Tuborg ve ilk biralar Ama asıl bombayı 1880'de piyasaya sürdüğü “Grøn Tuborg” (Tuborg Green - Yeşil Tuborg) ile patlatmış. Pilsner türündeki bu bira Danimarka'da en yaygın ve en kolay bulunan biralardan biri.
Yeşil Bira (Green Beer) nedir? Aziz Patrick gününde özel olarak içilen yeşil bira (green beer) ne kadar İrlanda'ya ait gibi görünse de aslında Amerikan buluşudur. Birayı bir miktar mavi renk gıda boyasıyla karıştırdığınız zaman bunu elde edersiniz çünkü mavi sarı ile karıştığı zaman bilindiği üzere yeşil renk verir.
Tuborg hikayesi 1880 yılında belirgin bir yeşil etiketin bulunduğu Hellerup, Kopenhag kuzey başlar, Tuborg Bira Danimarka'nın ilk Pilsen bira ve şişe demlenmiş. Hemen Danimarkalılar ile popüler oldu. Tuborg Green bir alt fermente bira olduğunu.
Maya türlerine göre biralar; Lager, Ale, Lambic ve Funky'dir. Hammaddelerine göre biralar; Arpa maltı, buğday maltı, pale malt, amber malt ve black malt olarak ayrılır. Kullanılan katkılara göre biralar; meyveli, agave katkılı ve ekstra alkol katkılı olarak sınıflandırılır.
Tuborg, 1873 yılında kurulmuş olan Danimarkalı bira üreticisi şirket ve ona ait olan ticari markadır. Tuborg, pilsner türü bira üretmek amacıyla kurulmuştur.
İlgili 21 soru bulundu
Dünyanın En Yüksek Alkollü Birası:
%67.5'luk alkol oranıyla, Brewmeister Snake Venom dünyanın en yüksek alkollü birası. Alkol oranı olarak neredeyse Absinthe ayarında bir biradan bahsediyoruz. Kendisi o kadar yoğun ki, baloncukları standart bir bira gibi tutamıyor.
Pilsner, tüm dünyada üretilen biraların üçte ikisinden fazlasının dahil olduğu açık renkli lager tipi bir bira türüdür. İlk olarak 1842 yılında Avusturya İmparatorluğu topraklarında bulunan Bohemya bölgesindeki Pilsen kentinde Pilsner Urquell adıyla üretilmiştir. Bu kent günümüzde Çekya sınırları arasındadır.
Alkol oranı %0,3 olduğu için alkolsüz olarak nitelenen Beck's Alkohol Frei adlı bira. Alkollü içecek tüketmenin yasak olduğu Arap ülkelerinde oldukça popüler bir içecektir.
Almanlar özellikle bu biraya Pilsner demekten kaçınır ve bunun yerine kendi yaptıkları aynı tarza Pils derler. Bunu bilmenin temel faydası şudur; meyvemsi tadı olmayan daha soğuk ve net tad arıyorsanız Lager bira seçmelisiniz, daha karmaşık tatlar için Ale bira uygundur.
Duvel Bira Alkol Oranı
Belçika menşeili Duvel birası, yüksek alkol oranına sahip biraların arasında yer alır. İçerdiği alkol oranı ise %8,5'tir. Görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken bu bira, sert içim sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Yüzde yüz malttan yapılmış, 5.2 derece alkollü koyu renkli bira.
Tuborg'un en meşhur biralarından Gold %5 alkol oranına sahip. Markanın oldukça dikkat çekici ürünlerinden kış birasının alkol oranı ise %6.
Üretim pek çok açıdan standart pale ale biralar gibidir. En önemli fark ise amber ale üretiminde, açık renkli arpa maltına ilave olarak küçük miktarlarda kristal ya da daha koyu renkli malt eklenmesidir.
Birada 33-53 promil aralığında alkol bulunmaktadır. Bir bardak birada bulunan bu oran iki bardak bira söz konusu olduğunda değişir. Biranın kaç cl olduğuna bağlı olarak oranlamada farklılık olur.
Alkol, bağımlılık yapsa da yapmasa da, az alınsa da çok alınsa da vücudumuz için en güçlü toksindir. Serbest oksijen radikali oluşumu, inflamasyonu hızlandırarak kalp damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve dejeneratif hastalıkların oluşumuna neden olur. Uzun vadede kişilik bozukluklarına yol açar.
Fransız kökenli olan absinthe, üzüm alkolünün içine, başta anason ve pelin otu katılması ile damıtılarak yapılmış bir içki. Yeşil rengi sebebiyle, ''Yeşil Peri'' adını almış ve ilk tüketildiği yıllarda alkol derecesi %60-70 aralığında olmuştur.
Lager biralar alt fermantasyon, ale biralar üst fermantasyon ürünüdür. Lager biralar daha soğuk sıcaklıklarda fermante olurken, ale mayalar nispeten daha yüksek sıcaklıkları tercih ederler. Ale biralarda maya karakteri daha belirgindir. Maya kaynaklı meyvemsi ve baharatsı sonuçlar olağandır.
Malt biraların en önemli özelliği standart biralara göre daha düşük alkollü olmasıdır. Malt biralarda alkol içeriğini düşük tutmak için iki yöntem izlenir: Mayalar biraya 0 °C gibi oldukça düşük bir sıcaklıkta eklenir. Bu durum fermentasyon sonrasında %0,50 gibi oldukça düşük bir alkol içeriğine neden olur.
Kronik alkol kullanımı sertleşmeyi bozmakta, boşalmayı geciktirmekte veya engellemektedir. Alkol cinsel istek kaybına ve fertilite azalmasına sebep olabilmektedir. Alkol kullanımı testosteron seviyesinde düşüş yaratabilmektedir.
İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir. İslam mezheplerinin günümüzdeki çoğunluğu alkolün azı veya damlasının kullanımını dahi meşru görmemekteyken tarih içinde farklı mezhepler konuya farklı yaklaşmışlardır.
Bu kapsamda sarhoş etmeyecek derecede alkol içeren içeceklerin durumu tartışmalı olabilir. Türkiye'de bazı kesimlerin haram sayma eğiliminde oldukları bu türden biralar için Arap ülkeleri ve İran'da "helal bira" deyimi kullanılmaktadır.
Anadolu Efes, Efes Pilsen biralarının üretimini de gerçekleştiren Anadolu Grubu'na bağlı şirkettir. Şirket, Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'dan oluşan, geniş bir coğrafi alanda bira, malt ve alkolsüz içecekler üretir ve pazarlar.
Pilsen (Çekçe: Plzeň, Almanca: Pilsen, Lehçe: Pilzno), Çekya'nın dördüncü büyük kentidir. Pilsen Bohemya'nın güneybatısında bulunur. Büyük bir bira fabrikası vardır.
Yılda 36 bin ton malt ve yaklaşık 579 milyon litre bira üretim kapasitesi ile entegre bir tesis olan Türk Tuborg fabrikası, Türkiye'nin en büyük bira fabrikalarından biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri