora para yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Asgari ücret 5 günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

İstirahat raporu en fazla kaç gün olur?

Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir. Esasında bu durum, "Bir doktor kaç gün rapor verebilir?" sorusunun cevabıyla da eş değerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Örneğin, Türkiye'de çalışma mevzuatına göre, iş göremezlik raporu (doktor raporu) alan bir çalışanın, raporunun ilk 2 günü için ücreti genellikle kesilir, ancak 3. günden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yukseldamar.com

5 günlük rapor parası ne zaman yatar?

Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır.Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

3 gün rapor parası nasıl alınır?

​ SGK rapor parasını alabilmek için öncelikle işveren tarafından verilen raporun sisteme işlenmesi gerekmektedir. Raporun sisteme işlenmesinden sonra, en fazla on beş gün içinde ödeme alabilirsiniz. Ödeme almak için ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isgturkiye.com

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verebilir?

Aile hekiminin kişiye tek seferde verebileceği rapor miktarı 10 gündür. Hastalık durumu devam ediyorsa raporun bitimini müteakip tekrar 10 gün daha rapor yazabilir. Aile hekimleri, tek hekim olarak kabul edilir ve tek hekimin verebileceği sağlık raporu kuralları aile hekimleri için de geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

1 ay içinde kaç gün rapor alabilir?

Çalışan hastalık durumunda iş yeri hekimine başvurabilir. İşe gelmesine engel bir durumun tespitinde iş yeri hekimi çalışana 2 gün istirahat verebilir. Aile hekimleri ise bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebilirler. 10 günün sonunda ise tekrar doktora gidilerek değerlendirme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Raporlu olan işçi maaşını nereden alır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2 günlük rapor bordroda gösterilir mi?

Nitekim bu konuda SGK'nın 2016/21 sayılı Genelgesinde “Hastalık vaka türünde sıra numarası “1” olup, 2 veya daha az gün süreli raporlar için ödenek ödenmeyecek ve çalışılmadığına dair bildirim aranmayacaktır.” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serkankaplan.com.tr

Rapor parası ayın hangi günleri yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2 gün rapor aldım maaşım kesilir mi?

SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor. Yasal olarak işverenin ilk iki gün için ödeme yapması zorunluluğu bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

SGK neden 2 günlük rapor parasını ödemiyor?

2 günlük raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu geçici iş göremezlik ödeneği vermemektedir. Bazı işyerleri işçinin mağdur olmaması için SGK'nın ödemediği 2 günlük rapor için ücretinden kesinti yapmayarak ödemektedir. Bazı işyerleri ise çalışmadığı gün için ücret ödememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulgundemi.com.tr

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

İş göremezlik raporu herhangi bir sağlık kuruluşu veya hekimden değil; Sosyal Güvenlik Kurumunun yetkilendirdiği hekim veya sağlık kuruluşlarından alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT