Zeminden gelen sıcak nedeniyle mobilyaların taban bölümleri, iç parçaları zarar görebilir. Ancak mobilyaların altında tampon bölge yapmak bu zararın oluşmasını engeller. Evinizin herhangi bir odasına yerden ısıtma sistemi döşettiğinizde; kilim, halı ve diğer zemin dekorlarının o odada daha az kullanılması gerekebilir.
Ev içi sıcaklık değerleri halı seçimini yakından etkiler. Yerden ısıtmalı evlerde halı seçiminde zemin sıcaklığının yüksek olması hav yüksekliği az ve ince halıların tercih edilmesini gündeme getirir. Bu nedenle, makine ve jüt halılar ile kilim modelleri popüler seçimler arasındadır.
Yerden ısıtmada tüm zemin kaplamaları kullanılabilir. Mermer, seramik gibi malzemelerin ısı iletimi, parkelere göre daha yüksektir.
Banyo ve evin diğer kapalı bölümlerinde elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin kullanımı, daha güvenli ve tasarruflu bir tercih olacaktır. Banyolar ıslak zeminler olduğu için her zaman daha dikkatli olunması gerekmektedir. Bu nedenle elektrikli yerden ısıtma sistemi işinin ehli kişiler tarafından özenle döşenmelidir.
Genel olarak kombilerin başlangıç sıcaklık ayarı 30 – 40 derece arasında değişir, yerden ısıtma sistemleri için kullanılan max. sıcaklık ayarı 40 derecedir. Bu sebepten ötürü her tip kombi yerden ısıtma sistemleri için yeterlidir.
İlgili 18 soru bulundu
15- Yerden ısıtmada ideal zemin ve ortam sıcaklığı ne olmalıdır? Yerden ısıtma sistemleri için uluslararası standartlarla belirlenen sağlıklı döşeme sıcaklığı maksimum 26°C'dir. Zemin sıcaklığının ise 24°C'de tutulması sağlık ve konfor yönünden idealdir.
Elektrikli yerden ısıtma sistemi nasıl yapılır çok yakar mı sorularına cevabımız hayırdır. Sistem oldukça tasarruflu bir alt yapıya sahiptir. Petekli ısıtma sistemine nazaran daha verim alınabilirken aynı zamanda tasarruf sağlanarak bir kullanım sağlanır.
Yerden ısıtma sistemlerinin kullanım ömrü genellikle binaların kullanım ömrü kadar olmaktadır. Sistem belirli bir kullanım yılı sonunda yenileme gerektirmemekte ortalama 100 yıl ömür biçilebilmektedir.
Yerden Isıtmada Hangi Çeşit Malzeme Kullanılmalı: Seramik mi Laminant mı? Ev ve iş yerlerimizde tadilat yapılmadan yerden ısıtma uygulaması istiyorsak bunun tek yolu parke altından karbon ısıtma filmleri ile ısıtma yapmaktır. Karbon ısıtıcı filmlerin seramik ya da beton altında kullanılması uygun değildir.
Yerden Isıtma mı Petek mi Enerjiyi Daha Verimli Kullanır? Petek sisteminin en yüksek sıcaklığı verebilmesi için kombinin 90 derecelere kadar ısınması gereklidir. Yerden ısıtma sistemleri ise en yüksek 55 derece sıcaklıkta çalışır. Yani yerden ısıtma sistemleri peteklerin harcadığından çok daha az güç ve enerji harcar.
Evinizin herhangi bir odasına yerden ısıtma sistemi döşettiğinizde; kilim, halı ve diğer zemin dekorlarının o odada daha az kullanılması gerekebilir. Bu tür dekorasyonlar, tıpkı radyatör üzerine atılmış bir kilim gibi yerden ısıtma sistemlerinin verimini düşürebilir.
Yerden ısıtmalı sistemde genellikle sistemiz besleyen kazanda veya kombi de su kaybı düşer ve buna bağlı olarak basınçta meydana gelen değişim (Basınçın düşmesi) nedeniyle sorun ortaya çıkmış olur. Ya da yerden ısınma sisteminde istenilen verim alınamadığından dolayı yine aynı şekilde sorunun ortaya çıkacağı görülür.
“Yerden ısıtmalı zeminlerde hem yere yapıştırmalı masif, hem de lamine biçimindeki uygulamaları kullanmak mümkün.
Sağlık açısından hiç bir zararlı yanı tespit edilmemiştir. Aksine toz yapmadığından ötürü astım hastaları için önerilir. Yerden ısıtmalar anti alerjiktir. Radyatörler toz biriktirir ve odanın havasını olumsuz etkiler.
Koruyucu şap katmanı standartlara uygun olarak ( D30 beton / mm2 ye 30N basınca dayanıklı olmalıdır ) uygulama zeminine göre 3-6 cm kalınlığında atılır.
Halı Koltuk Altına Girmeli mi? Halıların koltuk altına girip girmemesi, aslında tamamen kişisel zevke ve salonunuzun genel tasarımına bağlıdır. Eğer geniş ve ferah bir salonunuz varsa ve koltuklarınızı birleştirici bir unsur olarak halıyı kullanmak isterseniz, halıyı koltukların altına kadar uzatmayı düşünebilirsiniz.
Sulu borulu sistemde ısıtma sistemi zemini yükseltecektir : bu durum binanın geneli için önemlidir ve baştan planlanmalıdır. Ortalama olara bina zemini 6 -8 cm yükselir.
Binalarda yerden ısıtma sisteminde mutlaka kaliteli malzemeden üretilmiş alüminyum folyolu yerden ısıtma özel şilteleri tercih edilmelidir. Bu sistem alüminyum folyonun delinmesinden sonra üzerine nem bariyerinin deliksiz şekilde yapıştırılması şeklinde kolaylıkla kurulabilir.
Yerden Isıtma Ortalama Maliyeti, Otomasyonsuz m² 'de 350- 500 TL arasında, Otomasyonlu m²'de 600 - 1000 TL arasında Değişkenlik Göstermektedir. Kullanılacak Malzeme ve Net Fiyatlar İçin Mimari Projenizi Bize Göndermeniz Yeterli Olacaktır.
Yerden ısıtma tesisatı yeni kurulmuş alanlarda en geç 2-3 yıl sonra tesisat temizliği yapılması zorunludur. Kombinin doğal sirkülasyonu sonucunda sistemde balçık biriktirmeye başlar. Boru çeperine tamamen yapıştığı takdirde sistemin tamamen temizliği zorlaşmaktadır.
Yani saatde 0.60kw tüketim demektir. Günde 8 saat çalışmada bu oda 0.60 Kw , ayda 144 kw elektrik harcar .
1 m ² yerden ısıtma yüzeyinden, genelde iç zonlar için 75-80 W civarında ısı alınır. Dış zon için 150 W civarındadır. Bu değerler ıslak hacimlerde 135 W'a çıkabilir. 1 m yerden ısıtma borusunda 0,113 litre su, 100 m yerden ısıtma borusunda ise sadece 11,30 litre su vardır.
Düşük derece de olduğu için içerisinde oluşan mikrop ve bakterilerin dışında böceklerin sevdiği ortamlar olur. Ev peteklerini 2 sene üst üste temizlemediğiniz zaman böcek oluşumu olmaz fakat yerden ısıtma tesisat temizleme işlemini her yıl düzenli olmadığın da bu tarz kötü durumlar ortaya çıkar.
Tek bir; 70-90 kolonla beslenen bölgelerde radyatör ve yerden ısıtma, ister aynı anda ister farklı bölgelerde birlikte kullanılabilir.
Evet, sonradan yerden ısıtma sistemi yaptırmak mümkündür. Sonradan yapılacak yerden ısıtma sisteminin maliyeti genel olarak ilkinden daha pahalı olmaktadır. Sonradan yerden ısıtma sistemini yapabilmek için betonun kırılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri