Hiçbir zarar vermez. Ama çok azalırsa bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz. 50 GB ise hiç de az bir alan değil. Kolay dolmaz. Dolmaya yaklaşırsa da, buradaki dosyaları başka sürücüye atıp C'dekileri silersiniz, sorun biter.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Eğer tamamını doldurursanız, sistem donar ve temp dosyalarını silmeye çalışır. Ana diskte olan bellek verilerini de siler. Bu olunca da açık olan çoğu işlemler kapanır.
Sabit diskin kalan kapasitesi %10'un altına düşerse ilgili harf varsayılan olarak kırmızı renk alacaktır, bu durum depolama alanının dolmak üzere olduğu anlamına gelir.
Söz konusu hatayı almanızın sebebi, kullandığınız bazı uygulamaların hızlıca bu alanı dolduruyor olması olabilir. Bu nedenle bağlantıdaki Dolu bir Temp klasörü nedeniyle Yetersiz Disk Alanı hatası içeriğindeki adımları takip etmenizi ve ardından durumu kontrol etmenizi rica ederim.
İlgili 42 soru bulundu
Ancak bugünkü sabit disklerin çalışmadığı durumdaki ömürleri 5 ile 10 sene arasında değişiyor ve sıcaklık, nem, hareket, kullanım gibi etkenlere göre hızla azalıyor.
Geçici dosyaları silmek için: Görev çubuğundaki arama kutusuna disk temizleme yazın ve sonuç listesinden Disk Temizleme'yi seçin. Temizlemek istediğiniz istediğiniz sürücüyü ve ardından Tamam'ı seçin. Silinecek dosyalar bölümünde silmek istediğiniz dosya türlerini seçin.
Hiçbir zarar vermez. Ama çok azalırsa bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz. 50 GB ise hiç de az bir alan değil. Kolay dolmaz. Dolmaya yaklaşırsa da, buradaki dosyaları başka sürücüye atıp C'dekileri silersiniz, sorun biter.
Frene basınca aracın yavaşlamasını ve durmasını sağlayan parça ise fren diskidir. Fren disklerinde sorun varsa veya fren diskleri bittiyse frenleme sağlıklı bir şekilde yapılamaz. Periyodik bakımlarda fren diskleri kontrol edilir. Bu nedenle aracınızın bakımlarını aksatmamanızı öneriyoruz.
Farklı bir donanımda bir arıza meydana gelmesi durumunda bilgisayarınızı %100 verimli olarak kullanamasanız da bilgisayarın açılması konusunda bir sıkıntı yaşamayabilirsiniz. Ancak hard disklerde meydana gelen herhangi bir arıza direkt olarak bilgisayarın açılmasını engelleyecektir.
Diskin doluluğu hiçbir şekilde hızı etkilemez.
SSD harddiskler ile ilgili bilinmesi gereken diğer bir özellik ise kapasiteleri doldukça hızlarının yavaşlayabilmesidir. Dolayısıyla ilk kullanımda oldukça hızlı çalışan bir model bir süre sonra daha yavaş bir tempoda çalışmaya başlayabilir. Bunu önlemek için gereksiz veriler düzenli olarak silinebilir.
Öncelikle C Windows'un kendi diskidir. D ise kullanıcının diskidir. C ile D arasında performans olarak gram fark yok.
Fren balataların bitmesi durumunda ortaya kötü bir görüntü oluşur. Balata biterse balatanın perçinlenmiş olan metal yüzeyi görünür. Yapılan her fren hamlesi ortaya çıkan metal yüzeyin sürtünmesine neden olur. Sürtünmenin sürekli olarak tekrarlaması disklere zarar verir ve daha büyük sorunlar ortaya çıkarır.
Frene basıldığında aracın-direksiyonun titreme yapmasının sebebi, fren disk yüzeylerinin zamanla aşınarak bombeli (dalgalı) bir forma dönüşmesindendir. Fren diskinin eğilme, (dalgalı-konik) yüzey oluşmasının sebebi, balatayla sürtünmesi aşınması, sıcaklık etkisi gibi sebeplerdir.
Frenden ses gelmesi durumunun en temel sebebi, balatalardan ses gelmesidir. Balatalar bittiğinde, aracınızın frenlerinden ıslığa benzer bir ses gelecektir. Sertleşen balatalar, diske baskı uyguladığı için bir ses çıkacaktır. Bu balataların tekrar kullanılabileceğini söyleyebiliriz.
100 GB az olur.
Arabalar ve futbol hariç her şey. Bunu SSD aldığında test edip denemelisin. %10-15 (20-30 GB genelde) boş alan öneriyorlar.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar öğesini seçin. Sistem > Depolama'yı seçin.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
eski kullanmadığınız ve silmiş olduğunuz dosyaları ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri