Kullanıcıların en fazla karşılaştığı uyarılar arasında yer alan bu uyarı, kullanmakta olduğunuz cihazın işletim sisteminin de yüklü olduğu depolama aygıtının boş alanının kalmaması durumunda ortaya çıkan bir uyarıdır.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Bu PC / Bilgisayarım'a sağ tıklayın, "Yönet" e tıklayın, Depolama altında "Disk Yönetimi" ni seçin. Adım 2. Yerel disk C sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın ve "Birimi Genişlet" seçeneğini seçin. Adım 3. Sistem C sürücünüz için daha fazla alan ayarlayın ve ekleyin ve devam etmek için "İleri" seçeneğini tıklayın.
Disk alanı, bilgisayarınızın sabit sürücüsünde veya diğer depolama aygıtında bulunan depolama miktarını ifade eder. Gigabayt (GB) veya terabayt (TB) gibi birimlerle ölçülür ve cihazınızda dosyalar, fotoğraflar, videolar ve programlar gibi ne kadar veri depolayabileceğinizi belirler.
İlgili 31 soru bulundu
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
Diski Denetle seçeneği, Windows'un tüm sürümlerinde bulunan CHKDSK programını çalıştırır. CHKDSK, diskinizi tarayıp yalnızca bir rapor sağlayabilir veya diskinizi taradıktan sonra dosya hatalarını ve/veya bozuk kesimleri düzeltebilir.
Eski güncelleme dosyalarını silerek, bilgisayarınızdaki depolama alanını artırmak aslında hiç de zor değil! Microsoft'un son yaptığı açıklamaya göre bundan sonra Windows güncelleme dosyaları daha küçük olacak ve sistem yükleri daha az olacak.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
Adım 1: Windows arama kutusunda disk yönetimini yazın ve yardımcı programı açın. Adım 2: Disk yönetimi penceresinde araç çubuğundaki eylem seçeneğini seçin. Adım 3: Sonraki diskleri yeniden tarama seçeneğini seçin. Bu, aygıtın bağlı tüm sürücüleri/diskleri yeniden tanımlamasına yardımcı olur.
Disk temizleme: Sabit diskinizdeki gereksiz, fazlalık çöp artıkları temizler. Bu iş için Ccleaner yazılımı tavsiye ederim ayrıca. Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Disk Temizleme'yi arayın ve uygulamayı açmak için tıklayın. Bilgisayarda birden fazla sürücü veya bölüm varsa "Sürücüler" açılır menüsünü kullanın ve (C:) sürücüsünü seçin. Tamam öğesine tıklayın. Sistem dosyalarını temizle seçeneğine tıklayın.
Hard disklerin bozulması hassas verilerinin kaybolmasına, çalışma dosyalarının silinmesine ve önemli kişisel dosyaların yok olmasına neden olup, kullanıcılar için birçok sorun yaratabiliyor.
Bilgisayarın normalden çok fazla yavaşlaması ve işletim sisteminin çok geç açılması da sabit disk arızasının önemli belirtilerindendir. Yaygın olarak görülen sabit disk arıza belirtilerinden biri de, kaydedilmiş verilerin kendiliğinden kaybolmasıdır. İşletim sisteminin sabit diski görmemesi.
Hard diskin sıcaklığını aşağıda gösterildiği şekilde, görebilirsiniz. Bu örnekte hard disk sıcaklığı 37 derece olarak görülmektedir. Eğer bu sıcaklık 42-43 derecelerin üzerine çıkıyorsa dikkatli olmak ve cihazın sağlıklı olarak soğutulup soğutulmadığını; hava alıp almadığını kontrol etmek gerekir.
HDD için ortalama %50-%100 arası normal iken SSD de %0-%70 arası normaldir. Yani kısaca gayet normal.
Harici harddisk neden tam kapasite göstermez? Bunun nedeni çoğu zaman harddiskinizin yanlış disk bölümleme tablosunda başlatılmış olmasıdır. Bildiğimiz gibi, MBR bölüm tablosu 2TB'ı aşan alanı adresleyemez. Bu nedenle 3TB ve 4TB harddisk sahiplerinin olması gerekenden daha az sabit disk alanı görmesi muhtemeldir.
Genel olarak sunulan çözüm önerilerinin başında bilgisayar başlat – çalıştır – cmd komut satırına chkdsk/f/r C: komutunu yazarak çalıştırdığınızda (C veri kaydedilen sürücü adı) hatayı düzeltmeye çalışacaktır. Kod taraması bittiğinde kopyalama işlemini tekrarlayabilirsiniz.
Disk Denetimi, dosya sistemi hatalarını tanımlayarak otomatik olarak düzeltebilir ve sabit diskten veri yüklemeye ve yazmaya devam edebilmenizi sağlayabilir.
Başlat menüsünü girin. Arama kısmına dxdiag yazın ve çıkan uygulama ikonuna tıklayın. Bu sayfada cihaza dair tüm bilgiler karşımıza çıkıyor.
Aygıt yöneticisi listesinde Disk Sürücüleri seçeneğine tıklayın. Disk sürücüleri açıldığında disk açıklamasında aygıt ismi SSD veya NVMe ile başlıyor ise bilgisayarınızda SSD bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri