Kullanıcılar telefonlarını aldıktan sonra fabrika çıkışında bulunan bu enerji bitirmelidir. Ardından yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmek gerekecektir. Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir.
Yeni bir telefon aldığınızda, ilk şarjı tamamladıktan sonra düzenli kullanım sırasında cihazı genellikle yüzde 20 ila 80 arasında pil seviyesinde tutmaya çalışmanız önemlidir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
%0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız. Telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden telefonunuzu şarja takmalısınız.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Özellikle bataryaların ilk kez şarj işlemi sırasında tam dolmadan şarjdan çıkarılması ya da batarya tamamen boş değilken şarja takılması gibi durumlarda pil ömrü ciddi şekilde azalabiliyor. Bu nedenle yeni telefonlarda ilk şarj oldukça önemlidir.
Telefonumu genelde sarjı %20'nin altına düşünce şarj ediyorum.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Cihazınızda Samsung onaylı orijinal şarj adaptörü ve usb kalbosu kullanın. Farklı şarj adaptörü ve usb kablosu kullanmamaya özen gösterin. Cihazın şarjı bittikten sonra veya şarja takın uyarısı aldıktan sonra şarj edin. Tam dolu uyarısı aldıktan sonra cihazınızı şarjdan ayırın.
bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Bu durum, pillerin zamanla performansında düşüşe yol açar. Özellikle, bir iPhone'un bataryasını, %100'e kadar tam şarj ettiğinizde, pil performansında az da olsa değişiklik yaşanabilirsiniz. Bu da pil ömrünüzü kısaltarak, cihazınızın kullanım süresinin azalmaya başlamasına neden olacaktır.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Li-ion pillerde hafıza etkisi yoktur, dolayısıyla şarj etmek için tamamen boşalmasını beklemek gerekmez. Gönül rahatlığıyla istediğiniz seviyede şarja takabilirsiniz. Yeni alınan telefon kullanılmadan evvel 8-12 saat arası şarj edilmelidir iddiasının kaynağı da aynı.
Kısmi şarj tercih edilmeli
Günümüzde akıllı telefonlarda lityum İyon piller kullanılıyor. Bu bataryanın en verimli kullanımı, telefonların şarjını yüzde 50'nin üzerinde tutmaktan geçiyor. Pil seviyenizi mümkün olduğu kadar orta düzeyde (%30 ila %70) tutmak pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabiliyor.
Pili tamamen bitmemiş olsa bile iPhone'unuzu her gece şarj edebilirsiniz. iPhone, pil tamamen şarj olduğunda şarj etmeyi otomatik olarak durdurur. Bu nedenle iPhone'unuzu bir gece boyunca güvenle şarj cihazına bağlı tutabilirsiniz. Pilinizin şarj düzeyi yüzde 95'in altına düşerse şarj otomatik olarak sürdürülür.
12 saat her zaman idealdir ilk açılışta iyonların uyanması gerekir. Bunlar eski tip cihazlarda kaldı. Aldıktan sonra 12 saat 1 gün şarj edin falan. Yeni tip cihazlarda cihazın %100 seviyesine gelmesi yeterli.
iPhone'unuzu %100'e kadar şarj etmek veya bataryanın bitip kapanmasını beklemek pilinize çok büyük bir zarar vermese de zamanla ömrünü azaltıyor. Bu durumda Apple, telefonunuzu %40 ile %80 arasında şarj etmenizi öneriyor.
Telefonunuzun şarjını %25'in üstünde şarj etmeye çalışın
Telefonunuzu şarj etmek için %25'in altına düşmesini beklemeyin. %25'in altından %100'e şarj etmek bataryanın kapasitesini düşürerek kullanım ömrünü kısaltır.
Pili şarj etme
iPhone'u şarj etmek için aşağıdakilerden birini yapın: iPhone'u şarj kablosunu (birlikte gelir) ve bir Apple USB güç adaptörünü veya başka bir uyumlu güç adaptörünü (ayrı satılır) kullanarak bir elektrik prizine bağlayın. iPhone için güç adaptörleri konusuna bakın.
Teknolojik cihazlardan anlayan pek çok kişi elektronik alet seçimlerinde bataryanın en az 4500 mAh olmasına özen gösterir. 4500 mAh ve üzeri telefonlar pil ömrü açısından daha dayanıklı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri