İkametgahınızın bulunduğu yerdeki İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak, tarafınızdan haksız olarak aidat kesintisi yapıldığını, bankanın bunu iade etmediğini, bu aidatın bankadan alınarak tarafınıza iade edilmesini talep edebilirsiniz.
Eğer kredi kartınızı aldıktan sonra 180 gün boyunca hiç kullanmazsanız, aidat ödemek zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle kredi kartınızı kullanmazsanız, kartınız "hareketsiz" kabul edilir ve bu durumda da aidat ödemeniz gerekmez.
1- Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, kesilen kart aidatını ödemek istemediğinizi ve bunun geri verilmesini talep edin. Eğer kabul ederlerse sorun yok. Etmezlerse ikinci maddeye geçin. 2- Bu kez bankanın hem genel müdürlüğüne, hem de şubenize yanda gördüğünüz dilekçeyi gönderin.
T.C.M.B. tarafından düzenlenen Finansal Tüketicelerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'e göre kredi kartına ilişkin imzaladığınız sözleşmede yıllık üyelik ücreti alınabileceğinin belirtilmesi kaydıyla kredi kartı yıllık üyelik ücreti alabilirler.
2014 yılında yapılan düzenleme ile kredi kartı aidatı yasallaştı. Bu düzenlemeye göre yönetmeliğe uyulduğu sürece kredi kartı aidatının iade edilmesi mümkün değil. Aidat ödemek istemiyorsanız bankaların sunduğu aidatsız kredi kartı ürünlerini tercih edebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Vatandaşların kredi kartı alırken imzaladığı sözleşmede yıllık kart ücreti, kredi kartı aidatı, üyelik ücreti vb. bir kısım bulunuyorsa ya da alınan kredi kartının aidatlı olduğu bilgisi kendilerine verilmişse, bankalar kredi kartı yıllık ücreti alabilirler ve kart sahipleri bu aidatı ödemek zorundadır.
Kredi kartı borcunuzun asgarisini ya da tamamını ödeyemediğinizde öncelikle borcunuza kredi kartı geç ödeme faizi uygulanmaya başlar. Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır.
Kredi kartı ile yapılan finansal işlemler karşılığında alınabilecek yıllık kredi kartı aidatı, banka müşterisinin kredi kartını ilk kullandığı günden 1 yıl sonra kredi kartı ekstresine yansıtılır. Kredi kartı sözleşmesini imzalamasına rağmen kartını kullanmayan bir müşteriden yıllık kredi kartı ücreti talep edilemez.
Gerekli başvurular 15 gün içerisinde olumlu veya olumsuz dönüş yapılır. Ayrıca e-Devlet üzerinden iade başvurusu yapabilirsiniz. Bunun için gene ilgili bankadan alınan dekontu bireysel başvuru hakem heyeti sayfasında yer alan başvuru kısmına giriş yapıp dekontu yüklemeniz gerekiyor.
Türkiye Bankalar BirliğiBireysel Müşteri Hakem Heyeti.
Kesintisiz olarak, en az yüz seksen gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçe yıllık üyelik ücreti yansıtılamaz. Kredi kartı 180 gün yani 6 ay kullanılmaması durumunda, bankalar herhangi bir şekilde kredi kartı aidatı talep edemiyor.
Kredi kartlarını iptal ettirmek isteyen tüketicilerin ise kartları iptal olunmasına rağmen kart aidatları maalesef iade edilmemekte. Bu tip durumlarda tüketiciler kartlarını derhal iptal ederek ödemiş oldukları aidatları bankalardan talep edebileceklerdir.
Maaş hesaplarınızdan Hesap İşletim Ücreti alınmaz.
İkametgahınızın bulunduğu yerdeki İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak, tarafınızdan haksız olarak aidat kesintisi yapıldığını, bankanın bunu iade etmediğini, bu aidatın bankadan alınarak tarafınıza iade edilmesini talep edebilirsiniz.
SMS ile katılım sağlamak için Bankamızda kayıtlı cep telefonundan AIDATIADE yazıp boşluk bırakılarak kart ücreti yansıyan kartın son 6 hanesinin 4757'ye gönderilmesi gerekmektedir.
Vatandaşların kredi kartı ile alışveriş yaparken en çok sıkıntı çektiği konulardan bir tanesi kredi kartından alınan komisyon ücreti. Bu ücreti almak kesinlikle yasal değil ve ilgili kurumlara şikayet edilmesi gerekir.
Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kredi kartını bir daha kullanmamak üzere kapatmak için ilk yapılması gereken tüm kart borcunu ödemektir.
- İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe ve ekstre ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapabilirsiniz. - Tüketici Hakem Heyeti'ne şahsi olarak ekstrenizle başvuru yapabilir, aidat bedelinin iadesini talep edebilirsiniz. - E-devlet üzerinden mail ile iade talebi sürecini başlatabilirsiniz.
Kat Mülkiyeti Kanunu gereği, kat malikleri binanın ortak giderlerinden payları oranında sorumludur. Ancak, aidat borçlarını zamanında ödemeyen kat malikleri hakkında diğer kat malikleri veya yönetici icra takibi yapabilir veya dava açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri