Bu koca dostlarımızın bala nasıl ulaştığını merak mı ediyorsunuz? Ayıların ağaca nasıl tırmanıp arılar tarafından sokulmadan balı kovandan aldıklarını düşünmek insanı gerçekten hayrete sokuyor. Bunun tek bir cevabı var oda ayılar balı kovanla birlikte yiyorlar.
Yığılca ilçesinde ormanda acı bal üretimi yapan arıcıların baygın bulduğu yavru bozayı, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekiplerince tedaviye alındı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, baldan fazla yiyerek bayılan ayının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
ANZER BALINI YEDİ, REÇELE İSE BAKMADI
Görüntüleri inceleyen Sedef, balların kokusunu alıp bölgeye gelen ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti.
Düzce'de arıcıların kovanlarından yediği bal nedeniyle şeker komasına giren boz ayı, veteriner hekime götürüldü Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince komalık oldu. Vatandaşlar kovanların yanında buldukları ayıyı, veteriner hekime teslim etti.
Bal porsuğunun adı porsuk olmasına rağmen porsukların aksine, gelinciklere daha çok benzemektedir. Bal porsuğu denilmesinin sebebi bal yemeyi sevmelerindendir.
İlgili 26 soru bulundu
“Dünyanın en korkak hayvanı” olarak bilinir vombat. Avustralya'da yuvasında yaşar.
Bal porsuğu etçil bir türdür. Kalın derisi, gücü ve savunma yetenekleri sayesinde çok az doğal düşmanı vardır. Bal porsuğu, Guinness Dünya Rekorlarının 2002 basımında dünyanın en korkusuz hayvanı olarak geçmektedir.
Çocukluğunuzda izlediğiniz kavonazdan bal yiyen ayı sadece Winnie The Pooh'dur. Çizgi filmin aksine gerçek hayatta ayılar, arı kovanı harika bir protein kaynağı olduğu için hepsini yemektedirler. Bunun yanı sıra arılar daha yüksek protein içerdiği için ayılar baldan ziyade arıların peşine düşmektedir.
Gürültü yapın, şarkı söyleyin, yüksek sesle konuşun ya da sırt çantanıza bir çan takın. Ayı, normalde korkak hayvandır, gürültüyü duyunca bölgeden uzaklaşacaktır. Ayı, ani bir hareket yapılmazsa insanı görünce kaçar” şeklinde konuştu.
Düzce'nin Yığılca ilçesindeki kovanlardan acı bal yiyen Yavru bozayı, baygınlık geçirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, veteriner hekime götürülen ayının görüntüleri sosyal medyada viral oldu.
Ayılar genel olarak hem et hem de otla beslenen hepçil hayvanlardır. Bu hayvanların beslenmesinde et, balık ve meyve önemli yer tutar.
Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince bayıldı. Bal yiyince bayılan ayının görüntüleri kısa sürede sosyal medyada viral oldu.
Ayı, bu yöntemle yaklaşık 20 dakikada 7.5 kilo balı yedi. O anlar, bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı. Yerel medyada yer alan haberlere göre olay, Çinli arıcıların, kovanlardaki balın bir kısmının yendiğini fark edip durumu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıktı.
Düzce'de üreticilerin kovanlarını parçalayıp acı bal yiyen ayı bayıldı. Kendinden geçen ayıyı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi, tedavi için koruma sahasına götürdü. DUVAR - Düzce'nin Yığılca ilçesi Karakaş köyündeki ormanda acı bal üretimi yapan arıcılar, parçalanmış kovanlarının yanında baygın bir ayı buldu.
Dr. Kekeçoğlu, “Bu bal orman gülü bitkisinden nektar toplanarak yapılan bir bal. Halk arasında orman gülü balından yani deli baldan yerseniz bir şey yapmaz diye biliniyor. Hatta tansiyonu düşürücü etkisi olduğu için çok iyi gelir diye biliniyor.
Birkaç gün önce Düzce'de bal kovanlarına dadanan bir ayı fazla bal yediği için kendinden geçmişti. Türkiye gündemine oturan Balkız'a acı bal zehirlenmesi ve arı sokması teşhisi konmuştu. Kısa sürede şoktan çıkan ayının durumu iyi.
Ayıdan kaçılmaz. Ortalama hızlarda Usain Bolt 37 km. hızla koşarken, bir ayı 50 km. hızla koşabilir. Yani kaçmayı başarmanız imkânsız! Ayıların koku alma duyuları çok gelişmiştir.
Ayılar, tüm etcil hayvanlar arasında en büyük beyin boyutu oranına sahip olsalar da zekalarının tam kapasitesi henüz bilinmiyor. Oakland Üniversitesi Psikoloji Profesörü Dr Vonk Kuzey Amerika siyah ayılarının ilk defa testleri anlayabilecek şekilde eğitilebilen ayılar olduğunu söyledi.
Bugün Türkiye'de dünya ortalamasının üzerinde diyebileceğimiz ayı popülasyonuna sahip yerlerimiz var. Doğu ve Batı Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da önde olan yerlerimiz var. Türkiye'nin diğer bütün bölgelerinde de ayı popülasyonları var fakat çok yüksek olduğu yerlerden bahsediyoruz.
Kış uykusu, ayıların ve diğer hayvanların yemek yemeden daha uzun süre yaşamaları için bir yoldur. Kış uykusunda, ayıların vücut fonksiyonları yavaşlar. Bunu enerjiden tasarruf etmek için yaparlar.
Temmuz ayı, ayların en tatlısıdır. Çünkü bal ayıdır. Bal ayı denilince çoğu kişinin aklına bugünkü balayı gelir yani düğünden sonra evliliğin en tatlı zamanları olarak kabul edilen ilk ay.
Tatlı sularda ve nemli alanlarda yaşarlar. Bu nedenle karada yosunların, likenlerin ve dökülmüş ölü yaprakların içinde bulunabilirler. Su ayılarının aktif kalabilmesi için vücutlarının etrafında ince bir su tabakasının bulunması gerekir. “Su ayısı” olarak isimlendirilmelerinin nedeni de bu durumdur.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
Gözleri en keskin hayvanlar kartal, atmaca gibi yırtıcı kuşlardır. Senden 7-8 kat daha iyi görürler. Bukalemunun gözleri başının iki yanındadır. Bunları birbirlerinden bağımsız olarak oynatabilir.
Üveyik: Güvercingiller familyasından üveyik kuşu da, aşkına en sadık hayvan olarak bilinir. 7 yıllık ömürlerini tek eşle geçiren üveyik kuşları, Hıristiyanlık kültüründe sonsuz sevginin sembolüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri