Doğru değeri yansıtma noktasında ise devreye sensörler giriyor. Adım sayma, kalp atış hızı takibi ve uyku yönetimi gibi analizler, akıllı saatin kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden. Ayrıca saatler içerisinde bulunan yazılımların desteklediği spor dalları da değişkenlik gösterebiliyor.
Bir akıllı saatte aramanız gereken bazı temel özellikler arasında uygulama uyumluluğu, hücresel bağlantı, kalp atış hızı izleme, uyku izleme ve toza ve suya dayanıklılık yer alır. Arama ve konuşmalarınızı akıllı saatinizden gerçekleştirmek için, mikrofon ve hoparlör bulunan bir akıllı saati tercih edebilirsiniz.
Akıllı saatiniz ile telefonunuz mutlaka birbirine uyumlu olmalıdır. Örneğin iOS yazılımlı bir iPhone kullanıyorsanız, saatinizin de Apple desteklemesi önemlidir. Android yazılımlı Huawei, Xiaomi, Samsung gibi telefonlar için de yine aynı yazılıma ve markaya ait saatlerle eşleştirme yapılmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Akıllı saat kullanımı için ihtiyacınız olan iki önemli unsur internet erişimi olan bir cihaz ve bluetooth bağlantısıdır. Bu unsurları sağlayarak akıllı saat kurulumunuzu pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Akıllı saatinizin Android cihazınızla uyumluluğunu kontrol edin, çünkü akıllı saatler Android 4.4 ve üzeri sürümlerle uyumludur. Akıllı saat marka ve modelinin, Android sürümüyle uyumlu olduğundan emin olmak için markanın belgelerini kontrol edebilirsiniz.
Atongm markasının Ultra Pro akıllı saatini diğer akıllı saatlerden ayıran özellik ise tek şarjla 30 gün çalışıyor olması ve 60 gün boyunca bekleme modunda kalabilmesidir. Şimdiye kadarki Türkiye pazarında 1000mAh kapasiteli uzun pil ömrü olan tek akılı saat.
Xiaomi Mi Watch
Xiaomi marka en iyi akıllı saat 2021 yılında çok satılanlar arasında yer alıyor. Farklı ekran tiplerine sahip Mi Watch serisi, birçok kullanıcının beğenisini kazanıyor. Bu saat serisinin en iyiler arasında yer almasının sebebi ise 400 ile 500 mAh arasında kapasiteye sahip lityum iyon bataryası.
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
WhatsApp Artık Saatimizde - WearOS 3.0 ve üzeri tüm akıllı saatlerde artık WhatsApp kullanılabiliyor - YouTube. Evet, Whatsapp uygulaması artık WearOS 3.0 ve üzeri yazılım sürümü kullanan akıllı saatlere geldi.
Akıllı saatler aynı zamanda müzik dinleme deneyimimizi kişiselleştirmemize de olanak tanıyor. Örneğin, bazı akıllı saatlerde bulunan uyku modu özelliği ile uyku sırasında dinleyebileceğimiz müzikleri ayarlayabiliriz.
Akıllı Saatlerde SIM Kart Özelliği Ne İşe Yarar? Kullanıcıların hayatını daha kolay hale getiren akıllı saatler, SIM kart desteği sayesinde telefona ihtiyaç duymadan pek çok işlemi yerine getirebiliyor. Bu işlemler arasında arama yapabilme, gelen aramaları yanıtlama, internette gezinme yer alıyor.
Yuvarlak saat kadranından ziyade kare kadran, bilekle daha iyi bir uyum sağlıyor. Daha az hareket ve kaymanın yanı sıra bileğe rahat bir şekilde oturması kullanıcılar için rahatlık sunuyor.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Kullanıcılar, akıllı cihazları bu cihazlarla eşzamanlı olarak mesaj okuyabilir, aramaları cevaplayabilir, takvim etkinliklerini kontrol edebilir ve hatta müzik çalabilirler. Akıllı saatler, ayrıca fitness takibi, uyku takibi, kalp atış hızı takibi ve adım sayısı takibi gibi birçok farklı özelliği de sunar.
Özellikle outdoor sporlarında sıkça tercih edilen mi akıllı bileklik modelleri bir hayli dayanıklıdır. Xiaomi akıllı saat konuşma özellikli bir cihaz olduğu için günlük yaşam sırasında pek çok kolaylık sağlar.
Akıllı telefonlar ile Bluetooth üzerinden iletişim kuran Xiaomi Mi Band 4, Android 4.4 işletim sistemine sahip Android'li telefonlar ve iOS 9.0 ve üzeri işletim sistemien sahip iPhone'lar ile uyumludur.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Hırsızlığa karşı alarm. --- Telefon ile saat arasındaki mesafe 5 ~ 10 metre aşıldığında saat titreşime başlar ve hatırlatma, telefon kaybolmasını önler.
İlk kullanım sırasında da belli bir süre şarj etmenize gerek kalmıyor. Akıllı saatinizi aldığınızda içerisindeki pilin seviyesiyle birlikte hemen kullanmaya başlayabiliyor, ayrıca kapanmadan önce şarj ederek kullanıma devam edebiliyorsunuz.
Ayrıca akıllı saatler fitness takibi, nabız ölçümü ve uyku izleme gibi sağlık ve fitness özellikleri sunar. Tüm bu özellikler akıllı saat telefona bağlanmadan kullanılır mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bir akıllı saat, telefonla bağlantılı olmadan sadece zamanı gösteren bir aksesuardan öteye gidemez.
Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
“Akıllı saat cep telefonu kadar insanı etkilemez ama cep telefonu etkisini artırarak bir etki yapar. Akıllı saati kolumuza taktığımız an hem cep telefonu maruziyeti oluyor hem de akıllı saatin kendisinden kaynaklanan elektromanyetik alan maruziyeti oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri