İstanbul'da yer alan Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 100 gün boyunca sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
65 yaş üstü T.C. vatandaşları ve 7 yaş altı tüm ziyaretçilerimiz için girişler ücretsizdir. Müzelere ücretsiz giriş hakkı olan ziyaretçilerimiz kimlik ibrazıyla 09.00-18.30 saatleri arasında müzemizi ücretsiz ziyaret edebilmektedir.
Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Miniatürk saat 11.00'e kadar T.C. vatandaşları için ücretsizdir.
Çocuk, bedensel ve görme engelliler ile engel oranı %70 ve üzeri olan engelli vatandaşlarımıza iştirak edenler ve refakatçi kimliği olanlara 09.00-18.30 saatleri arasındaki girişler ücretsizdir. Yoğunluk sebebiyle okul ve kalabalık grup gezileri öncesinde randevu alınması gerekmektedir.
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2023 yılı tarifesi şu şekildedir; Yetişkinler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 80 TL. Öğrenciler ve öğretmenler için Yerebatan Sarnıcı Giriş ücreti = 30 TL. Yabancı ziyaretçiler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 450 TL.
İlgili 30 soru bulundu
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
19.30-22.00 saatleri
Giriş ücreti yerli ziyaretçi için 120 TL, yabancı ziyaretçi için 650 TL, öğrenciler için ise 40 TL'dir.
Medusa neden ters diye düşünenler için bu sorunun cevabını şöyle verebiliriz; Medusa başı sütun kaidelerine bakanların taş kesilmemesi için ters koyulmuştur. Ayrıca Yerebatan Sarnıcı neden para atılır derseniz, suya dilek dileyerek para atıldığında bu dileklerin gerçek olacağına inanılır.
Ve kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. 0 dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak amacıyla Gorgona kafalarının resim ve heykellerinin konulduğu, Medusanın da bu düşünceyle buraya konulduğu sanılmaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir.
Evet, sadece 60 TL ödeyerek Müzekart sahibi olup daha sonra da Topkapı Sarayı Müzesini tamamen ücretsiz bir şekilde gezip görebilirsiniz. Ancak sarayın bazı kısımları Müzekart'ı kapsamıyor. Bu kısımları gezip görmek istediğinizde ise giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir.
Miniatürk, haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
"Ramazan ayı boyunca iftardan sonra müzelerimiz İstanbullulara ücretsiz olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzelerimizi Radar İstanbul uygulamamız ile ziyaret edebilirsiniz."
* Yerebatan Sarnıcı giriş biletlerini Passo'dan online satın alabilirsiniz. * Online indirimli bilet alanların girişte kimlik göstermesi zorunludur. * Satın alınan biletler aynı gün içerisinde bir kez giriş hakkına sahiptir. Bilet iadesi yapılmamaktadır.
Sarnıç, 100.000 metreküp su depolayabilir ve 336 sütuna sahiptir. İstanbul'u ziyaret edenler için Yerebatan Sarnıcı, bu mistik ve tarihi atmosferi bizzat yaşamak adına kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Cumhuriyet'in 100. yılında Yerebatan Sarnıcı müzesi 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Yapılan yeni düzenlemelerden sonra sarnıçtaki fiziksel koşulların ve bazı alanlardaki su seviyesinin, balıkların yaşaması için uygun olmaması sebebiyle balıklar sarnıçtan kaldırıldı. Yerebatan Sarnıcı, müze olarak kullanılmasının yanı sıra konserlere ve görsel şölenlere de ev sahipliği yapıyor.
Gizemi üzerinde üretilen efsanelerden gelmekte. İstanbul'u koruyan tılsımlara sahip olduğu rivayet edilmektedir. Sarnıçta bulunan farklı açılardan ters çevrilmiş iki Medusa heykeli bu inancın simgesi aslında. Efsaneye göre Medusa, Yunan mitolojisinin dişi canavarı olan üç Gorgona'dan biridir.
Medusa çok güzel bir kızdır ve altın sarısı saçları Poseidon'u cezbeder. Poseidon, Athena'nın bir tapınağında Medusa ile birlikte olur ve Athena buna karşılık Medusa'nın saçlarını yılanlara dönüştürür. Ve onu lanetler. Laneti ise ''ona kim bakarsa taşa dönüşsün'' şeklinde olur.
“İçeride fotoğraf ve video çekmek yasak mı?” Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Yapının sütunlarını saymayı da ihmal etmeyen Petrus Gyllius, tam 336 sütunu kayda geçirir ve sarnıcın tepesinde birçok kuyu olduğunu araştırmasında not düşer. Gyllius'un, “Kovalarla su çekerler; hatta sarnıç içerisinde kürek çekip kandillerle ışıklandırır ve balık avlarlar.
Alabalık, uskumru, somon, hamsi, levrek, sazan, çupra, palamut ve mezgit ülkemizde en çok bilinen ve de sık olarak tercih edilen Yerebatan Sarnıcı balık çeşitleri arasında yer alırlar.
Yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayan Yerebatan Sarnıcı, farklı deneyimlere kapı aralamaya devam ediyor. Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor.
Mobil MüzeKart 60 TL
18 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü Türk vatandaşı gişelerden ücretsiz bilet alarak giriş yapabilir.
Durgun su yerine çeşme suyunu yani akan suyu tercih eden Osmanlıların şehirde kendi su tesislerini kurduktan sonra kullanmadıkları anlaşılan sarnıç, 1544-1550 yıllarında Bizans kalıntılarını araştırmak üzere İstanbul'a gelen Hollandalı gezgin P. Gyllius tarafından yeniden keşfedilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri