YKS koçluk fiyatları 500₺-1600₺ arasında değişmektedir.
MED Koçluk ailesi olarak belirlediğimiz YKS Koçluk Fiyatları, 1 aylık ücretimiz 750 ₺ ve Sınava kadar yani 15 haftalık ücretimiz ise 2500 ₺'dir. MED Koçluk olarak, siz değerli öğrencilerimizin çıkacağı bu zorlu yolculukta arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.
Öğrenci koçu olmak için üniversitede belli bir bölüm okumak gerekmez. Fakat Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi sosyal bilimler ile ilgili bir üniversite bölümü okuyan kişiler bu meslekte daha avantajlıdır. Ayrıca bu mesleği yapmak için Öğrenci Koçluğu Eğitimi alınmalıdır.
EĞİTİM KOÇLUĞU UYGULAMASI ZORUNLU DEĞİL.
YKS Koçluğu, öğrencilere sınav sürecindeki zorluklarla başa çıkma konusunda yardımcı olur. Sınav kaygısını azaltır, zaman yönetimi becerilerini geliştirir, dikkat ve konsantrasyon tekniklerini öğretir ve sınav stratejilerini güçlendirir.
İlgili 16 soru bulundu
İyi bir dinleyici olmak, analitik düşünme becerilerine sahip olmak, çözüm odaklı yaklaşım benimsemek, iyi bir iletişimci olmak, esneklik göstermek ve pozitif bir yaklaşım benimsemek öğrenci koçları için önemli becerilerdir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 31.500 TL ile 41.300 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Eğitim Koçu maaşı 28.000 TL iken, en yüksek ise 47.500 TL'dir.
Sonuç olarak, YKS koçluğu almak, her öğrenci için gerekli olmayabilir. Ancak eğer ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygunsa, bu hizmet size sınav hazırlığı sürecinde yardımcı olabilir.
Ancak genel olarak, öğrenci koçları saatlik ücret veya seans başına ücret alırlar. Saatlik ücretler genellikle 100 TL ile 500 TL arasında değişebilir. Seans başına ücretler ise ortalama 300 TL ile 600 TL arasında olabilir.
Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.
Öğrenci koçu olmak isteyen bir kişinin öncelikle sertifikası bulunması gerekir ve bunun için sertifika veren yere kayıtlarını gerçekleştirmeleri şarttır. Sertifika aldıktan sonra ise kısa zaman içerisinde eğitim koçu olunabilir. Eğitim koçu öğrencileri düzenli bir şekilde takip eder.
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
Koçluk sistemiyle, kişi, kendisine tutulan ayna ile güçlü ve gelişmeye açık yönlerini keşfeder. Önceliklerine uygun hedefler koyar ve eylem planları yapar. Hatalarından ders çıkarır, sürekli öğrenerek performansını artırır. İnisiyatif kullanır ve kararlarının sorumluluğunu taşır.
Kişinin sol eliyle daha iyi yiyebilmesini sağlarken, sağ eliyle daha neler yapabileceğini bulmasını da sağlarlar. Koçluk alan kişiler özfarkındalık ve özdeğer kazanır. Hayatın ıskaladıkları yanlarını yakalamaya başlar ve kişisel vizyonlarını oluştururlar.
Ön görüşme olan tanışma görüşmesi olan ilk seans yaklaşık 45-50 dakika sürer ve ücretsizdir. Karşılıklı olarak güven ilişkisi kurulduysa ve birlikte çalışmaya karar verildiyse seans planı yapılır.
Öğrenci yada eğitim koçluğu görevini hem mesai içerisinde hem de mesai dışında hiçbir uygulamaya sokulması yasal ve hukuki değildir.
Koçluk türlerini şöyle sıralamak mümkündür. Takım koçluğu, yönetici koçluğu, ilişki koçluğu, yaşam koçluğu, kariyer koçluğu, öğrenci koçluğu, nefes koçluğu alanları bulunmaktadır.
Devlet ve Özel okullarda,Danışmanlık merkezlerinde,Etüt merkezlerinde,Özel öğretim merkezlerinde,Koçluk merkezlerinde,Halk eğitim merkezlerinde, Koçluk eğitimi vermek isteyen kurumlarda çalışabilirler.
Kimler yaşam koçluğu yapabilir diye düşünülürse; en az lise mezunları ve 18 yaşını geçmiş herkes gerekli eğitimleri tamamlayınca görevlerine başlayabiliyor.
Öğrencinin motivasyonu yüksek tutmasına katkı sağlar. Odaklanma ve konsantrasyon problemleri yaşayan öğrencilerin bu sorunları aşmasına yönelik destek olur. Sınav stresi, kaygısı ve heyecanı ile başa çıkabilmesine destek olur. Bir eğitim koçu, öğrenciyi her şeyden önce bir birey olarak ele alır.
“Sınav Koçu” olarak, bir uzmanın yakından izleyerek, sorunlarını dinleyerek, çalışmalarını organize ederek ve aile yaklaşımlarını düzenleyerek öğrenciye profesyonel yardımı dokunabilir. Bu destek sayesinde, kaygılar/problemler kontrol altına alınarak, sınav performansının arttırılmasına katkı sağlanır.
Öğrenci koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Başarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyon odaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar.
1. Yaşam Koçluğu bir meslek midir? Evet. Koç (Seviye 6) Meslek Standardı 26.06.2013 tarihinde 28692 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri