Windows arama kutusuna① [Bu Bilgisayarı Sıfırla] yazın ve ardından [Aç]② seçeneğine tıklayın. Bu bilgisayarı sıfırla alanında [Bilgisayarı Sıfırla]③ ögesine tıklayın. [Her şeyi sil]④ ögesini seçin. Yerel yeniden yükleme]⑤ ögesini seçin.
Bilgisayarınızı başlatın ve F11 tuşuna arka arkaya basın. Bir seçenek belirleyin ekranı açılır. Bir seçenek belirleyin ekranında, Sorun Giderme'ye tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğine tıklayın.
Ayarlar'ı açamıyorsanız bilgisayarınızı oturum açma ekranından sıfırlayabilirsiniz. Bunun için: Oturum açma ekranına gitmek için Windows logo tuşu + L tuşlarına basın ve ardından Shift tuşuna basarken ekranın sağ alt köşesinden Aç/Kapa düğmesi > Yeniden Başlat'ı seçerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.
İlgili 20 soru bulundu
Bilgisayarınızı sıfırlama
Bu işlem her şeyi kaldırır ve Windows'u yeniden yükler.
Bilgisayarı sıfırladığınızda dosyalarınızın silinmesini engelleyebiliyorsunuz. Dosyalarınız bilgisayarda aynı yerde kalmaya devam ediyor. Sıfırlama yaptığınızda Windows lisans bilgilerinizi ve kullanıcı adınızı yeniden girip Windows yapılandırması yapmanıza gerek kalmıyor.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
4- CMOS başlangıcına gider.F111- Bütün internet tarayıcılarında Tam Ekran moduna geçişi sağlar. 2- DELL, GATEWAY ve LENOVO bilgisayarlarda açılırken basılırsa gizlenmiş recovery bölümünü açar. F121- Microsoft Wordde kaydet penceresini açar. 2- SHIFT + F12 word dosyası olarak kaydetmeyi sağlar.
Telefon içerisinde yer alan bütün uygulama, yazılım ve bilgileri silmektedir. Telefon sıfır haline gelerek, ilk kurulumunda ki durumuna getirir. Hard Reset Ne İşe Yarar? Hard reset işlemi telefon içerisinde yer alan uygulamaları, resimleri, videoları, belgeleri, müzikleri ve dosyaları silmektedir.
Bilgisayarı yeniden başlatmaya yarar. Bilgisayarınız donduğunda ve tepkisiz kaldığında kullanabilirsiniz. Çoğu kişi böyle bir düğmenin olduğundan dahi habersiz. Fişi çekerek veya güç tuşuna uzun süre basılı tutarak aynı işi yapıyor çoğu kişi.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
Basit reset, modemin üzerinde yer alan sıfırlama işlemi için konulmuş tuşa basılması ile gerçekleşir. Aynı zamanda elektrik kesilmesi gibi güç kaynağının aktif olmadığı zamanlarda da basit reset otomatik atılır. Bu resetlemenin yapılması durumunda modemde kayıtlı bilgiler ve verilerde bir değişiklik yaşanmaz.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
İnternet & Teknoloji konusunda 5,5b cevap paylaştı. Windows u sıfırlama, genelde işletim sistemi dışındaki hataların çözümü için kullanılır. Windowsun içinde bir hata varsa, sıfırlama yaparken hata verecektir. Bu nedenle format atılır.
1. Windows tuşuna tıklayın, ardından Ayarlar öğesini seçin. 2. Güncelleme ve güvenlik öğesini seçin. 3. Kurtarma'yı seçin, ardından Bu Bilgisayarı Sıfırla altında Başlayın'ı tıklayın.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Reset gerektiren durumlarda bir zararı yoktur ancak bilgisayarı kısa aralıklarla sürekli resetlerseniz başta HDD olmak üzere diğer parçalara ihtimaller dahilinde zarar verebilir.
Zararı olmaz ama o sıfırlama herşeyi silmiyor. Temiz kurulum herşeyi siliyor (yedeklemek istediğin veriler dışında).
Kilopat. Windows içerisinden sıfırlanırsa Windows hariç her şey silinir. Windows kurulum ekranı sizi karşılar. Ayarlarınızı yapıp ilerleyip kullanıma başlayabilirsiniz.
Bekleme süresi duruma göre 2 saat - 6 saat arasında değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri