Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler: Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek.
Milli Savunma Bakanlığı askere gidecek olan kişilerin yol masraflarını karşılamak adına 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' öder. Bu bedel halk arasında yol parası olarak bilinmektedir.
Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerine, 2022 için yılda 2 kez gidiş- dönüş şeklinde, bilet başına 500 TL olmak üzere toplam 2 bin, 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL ulaşım destek ödemesi yapılacak.
Yol Masraf Belgesi talep eden depremzede vatandaşlar “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilecek. Tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin de bilet ücretleri karşılanacak.
İlgili 15 soru bulundu
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi, ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, destek ödemelerini 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda alabileceklerdir.
Çalışana aylık olarak ödenen yol ücreti, o işçinin evi ile iş yeri arasındaki mesafeye göre farklılık gösterir. Ancak, İş Kanunu, yemek ücretinde olduğu gibi yol ücretinde de işvereni zorunlu tutmaz. İşverenin yol ücreti ödeyip ödemeyeceği iş sözleşmesi ile resmileşir.
Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.
Yol Masraf Belgesi talep eden depremzedeler "tahliye.afad.gov.tr" adresinden sisteme girebilecek. Tahliye ve geri dönüş için başvuran depremzedelerin bilet ücretleri ödenecek. Başvuru yapmadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan depremzedelere de kolaylık sağlanarak yol masrafları karşılanacak.
İşçinin aylık net maaşının tamamının veya bir kısmının, fazla mesailerinin, primlerinin yahut yol ve yemek ücretinin elden ödenmesi söz konusu olabilir. İşçiye elden ödeme yapmak hangi ücret türüne ilişkin olursa olsun işçi açısından iş akdinin haklı nedenle feshine sebep oluşturacaktır.
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YKS BARINMA VE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILIR? Ulaşım ve barınma desteğine başvurular TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 01- 15 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara yapılıyor.
215,70 TL'nin içerisine ücret eklentisi olarak yapılan yol, yemek, ikramiye vb. adlar altında yapılan ödemeler dâhil değildir. Yani işveren işçisi için verdiği yol, yemek gibi ücretler hariç olmak üzere günlük en az 215,70 TL yevmiye belirleyecektir. Bu uygulama Anayasamızın 55.
15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15.000 TL taşınma yardımı yapılıyor, barınma desteği yapılmıyor. Başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.
-Kızılay Biz 3000 TL Yardım almak için öncelikle depremzede olmanız gerekiyor. -Depremden önce, deprem bölgesinde yaşayan ve sosyal yardım alanlar, -Evleri tamamen yıkılan veya hasar görenler, -Deprem felaketinden dolayı mağdur olanlar nakit yardımından faydalanacak.
4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işverenin çalışanlarına yemek veya yol ücreti ödemesi gerektiği konusu ile ilgili herhangi bir zorunluluk bulunmamakta olup, bu ödemeler işverenin inisiyatifindedir.
4857 sayılı İş Kanunu'na göre, işverenler işçilerinin yol ücretini karşılamak zorunda değildir. Ancak iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesinde hüküm yer alıyorsa böyle bir hizmet sağlanmak ya da yol ücreti ödemek zorundadır. Servis konusunda tek istisnai durum gece vardiyasında çalışan kadın işçilerdir.
Nakit yol parası ücreti: Çalışanın fiilen iş yerine gitmek zorunda olduğu gün sayısı ve ikamet adresi ile işyeri arasındaki ulaşımın sağlanması için gerekli olan azami yol gideri hesaplanır. Hesaplamalar sonucu elde edilen tutar, aylık nakit olarak çalışana ödenir.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir. Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor.
Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek? Bu yardımdan faydalanmak isteyen annelerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemleri bu kanal üzerinden gerçekleştirildikten sonra, tüm şartları karşılayan anneler bu desteği alabilecekler.
Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, internet ortamında “www.afad.gov.tr” veya “https://afadyardimmarket.gov.tr” adreslerinden kira yardımında bulunabilir; yardım yapmak istedikleri ürünleri ve miktarını seçip doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler.
Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.
Evet. AFAD Gönüllülük Portalı için hazırlanan eğitimler/sunumlar tüm AFAD Gönüllülerine açık ve tamamen ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri