japonca "ii" sözcüğü (sıfatı), türkçedeki "iyi" sıfatına karşılık gelmektedir.
yamero: Kes artık! Yeter, dur!
Sayonara kelimesi, hoşça kal anlamına gelmektedir. Bu kelime Japon dilinde kullanılan bir kelimedir.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
Fukurokuju (福禄寿) (Japonca fuku:"mutluluk", roku:"zenginlik", ju:"uzun ömürlülük") Japon mitolojisinde yedi şans tanrısından biri. Ömür uzunluğunu ve bilgeliği simgeler.
İlgili 32 soru bulundu
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
Ara frekans telekomünikasyonda verici ve alıcı cihazlarında kullanılan bir sinyaldir . Bu sinyalin kullanıldığı cihazlar teknolojide süperheterodin (superheterodyne) olarak tanımlanırlar.
Sauna Finlandiya'da yeniden hayat bulup geliştirilmiştir, çünkü Fin halkı orman ve tabiatla içiçe yaşar ve saunayı günlük hayatlarında kullanmaktan asla vazgeçmezler. Bu tutum kısmen bir gelenek olmaktan başka, Finlandiyalıların insan bedenini sağlıklı kılmak için tarihsel olarak benimsedikleri bir tavırdır.
'bir araya getirmek' (bir araya gelmek *) biçimde kullanıldığında da bir yerde toplamak, buluşturmaktır.
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
Tama (Japonca: 多摩市 Tama-shi), Japonya'nın Tokyo metropolünde bulunan bir şehirdir. Tama, güney-batı Tokyo'da Tama Tepeleri'nin kuzey kesiminde yer almakta olup Tama Nehri şehrin kuzey sınırını ve 1970'lerde inşa edilen Japonya'nın en büyük konut projesi olan Tama New Town ise şehrin güneyinin yarısını oluşturmaktadır.
Fukurokuju (福禄寿) (Japonca fuku:"mutluluk", roku:"zenginlik", ju:"uzun ömürlülük") Japon mitolojisinde yedi şans tanrısından biri. Ömür uzunluğunu ve bilgeliği simgeler.
1 Nihongo Torukogo Jiten (2000: 389) adlı Japonca-Türkçe sözlükte kokoro sözcüğün anlamları “can, gönül iç, kalp, akıl, hatır, sine, tin, yürek” olarak verilmektedir.
"Mizu" "su" anlamına gelir ve normalden daha fazla su ile üretildiğini gösterir. Mizu yōkan genellikle yaz aylarında soğutulur ve yenir.
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir.
Japonlar gayri remi olarak kendilerine yakın olduklarını düşündükleri kişilere Chan adını takmaktadır. Bu isim genel olarak çocuklara söylenmektedir. Bunun dışında yakın arkadaşlarda birbirlerine Chan adı ile seslenebilirler. Büyük insanlar küçük çocukları bu isim ile çağırabilirler.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
Birinin ne dediğini anlayamadığınızda bu kalıbı kullanabilirsiniz. "Wakarimasen" yani "anlayamadım"dan önce "yoku" demek cümleyi daha nazik bir hale getirir.
“İKİ” hayat, “GAİ” hedef, amaç ve gaye anlamına geliyor. Yani ikigai bir hedefe, gaye ya da arzuya hiçbir zorlama olmadan içten ve kendiliğinden bağlılık hissetme duygusu.
Eser, okurlarına uzun ve mutlu yaşamanın sırlarını anlatan bir rehber olarak karşımıza çıkıyor. Ikigai, iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşuyor. Iki, yaşam; gai ise önem ya da değer anlamlarına geliyor. Ikigai, yaşamın amacı ya da yaşamak için bir sebep bulmak olarak ele alınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri